Babylon 5

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Babylon 5: The Gathering (1993)

Babylon 5: The Gathering
 

A XXIII. század végén egy kulcsfontosságú űrállomás nyílik semleges űrben: a Babylon 5 békés találkozóhely minden faj számára. De az állomás státusza komoly veszélybe kerül, mikor parancsnokát megvádolják egy idegen nagykövet elleni gyilkossági kísérlettel.


1993 Richard Compton sci-fi 20 3,4
Babylon 5: In the Beginning (1998)

Babylon 5: In the Beginning
Babylon 5: Egy új korszak kezdete

Az emberek kapzsiságának és terjeszkedési vágyának semmi sem szab gátat. A kentaurik, Londo vezetésével csapdát állítanak a narnok közvetítésével létrejött minbarik és emberek közötti találkozón. Mivel mindkét fél azt hiszi, hogy a másik árulta el, kitör a háború. A Szürkék Tanácsa, Delenn-nel az élén, bosszút esküszik, amikor vezetőjüket megölik. A Babylon 5 űrállomás a bolygóközi békét hivatott szolgálni, létrehozása után Sheridant teszik meg vezetőjévé.


1998 Michael Vejar sci-fi 15 3,7
Babylon 5: The River of Souls (1998)

Babylon 5: The River of Souls
Babylon 5: A lélekvadász

Az egyik bolygón végzett régészeti ásatások során egy kutató fura gömböt talál. Titokban magával viszi a Babylon 5-re, ahol Garibaldival kell találkoznia. Lochley kapitány már előre retteg, mert valahányszor megjelenik az állomáson az egykori biztonsági főnök, mindig valami nem várt esemény következik be. Ezúttal is így történik. Az ellopott gömbben milliónyi meghalt ember lelkét tárolják. A gömb megsérül, a lelkek kiszabadulnak. Csakhamar megérkeznek a lélekvadászok hajói is.


1998 Janet Greek dráma, sci-fi 18 3,4
Babylon 5: Thirdspace (1998)

Babylon 5: Thirdspace
Babylon 5.: Baljós lelet

Az árnyak háborúja után a Delta felderítő osztag egy hatalmas tárgyat fedez fel az űrben. A Babylon 5-re vontatják, ahol a hírre azonnal megjelenik egy kutatócsoport, hogy tanulmányozza. Lyta, a telepata, akit a vorlonok különleges képességekkel ruháztak fel, óva int a tárgy feltárásától. A kutatás vezetője szerint a kentaurik ugrókapujához hasonlóan a tárgy lerövidítheti a bolygóközi utazást. Ám a tárgy önálló életre kel, veszélybe sodorva az egész állomást.


1998 Jesús Salvador Treviño dráma, sci-fi 10 3,3
Babylon 5: A Call to Arms (1999)

Babylon 5: A Call to Arms
Babylon 5.: Célpont a Föld

John Sheridan (Bruce Boxleitner) rejtélyes látomásban részesül, amit régi ismerőse, a hatalmas technomágus, Galen (Peter Woodward) küld neki. Az álmokat azonban nem csak Sheridan látta, hanem egy kihaltnak hitt faj utolsó képviselője, Dureena (Carrie Dobro), Leonard (Tony Todd), egy földi cirkáló kapitánya és egy drazi is. A négy különböző személyiség együtt indul útnak, hogy felvegye a küzdelmet a drakhokkal, akik a Földet fenyegetik.


1999 Michael Vejar sci-fi 10 3,2
Babylon 5: The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight (2002)

Babylon 5: The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight
Babylon 5: Az ismeretlen faj

David Martel a szigorú szabályok szerint működő Őrszemek rend egyik legjobb űrhajójának kapitánya. Amikor egy bevetésen minden lehetőségtől megfosztottan, legénysége érdekében a visszavonulás mellett dönt, felettesei szigorú büntetés kiszabását helyezik kilátásba. Egy pártfogójának köszönhetően azonban megússza a súlyos büntetést és megbízzák egy látszólag egyszerű feladat teljesítésével. A Szövetség követeit szállító űrhajót kell elkísérnie öreg és baljós múltú új hajójának fedélzetén, változatos összetételű legénység segítségével. A rutinfeladatnak induló küldetés egy ismeretlen faj agresszív fellépésének köszönhetően élet-halál harccá válik.


2002 Michael Vejar sci-fi 11 3,0
Babylon 5: The Lost Tales - Voices in the Dark (2007)

Babylon 5: The Lost Tales - Voices in the Dark
Babylon 5: Elveszett mesék - Hangok a sötétben

Sheridan a Tuzenor nevű cirkálón a Babylon 5 űrállomás felé tart, hogy részt vegyen a Csillagközi Szövetség alapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A centauri felségterület határán váratlan vendéget kap, felveszi a hajóra Dius Vintari régensherceget, valamint különös figyelmeztetés érkezik a technomágus Galentől. Eközben a Babylon 5-ön Lochley ezredes fogadja a Földről érkezett Cassidy atyát. A pap segítségét kéri egy olyan probléma megoldásában, aminek természetfeletti vetülete is lehet. Lochley szerint ugyanis az űrállomáson lévő egyik embert, Simon Burke-öt megszállta egy démon.


2007 J. Michael Straczynski - Sara Barnes akciófilm, sci-fi 11 2,9