Vonnegut adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Happy Birthday, Wanda June
 


1971 Mark Robson dráma, vígjáték
Slaughterhouse-Five (1972)

Slaughterhouse-Five
Az ötös számú vágóhíd

Billy Pilgrim utazgat az időben. Hol a második világháború hadifogságba esett amerikai gyalogos felderítőjeként járja meg a poklok poklát, hol jómódú kisvárosi optometrikusként gondoskodik családjáról, hol pedig a negyedik dimenzióban lévő Tralfamador bolygó állatkertjében domborít Montana Wildhack, a pornócsillag oldalán. Persze nem volt ez mindig így. Csak a szörnyű légi baleset óta, melyet csodálatos módon egyedül élt túl, s mely visszaröpítette a múltba, amikor szemtanúja volt, hogy Drezdát ízzé-porrá bombázza a szörnyű angolszász légitámadás. A történelmi város, "Elba Firenzéje" teljes lakosságával megsemmisült, s a hadifoglyokat akkor is a csoda mentette meg: menedéket nyújtott nekik külvárosi börtönük, a föld alatt húzódó Schlahthof Fünf, azaz az Ötös Számú Vágóhíd.


1972 George Roy Hill dráma, fantasy, háborús film, ... 77 3,5
Slapstick (Of Another Kind) (1982)

Slapstick (Of Another Kind)
Börleszk

A nem túl távoli jövőben a világot nyersanyag és energiahiány sújtja, a lakosságot járványok tizedelik, miközben a sok-sok milliárdnyira szaporodott kínaiak hüvelykujjnyi nagyságúra kicsinyítik magukat, hogy elférjenek. Az élet a Földön valóságos pokol... Ekkor születnek egy teljesen egészséges és híresen gazdag házaspárnak valószerűtlenül csúnya ikergyermekei. Ám a kis szörnyetegeknek küldetésük van: szuper-intelligens földönkívüli lényekként rendet kell teremteniük a Föld nevű bolygón.


1982 Steven Paul fantasy, sci-fi, vígjáték 5 ?

Who Am I This Time?
 


1982 Jonathan Demme dráma, életrajzi film 3 ?

Displaced Person
 


1985 Alan Bridges dráma, életrajzi film
Harrison Bergeron (1995)

Harrison Bergeron
 

A jövő Amerikájában nem minden ember egyenlő születésétől fogva, de a kormánynak feltett szándéka, hogy mégis mindenki egyenlő legyen. Ez a vezérlő elv Kurt Vonnegut futurisztikus világában, ahol az olyan zseniális ifjaknak mint Harrison Bergeron egyszerűen nincs helyük. Harrison megpróbál kitörni a középszerűség börtönéből, mely mindenkit egyformán átlagbutává, és átlagcsúnyává alakít, de lázadása csak tragikus bukással járhat...


1995 Bruce Pittman sci-fi 22 3,7
Mother Night (1996)

Mother Night
Éj anyánk

Egy Németországban élő amerikai drámaírót, Howard W. Campbellt a második világháború előestéjén felkeresi egy titokzatos amerikai férfi, bizonyos Frank Wirtanen, aki rábeszéli, hogy magát náci szimpatizánsnak kiadva, kémkedjen az amerikai kormánynak. Campbell onnantól fogva minden héten Amerika-, Roosevelt- és zsidóellenes uszító beszédet tart a rádióban, méghozzá úgy, hogy a beszédekben hemzsegnek az olyan informatív utalások, hangsúlyok, amelyek már csak a szövetségesek kémközpontjaiban érthetők. Cambell német felesége sem sejt semmit, és maga az író sem fogja fel, hogy beszédei egyenesen népirtásra ösztönzik a német hallgatók millióit.


1996 Keith Gordon dráma, háborús film, szerelmi történet 77 3,6
Breakfast of Champions (1999)

Breakfast of Champions
Bajnokok reggelije

Dwayne Hoover, a milliomos vállalkozó éppen autókereskedésében készül monstre kiárusításra, amikor egyre különösebb rögeszmék kezdenek elhatalmasodni rajta. Miközben női ruhákban pompázó helyettese és odaadó titkárnője igyekszik megfejteni a különös változás okát, ő hol halott feleségével társalog, hol öngyilkossággal kísérletezik, ami véres ámokfutásba torkollik.


1999 Alan Rudolph vígjáték 104 2,9