Pancser trilógia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Kauas pilvet karkaavat (1996)

Kauas pilvet karkaavat
Gomolygó felhők

Miután a tulajdonos arra kényszerült, hogy eladja Dubrovnik nevű éttermét, a főpincérnő is hirtelen az utcára kerül. Kezdetben azt hiszi, könnyen el tud újból helyezkedni, de hamarosan rájön, egy 38 éves nőre nincs már szükség a munkaerőpiacon...


1996 Aki Kaurismäki dráma, vígjáték 58 4,1
Mies vailla menneisyyttä (2002)

Mies vailla menneisyyttä
A múlt nélküli ember

Egy ismeretlen férfi érkezik vidékről a fővárosba, ahol az első éjszaka úgy összeverik, hogy ettől kezdve emlékezetkiesésben szenved. Az Üdvhadsereg veszi gondjaiba, lakást, munkát, ruhát szerez neki. Hamarosan tapogatózó, félénk szerelmi viszonyba bonyolódik az egyik ápolónővel (Kati Outinen).


2002 Aki Kaurismäki dráma, vígjáték 171 4,1
Laitakaupungin valot (2006)

Laitakaupungin valot
Külvárosi fények

Koistinen-nek, az egyedül élő magányos férfinek az a különleges adottsága, hogy senki sem kedveli. Nemcsak azok, akik ismerik, hanem azok sem, akik először találkoznak vele. Egy bevásárlóközpontban dolgozik éjjeliőrként, a főnöke három év után is képtelen megjegyezni a nevét. A többi munkatársa állandóan cukkolja, főleg a nőkkel kapcsolatos tapasztalatlanságáért és ügyetlenségéért. Az egyetlen személy, aki emberségesen bánik vele, az a szomszédos étkezdében dolgozó nő, Aila. Ám hirtelen minden megváltozik, amikor egy feltűnő szőke szépség, Mirja leül mellé egy étteremben. Ez az első eset, hogy valaki érdeklődést mutat iránta, nem csoda hát, hogy Koistinen először képtelen felengedni a számára ismeretlen helyzetben. De érzelmei lassan előbújnak, és kis idő múlva már egy párt alkotnak Mirjával. A nő vérbeli femme fatale, így nem csoda, hogy Koistinen nemsokára egy bűneset fő gyanúsítottjaként találja magát.


2006 Aki Kaurismäki dráma 116 3,8