Szellemharcosok

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Sien nui yau wan (1987)

Sien nui yau wan
Szellemharcosok

Ling Choi Sin (Leslie Cheung), az adóbehajtó megérkezik egy kisvárosba, hogy elvégezze munkáját. Ám senki sem fogadja be őt éjszakára, így az estét a Lan Ro törzsi templomban kénytelen eltölteni. Itt ismeri meg többek között a taoista kardmestert, Yin Chek Hsiá-t (Ma Wu), aki óva inti őt mindenféle bajtól, és a gyönyörű Nieh Hsiao-Tsing-et, akibe első látásra beleszeret.


1987 Ching Siu-Tung akciófilm, fantasy, horror, ... 25 3,6
Sien nui yau wan II yan gaan do (1990)

Sien nui yau wan II yan gaan do
Szellemharcosok 2.

Ling Choi Sin-t összekeverik egy bűnözővel a fejvadászok és börtönbe vetik. A fogságban megismerkedik egy titokzatos öreg tudóssal, aki megszökteti a börtönből mielőtt a hóhér lecsapná a fejét. Menekülés közben mellé szegődik Ősz, a szellemvadász, akivel együtt húzódnak be egy elhagyatott sötét házba. Ide téved egy csapat harcos Hold és Szellő vezetésével, akik Linget összetévesztik Csu mesterrel, a legendás szerzetessel. A harcosok egy magas rangú halálra ítéltet akarnak kiszabadítani a Csu mesternek hitt Ling útmutatásai alapján. A helyről azonban hamar kiderül, hogy vérszomjas szellemek tanyája.


1990 Ching Siu-Tung akciófilm, fantasy, horror, ... 14 3,4
Sien lui yau wan III: Do do do (1991)

Sien lui yau wan III: Do do do
Szellemharcosok 3.

Fong és mestere egy arany Buddha szobrot visznek a Birodalmi Templomba. Egy éjszaka a szellemtanyaként ismert Orchidea Templomban keresnek menedéket. A helyet a száz év múltán újra feltámadt nagyerejű Fák Démona és csábító papnői tartják uralmuk alatt. Amikor a mester magára hagyja Fongot az egyedül kénytelen szembe nézni az ifjú buddhista szerzetesekre legnagyobb veszélyt jelentő ellenféllel a gyönyörrel és a szerelemmel, amely a szellemlány, Lótusz alakjában fenyegeti. A fiúnak sikerül leküzdenie a kísértést, de közben nyoma vész a szobornak. A mester haragjától rettegő Fong rábeszéli öreg utitársát, hogy egy szelleműzés erejéig maradjanak még e helyen, hátha közben csendben megkerül az elveszett szobor is.


1991 Ching Siu-Tung - Tsui Hark akciófilm 6 ?