Veszedelmes viszonyok adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Les liaisons dangereuses (1959)

Les liaisons dangereuses
Veszedelmes viszonyok

Vadim rendezésében "izgalmas romlottsággal fűszerezett, erotikus történet" lett a 18. századi libertinizmusból. "A kritikák egybehangzó állítása szerint Moreau az egyetlen, aki a filmben Laclos szellemét idézte: az előző filmek szerelmes asszonyával ellentétben kiírt magából minden melegséget. Szenvedélye a rontás, az erény megfertőzése. Úgy tologat emberi sorsokat, mint a sakkfigurákat." (Erdélyi Z. Ágnes)


1959 Roger Vadim dráma 30 4,0
Dangerous Liaisons (1988)

Dangerous Liaisons
Veszedelmes viszonyok

A XVIII. századi Franciaországban játszódó történet hősnője fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak. A feladat: elcsábítani az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvelt. Ám Valmont csapdába kerül, mert áthágja a számára eddig legfontosabb szabályt: soha ne ess szerelmbe!


1988 Stephen Frears dráma, szerelmi történet 544 4,3
Valmont (1989)

Valmont
 

A csinos, tizenöt éves Cécile de Volanges végre kiszabadul a zárdából: anyja nemsokára férjhez adja. A mama addig is Madame de Merteuil gondjaira bizza kislányt, nehogy valami jóvátehetetlen dolog történjék az esküvő előtt. Nem sejti, hogy a kiszemelt vőlegény e hölgy szeretője. A marquise kedvesen mosolyog - és bosszút forral, melynek eszköze régi hódolója s egyben "bűntársa" minden gonosz csínyben: Valmont vicomte...


1989 Milos Forman dráma, szerelmi történet 129 3,7
Cruel Intentions (1999)

Cruel Intentions
Kegyetlen játékok

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg fel nem tűnik a színen Annette, aki elhatározta, hogy megőrzi szüzességét, míg férjhez nem megy. Kathryn fogadást ajánl: ha Sebastiannek sikerül elcsábítania a jégkirálynőt, eltölt vele egy éjszakát. Ellenkező esetben viszont a fiú vadonatúj Jaguárja a tét. Kezdődik az utolsó játszma.


1999 Roger Kumble dráma, szerelmi történet, thriller 827 3,6
Les liaisons dangereuses (2003)

Les liaisons dangereuses
Veszedelmes viszonyok

A rideg, távolságtartó álarca mögé bújó Merteuil márkinő, kegyetlen játékot űz mások érzelmeivel. Ehhez az ördögi játszmához méltó társra lel a fiatal, vonzó, de legalább annyira romlott lelkű, cinikus Valmont-ban. A márkiné ráveszi a behízelgő modorú szeretőjét, hogy csábítsa el az erkölcsös, romlatlan Marie Tourvelt. A kezdeti flört veszélyes szenvedéllyé válik...


2003 Josée Dayan dráma, minisorozat, szerelmi történet 13 3,9
Scandal - Joseon namnyeo sangyeoljisa (2003)

Scandal - Joseon namnyeo sangyeoljisa
Eltussolt botrány

Je Yong-Lee filmje a Veszedelmes viszonyok történetét helyezi a XVIII. századi Korea arisztokratáinak világába, a feudális társadalomba, a Csoszon dinasztia hanyatlásának korszakába.


2003 Lee Je-yong dráma
Wi-heom-han gyan-gye (2012)

Wi-heom-han gyan-gye
Dangerous Liaisons

Sanghajban egy idősödő előkelőség kockázatos játékba kezd volt udvarlójával, aminek keretében a férfi elcsábít, majd magára hagy egy fiatal, naiv nőt.


2012 Hur Jin-ho dráma, szerelmi történet 2 ?