Philip K. Dick adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Blade Runner (1982)

Blade Runner
Szárnyas fejvadász

2019-et írunk. A speciális osztaghoz tartozó Deckard éppen visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat: az életüket szeretnék meghosszabbítani. Deckard feladata, hogy megakadályozza ezt, felkutassa és végezzen a replikánsokkal. A film az egyik legismertebb és legjobban sikerült sci-fi a film világában. Rengeteg kérdést feltesz: Mit jelent embernek lenni? Mi az élet értelme? A válaszokat azonban a nézőre bízza.


1982 Ridley Scott sci-fi, thriller 1187 4,1
Total Recall (1990)

Total Recall
Total Recall - Az emlékmás

A XXI. században vagyunk. Doug Quaidet olyan különleges eljárásnak vetik alá, amellyel a férfi emlékeit összekuszálják. Így akarják megakadályozni, hogy emlékezzen arra, amire nem kellene. Egy napon azonban Quaid mégis ráébred arra, hogy ki is ő valójában. Ez a felismerés arra készteti, hogy a Marsra utazzon és ott felvegye a harcot egy kíméletlen gengszterrel, aki romba döntötte életét. A bolygóra érve azonnal feltűnik neki, hogy a bűnöző is felkészült már érkezésére. Quaidnek rá kell jönnie arra, hogy senkiben sem bízhat, mert szinte mindenki az életére tör. Menekülnie kéne, de a bosszú visszatartja és felveszi a harcot a kegyetlen gonosztevővel...


1990 Paul Verhoeven akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 798 3,9
Confessions d'un Barjo (1992)

Confessions d'un Barjo
Barjo


1992 Jérôme Boivin dráma, vígjáték 1 ?
Screamers (1995)

Screamers
Screamers - Az elhagyott bolygó

2078 - a Szíriusz GB bolygó virágzó városai helyén csak sivatagos romok vannak. De néhány elszigetelt bunker mélyén még kitartanak a katonák. Olyan önvédelmi eszközt fejlesztenek ki, mely a föld alól támad, szuperintelligens és képes továbbfejleszteni önmagát. Ám hamarosan az önreprodukáló organikus fegyver már csak saját magáért harcol, s egyetlen célja az összes életforma elpusztítása. Amikor a túlélők támaszpontja előtt megjelenik egy segítséget kérő kisfiú, még senki sem sejti, kit fogadnak be...


1995 Christian Duguay akciófilm, dráma, horror, ... 179 3,1
Impostor (2001)

Impostor
Imposztor

2079-ben járunk. A Föld már több mint egy évtizede háborúban áll egy földönkívüli erővel. Spencer Olham ünnepelt tudós a kormányzat szolgálatában, és legutóbbi munkája a bolygó megmentésének ígéretével kecsegtet. Ám élete egyik pillanatról a másikra rémálommá válik. Azzal vádolják meg, hogy földönkívüli kém, és egy csapásra országos embervadászat célpontja lesz. Olhamnek kettős problémával kell szembenéznie: igazolni tudja-e időben személyazonosságát a titkosrendőrségnek ahhoz, hogy segítsen az emberiségen? És képes-e bizonyítani személyazonosságát saját magának?


2001 Gary Fleder akciófilm, dráma, sci-fi, ... 150 3,0
Minority Report (2002)

Minority Report
Különvélemény

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst. A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd. Nem csoda: a jelentés szerint ugyanis ő maga fog 36 órán belül gyilkosságot elkövetni. Áldozatát nem ismeri, nem tudja, hol és miért gyilkolná meg az idegent. Társai természetesen a nyomába erednek, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Ő pedig menekül, hogy még időben kideríthesse, tévedtek-e a jósok, vagy igazuk van, és ő rendőrből valóban bűnözővé válik-e nemsokára.


2002 Steven Spielberg akciófilm, krimi, sci-fi, ... 1173 3,9
Paycheck (2003)

Paycheck
A felejtés bére

Michael Jenningsre vadásznak, de nem tudja, miért. A világhíres zsenit csúcstechnológiával foglalkozó nagyvállalatok szerződtetik különleges, szupertitkos munkákra, majd a feledat elvégzése után az agyából kitörlik az emlékeit, nehogy elárulhassa a cégek titkait. Munkáját jól megfizetik, a legutóbbi, három éves küldetése után nyolc számjegyű összegre számít, de a munka végeztével a fizetési csekk helyett egy borítékot kap tele különféle tárgyakkal, és azt mondják neki: beleegyezett abba, hogy lemond a pénzéről. Mivel emlékeit a szerződése értelmében kitörölték, Jennings nem tud védekezni, míg rá nem jön, hogy a borítékban talált tárgyak a kulcsok a múltjához. Így most Rachel segítségével, aki a munkatársa és szerelme volt az elmúlt három évben, Jennings az idővel versenyt futva próbálja összerakni múltja darabjait mielőtt korábbi munkaadói meg nem öletik.


2003 John Woo akciófilm, sci-fi, thriller 506 3,3
A Scanner Darkly (2006)

A Scanner Darkly
Kamera által homályosan

A nem is olyan távoli jövőben az Egyesült Államok lakosságának nagy része kábítószer-fogyasztó. A hatalom beépített titkos ügynökök és hatékony megfigyelési rendszerek segítségével próbálja az ellenőrzést fönntartani. Az egyik nyomozót, Fredet megbízzák, hogy álljon rá Bob Arctor dílerre, aki életveszélyes drogot terjeszt. Ennek mellékhatásaként ugyanis az ember személyisége két, egymással ellentétes félre bomlik. Fred rájön, hogy Arctor valójában az ő alteregója és önmaga megfigyelése a technikai kérdéseken túl komoly pszichológiai kihívásokat is felvet.


2006 Richard Linklater animáció, dráma, sci-fi 579 3,9
Next (2007)

Next
Next - A holnap a múlté

Cris Johnsonnak van egy különleges képessége: képes a jövőbe látni. A különös adottság azonban a kormány érdeklődését is felkelti, így Johnsonnak inkognitóban kell éldegélnie Las Vegasban, ahol olcsó trükköket mutat be, és - képességének hála - néha kasszát robbant a rulettasztalnál. Amikor kiderül, hogy nukleáris csapás fenyegeti Los Angeles-t, egy jól képzett ügynököt küldenek a férfi nyomába, hogy elkapják, és a kormány szolgálatába állítsák.


2007 Lee Tamahori akciófilm, sci-fi, thriller 608 3,0
Screamers: The Hunting (2009)

Screamers: The Hunting
Az elhagyott bolygó 2.

Tizenhárom év telt el azóta, hogy a Sikoltók néven ismert gyilkos robotok kiirtották a Sirius 6B bolygó teljes lakosságát. Azonban egy mentőcsapat segélyhívást fog az elnéptelenedett bolygóról. Lehet, hogy egy emberi kolónia mégiscsak túlélte a pusztítást? Vagy a Sikoltók fejlődtek félig ember, félig robot hibridekké, amelyeknek az a küldetése, hogy elhagyják a Sirius 6B-t, és kiirtsák az emberi fajt?


2009 Sheldon Wilson akciófilm, sci-fi, thriller 68 2,2
Radio Free Albemuth (2010)

Radio Free Albemuth
 


2010 John Alan Simon dráma, sci-fi 2 ?
The Adjustment Bureau (2011)

The Adjustment Bureau
Sorsügynökség

David Norris, az ambiciózus politikus egy hajszálra van attól, hogy bekerüljön a szenátusba, amikor megismerkedik a gyönyörű balett-táncossal, Elise Sellasszal. Ez a nő senkihez sem fogható. Csakhogy amint David ráébred, hogy beleszeretett a lányba, titokzatos erők fognak össze, hogy távol tartsák egymástól a két embert. David megtudja, hogy a sors ügynökeivel szállt szembe, mégpedig a Helyreigazító Iroda emberivel, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzák David és Elise együttlétét. Ilyen túlerővel szemben David két dolgot tehet: vagy lemond a lányról, és elfogadja a számára elrendelt utat... vagy kockára tesz mindent, hogy szembe szálljon a sorssal, és együtt legyen a lánnyal.


2011 George Nolfi sci-fi, szerelmi történet, thriller 636 3,4
Total Recall (2012)

Total Recall
Az emlékmás

A gyári munkás Douglas Quaid arra kezd gyanakodni, hogy valójában kém, s csakhamar üldözött válik belőle.


2012 Len Wiseman akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 488 2,8