Dragonheart

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Dragonheart (1996)

Dragonheart
Sárkányszív

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a Sárkány barlangjába viteti a fiát, ahol Draco, a sárkány felajánlja fél szívét a hercegnek, aki megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy Einon még apjánál is gonoszabb, és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.


1996 Rob Cohen akciófilm, dráma, fantasy, ... 441 3,5
Dragonheart: A New Beginning (2000)

Dragonheart: A New Beginning
Sárkányszív 2: Egy új történet

Amikor Geoff, az árva lovászfiú felfedezi Drake-et, a világ utolsó élő sárkányát, rájön, hogy valóra válhat legnagyobb álma: ő is ragyogó páncélzatú lovag lehet. Együtt hamarosan olyan kalandokba vágnak, melyek során ünnepelt hősökké válnak. De új életük izgalmaiba merülve Geoff és Drake nem veszik észre, hogy Lord Osric milyen gonosz tervet szőtt ellenük. Későn jönnek rá, ki is ő valójában, ám ekkor már az ellenség legyőzéséhez kevésnek bizonyulnak a vakmerő hőstettek és bátor cselekedetek...


2000 Doug Lefler fantasy, kalandfilm 65 2,1
Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (2015)

Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse
Sárkányszív 3: A varázsló átka

Gareth, a becsvágyó lovag egy lezuhant meteorit nyomába ered, amelyről úgy hírlik, aranyat rejt. Legnagyobb meglepetésére azonban útjába nem kincs, hanem egy sárkány akad: miután Drago megmenti a fiú életét, sorsuk összefonódik, és együtt indulnak legyőzni a gonosz varázslót, hogy a világot megszabadítsák rémuralmától. Gareth a kalandok során végül rájön a lovagi lét valódi mibenlétére.


2015 Colin Teague fantasy, kalandfilm 1 ?
Dragonheart: Battle for the Heartfire (2017)

Dragonheart: Battle for the Heartfire
 

Miután a király meghal, lehetséges örökösei, a sárkány különleges erejét birtokló ikerunokái egymás ellen használják hatalmukat a trónért folytatott viszályban. Mikor Drago erejének forrását ellopják, a két testvérnek félre kell tennie nézeteltérését, és együtt kell megmenteniük a királyságot.


2017 Patrik Syversen fantasy
Dragonheart: Vengeance (2020)

Dragonheart: Vengeance
 

Lukas, az ifjú földművelő családját könyörtelen, vad fosztogatók ölik meg. Útnak indul, hogy bosszút álljon, s társául egy hatalmas sárkány és egy kardforgató zsoldos, Darius szegődik.


2020 Ivan Silvestrini akciófilm, fantasy, kalandfilm