Dragon Ball

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Doragon bôru: Shenron no densetsu (1986)

Doragon bôru: Shenron no densetsu
Dragon Ball: Curse of the Blood Rubies

A film, a klasszikus manga egy alternatívája, melyben Son Goku, Bulma, Oolong, Yamcha és Poar hasonlóan találkoznak a főgonosz pedig Pilaf helyett egy King Gurumes nevű szörny. King Gurumes valaha ember volt, de a királyságában fellelhető rubintkövek iránti kapzsisága miatt, egy csillapíthatatlan étvágyú szörnyeteggé változott, aki azért keresi a kristálygömböket, hogy megtörhesse ezt az átkot. Egy nap egy kislány érkezik Zseniális Teknőshöz és a mester segítségét kéri, hogy szabadítsa fel faluját a kapzsi King Gurumes uralma alól. Zseniális Teknős Son Gokut és barátait kéri meg, hogy segítsenek a kislánynak...


1986 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 14 3,3
Doragon bôru: Majinjô no nemuri hime (1987)

Doragon bôru: Majinjô no nemuri hime
Dragon Ball: Sleeping Princess in Devil's Castle

A történet szintén egy alternatíva a mangához képest. Son Goku és Krilin azért látogatják meg Zseniális Teknőst, hogy tanítványai lehessenek. Ennek egyetlen módja, hogy elmennek az Ördög kastélyába megkeresik az alvó hercegnőt, akit Lucifer gróf tart fogva és elviszik őt a mester szigetére.


1987 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 9 ?
Doragon bôru: Makafushigi dai bôken (1988)

Doragon bôru: Makafushigi dai bôken
Dragon Ball: Mystical Adventure

Ebben az alternatív történetben a klasszikus manga második harcművészetek nagytornájáig megismert karaktereket láthatjuk teljesen más szerepkörben. Chaoz egy békés uralkodó, aki elvesztette babáját, Ten Sin-Han pedig az ő testőre. Zseniális Holló azt javasolja, hogy a gyűjtsék össze a kristálygömböket és kérdezzék meg a sárkányt, hova tűnt a baba. Chaoz megfogadja a tanácsot és már hat kristálygömb tulajdonosa, azonban nem sejti, hogy Zseniális Hollónak saját tervei vannak a kristálygömbökkel. Son Goku és Krilin hosszú időt töltöttek el Zseniális Teknősnél, a mester megtanított nekik mindent, amit tudott és benevezi őket a következő harcművészetek nagytornájára, amit Chaoz császár tiszteletére rendeznek. A torna részvevője lesz még Bora is, az utolsó kristálygömb tulajdonosa...


1988 Nishio Daisuke animáció, anime, rövidfilm 6 ?
Doragon boru Z 1: Ora no Gohan wo kaese (1989)

Doragon boru Z 1: Ora no Gohan wo kaese
Dragon Ball Z: Dead Zone

Garlic Jr. célja a kristálygömbök összegyűjtése, hogy örök életet kívánhasson magának és megbosszulhassa édesapját, akit annak idején még Kami juttatott a Halál zónába. A kristálygömbök keresése során Garlic Jr. elrabolja Son Gohant, Son Goku elsőszülött fiát, nem sejtve, hogy ezzel egész terve meghiúsulhat.


1989 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 31 3,0
Doragon bôru Z 2: Kono yo de ichiban tsuyoi yatsu (1990)

Doragon bôru Z 2: Kono yo de ichiban tsuyoi yatsu
Dragon Ball Z: The Movie - The World's Strongest

Dr. Kochin a kristálygömbök segítségével újraéleszti mentorát, Dr. Wheelot annak érdekében, hogy együtt uralhassák a földet. Dr. Wheelo teste megsemmisült amikor 50 évvel ezelőtt egy lavina elsodorta laboratóriumát így tervük beteljesüléséhez először egy testet kell szerezni Dr. Wheelonak. Megkezdődik a keresés a világ legerősebb harcosa után.


1990 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 32 3,2
Doragon bôru Z 3: Chikyû marugoto chô kessen (1990)

Doragon bôru Z 3: Chikyû marugoto chô kessen
Dragon Ball Z 3: The Ultimate Decisive Battle for Earth

Egy Turles nevű csillagharcos, aki kísértetiesen hasonlít Son Gokura, azért jött a Földre, hogy elültesse az Erő fájának magját. Ez a fa a bolygó összes energiáját elszívja, hogy gyümölcsöt hozzon. Aki a fa termését fogyasztja hihetetlen erőre tesz szert. Son Gokunak és barátainak ismét a Föld megmentése lesz az elsődleges feladatuk.


1990 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 26 3,1
Doragon bôru Z: Tatta hitori no saishuu kessen - Furiiza ni itonda Z senshi Kakarotto no chichi (1990)

Doragon bôru Z: Tatta hitori no saishuu kessen - Furiiza ni itonda Z senshi Kakarotto no chichi
Dragon Ball Z Special 1: Bardock, - Son Goku apja

Évekkel a sima Dragon Ball előtt játszodik ez a történet. Freeza saiya-jineket küld más bolygók elpusztitására. Éppen Bardockot és barátait küldi a Kanassa bolygóra, hogy pusztítsák el az ott élő speciális képességekkel bíró lakókat. Bardock és társai könnyedén elvégzik feladatukat, és éppen amikor nyugodtan üldögélnek, akkor felbukkan egy Kanassai és rátámad Bardockra. Bardocknak ad egy olyan képességet, hogy a jövőbe lásson. Bardock meglátja, hogy Freeza elpusztítja a saiya-jineket és a bolygójukat. Bardock szól az összes saiya-jinnek, hogy Freeza támadni akar, de ők csak kinevetik. Ezért Bardock elhatározza, hogy egyedül támad Freezára...


1990 Hashimoto Mitsuo akciófilm, animáció, anime, ... 16 4,1
Doragon bôru Z 4: Super Saiyajin da Son Gokû (1991)

Doragon bôru Z 4: Super Saiyajin da Son Gokû
Dragon Ball Z 4: The Super Saiyan Is Son Goku

Egy aszteroida közeledik a Föld felé. Son Goku és Krilin mindent bevetnek, hogy megállítsák, de a becsapódás elkerülhetetlennek látszik. Amikor az aszteroida a Föld légkörébe ér hirtelen irányt változtat majd felrobban. Egy űrhajó válik ki belőle és landol a Földön. A parancsnoka Lord Slug, kinek célja a kristálygömbök összegyűjtése azok által az örök fiatalság és az univerzum meghódítása.


1991 Hashimoto Mitsuo akciófilm, animáció, anime, ... 27 3,1
Doragon bôru Z 5: Tobikkiri no saikyô tai saikyô (1991)

Doragon bôru Z 5: Tobikkiri no saikyô tai saikyô
Dragon Ball Z: Cooler`s Revenge

Miután Son Goku elpusztította a gonosz Dermesztőt a Namek bolygón újra békesség szállt az univerzumra. Ám, amikor Dermesztő bátyja, Cooler megtudja, hogy testvérét egy csillagharcos pusztította el, bosszút esküszik és a Földre utazik, hogy megküzdjön Son Gokuval.


1991 Hashimoto Mitsuo akciófilm, animáció, anime, ... 32 3,2
Doragon bôru Z 6: Gekitotsu! Hyakuoku powâ no senshitachi (1992)

Doragon bôru Z 6: Gekitotsu! Hyakuoku powâ no senshitachi
Dragon Ball Z 6: Attack!! The Hundred-Million-Power Warriors

Son Goku és Dermesztő harca elpusztította a Namek bolygót. A Namekiak hónapokig a Földön tartózkodtak és a kristálygömbök segítségével új hazát kívántak maguknak, ahol boldogan és békében élhetnek. Egy napon egy különleges, mesterséges bolygó érkezik Új Namekre és kezdi elnyelni a bolygót. Dende, a Föld új védelmezője megérzi, hogy népe bajban van így Son Goku és barátai segítségét kéri...


1992 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 28 3,1
Doragon bôru Z 7: Kyokugen batoru!! San dai sûpâ saiyajin (1992)

Doragon bôru Z 7: Kyokugen batoru!! San dai sûpâ saiyajin
Dragon Ball Z 7: Battle Limit!! Three Great Super Saiyans

Dr. Gero, saját szerzeménye, C17 keze által lelte halálát, titkos laboratóriuma pedig megsemmisült. Azonban senki sem tudta, hogy rejtekhelyének legmélyén egy szuperszámítógép gyárt három újabb félelmetes androidot: C13-at, C14-et és C15-öt. A három android egyetlen célja, hogy elpusztítsa Son Gokut.


1992 Nishio Daisuke akciófilm, animáció, anime, ... 27 3,2
Doragon bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen retsusen-chô gekisen (1993)

Doragon bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen retsusen-chô gekisen
Dragon Ball Z 8: Burning Spirits!! Valiant Fight! Violent Fight! Super-Exciting Fight!

Egy Paragas nevű csillagharcos érkezik a Földre, aki tudatja Vegitával, hogy népének néhány túlélője egy új bolygón telepedik le. Vegitát szeretné uralkodójuknak felkérni, mint ahogyan volt a régi, pusztulás előtti időkben. A hátsó gondolatokat nem sejtve Vegita elfogadja a felkérést és elutazik barátainkkal együtt az új bolygóra. Hamar fény derül azonban a valóságra, miszerint Paragas, fiával Brolyval, a legendás szuper csillagharcossal, a világegyetem meghódítására készül.


1993 Yamauchi Shigeyasu akciófilm, animáció, anime, ... 31 3,5
Doragon bôru Z 9: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu (1993)

Doragon bôru Z 9: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu
Dragon Ball Z 9: The Galaxy Is in Danger!! The Super-Awesome Guy

Barátaink egy intergalaktikus harcművészeti tornán vesznek részt. Szépen teljesítenek, ellenfeleiket könnyedén sikerül legyőzniük. Minden a legnagyobb rendben zajlik, amíg egy Bojack nevű gonosz démon rendkívül erős csatlósaival át nem veszi a torna irányítását...


1993 Ueda Yoshihiro akciófilm, animáció, anime, ... 30 3,2
Doragon bôru Z: Zetsubô e no hankô!! Nokosareta chô senshi - Gohan to Torankusu (1993)

Doragon bôru Z: Zetsubô e no hankô!! Nokosareta chô senshi - Gohan to Torankusu
Dragon Ball Z: Resist Despair!! The Surviving Fighters - Gohan and Trunks


1993 Ueda akciófilm, animáció, anime, ... 19 3,6
Doragon bôru Z 10: Kiken na futari! Sûpâ senshi wa nemurenai (1994)

Doragon bôru Z 10: Kiken na futari! Sûpâ senshi wa nemurenai
Dragon Ball Z 10: Mischievous Partners! Super Warriors Never Rest

Hét év telt el amióta Son Goku legyőzte Brolyt az Új Vegita bolygón. Ám Broly nem pusztult el. A nagy robbanás hatására éppen a Földnek az egyik leghidegebb részére került, kómába esett és megfagyott. De ez az álom nem tart örökké, Broly felébred a kómából és mindenáron bosszút akar állni. Viszont Son Goku már meghalt, így barátainknak az ő segítsége nélkül kell szembe szállni a legendás szuper csillagharcossal.


1994 Yamauchi Shigeyasu akciófilm, animáció, anime, ... 30 3,1
Doragon bôru Z 11: Sûpâ senshi gekiha! Katsu no wa ore da (1994)

Doragon bôru Z 11: Sûpâ senshi gekiha! Katsu no wa ore da
Dragon Ball Z: Bio-Broly

Mr. Satant harcra hívja egy régi riválisa. Trunkssal, Son Gotennel és C18-al egy szigetre utazik, ahol a küzdelem zajlik majd. Amikor odaérnek kiderül, hogy nem a kihívó maga, hanem genetikailag módosított bio-harcosai fognak harcolni. Mr. Satan és barátai szerencsétlenségére az egyik ilyen bio-harcost a legendás szupercsillagharcos, Broly DNS-éből készítették.


1994 Ueda Yoshihiro akciófilm, animáció, anime, ... 29 3,0
Doragon boru Z 12: Fukkatsu no fyushon!! Goku to Bejita (1995)

Doragon boru Z 12: Fukkatsu no fyushon!! Goku to Bejita
Dragon Ball Z 12: The Resurrection of Fusion!! Goku and Vegeta

King Yemma a túlvilágra való belépés engedélyezője. Ő dönti el, hogy aki meghal, a mennyekbe vagy a pokolba kerül. Egy napon a gonosz lelkeket tisztító gép elromlik és az azt karbantartó munkást hatalmába keríti egy gonosz szellem. Általa születik újjá Janemba, egy hatalmas erővel rendelkező démon. Elfogja King Yemmát és megnyitja a kaput a valós és a túlvilág között. Míg Son Gokunak, Vegitának és Pikkonnak a túlvilágon kell szembeszállnia Janembával, addig a többieknek a Földön kell helytállniuk a feltámadt gonosz erőkkel szemben.


1995 Yamauchi Shigeyasu akciófilm, animáció, anime, ... 33 3,6
Doragon bôru Z 13: Ryûken bakuhatsu!! Gokû ga yaraneba dare ga yaru (1995)

Doragon bôru Z 13: Ryûken bakuhatsu!! Gokû ga yaraneba dare ga yaru
Dragon Ball Z: Wrath of the Dragon

Egy Hoy nevű titokzatos lény érkezik a Földre és barátaink segítségét kéri, hogy segítsenek neki kiszabadítani Tapiont. Tapion egy ősi harcos, akit egy zenedobozba zártak. Hoy azt meséli, hogy egy Hildegarn nevű hatalmas szörny el akarja pusztíani a Földet és szüksége van Tapionra, hogy elpusztítsa. Barátaink, Hoy hátsó szándékait nem sejtve, a kristálygömbök segítségével kiszabadítják Tapiont és vele együtt a Hildegarn nevű szörnyeteget is...


1995 Hashimoto Mitsuo akciófilm, animáció, anime, ... 29 3,4
Doragon bôru: Saikyô e no michi (1996)

Doragon bôru: Saikyô e no michi
Dragon Ball: The Path to Power

Ez a film a Dragon Ball anime sorozat kezdetének tizedik évfordulója alkalmával született meg. Gyakorlatilag a sorozat újramesélése némi változtatással. Son Goku és bulma találkoznak, Bulma mesél Son Gokunak a kristálygömbökről majd együtt indulnak felkutatni mind a hetet. Útjuk során megismerkednek Oolonggal, Yamchával, Poarral és Zseniális Teknőssel. Az ellenség pedig nem más mint a rettegett Vörös Szalag Rend.


1996 Yamauchi Shigeyasu akciófilm, animáció, anime 9 ?
Doragon bôru GT: Gokû gaiden! Yûki no akashi wa sû-shin-chû (1997)

Doragon bôru GT: Gokû gaiden! Yûki no akashi wa sû-shin-chû
Dragon Ball GT Movie: A Hero's Legacy


1997 Kasai Osamu akciófilm, animáció, anime, ... 10 3,2
Dragon Ball Z: Battle of Gods (2013)

Dragon Ball Z: Battle of Gods
 

Whis felébreszti Bills nagyurat a hosszú álmából, majd közli vele, hogy Dermesztőt legyőzte egy Csillagharcos. Whis, Goku múltjából jeleneteket mutat a Pusztítás istenének, hogy bemutassa, mégis kivel van dolguk. Bills hamar félbeszakítja a beszámolót, mert úgy gondolja, hogy eleget látott, majd bevillan neki egy 39 évvel ezelőtti jóslat, miszerint lesz egy hatalmas ellenfele, akit csak úgy neveznek, hogy a Szuper csillagharcos isten. Bills és Whis rögvest útnak indulnak, hogy felkeressék Gokut, hogy megbizonyosodjanak, tényleg ő az a bizonyos istenség.


2013 Hosoda Masahiro akciófilm, animáció, fantasy 26 3,4