Rózsaszín Párduc

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Pink Panther (1963)

The Pink Panther
A Rózsaszín Párduc

Egy felsőtízezerbeli partin a következő emberek vegyülnek el a tömegben: egy arab emírségbeli gyönyörű hercegnő, aki a földkerekség legértékesebb gyémántjának, a "rózsaszínű párducnak" a tulajdonosa; Charles, aki életművész, amolyan Don Juan, csak ügyesebb nála: nem hágcsókon mászik fel a nőkhöz, nem párbajozik, hanem Ferrarin érkezik, minden női lakosztályhoz kulcsa van, s teszi mindezt a legszélesebb nyilvánosság tudtával; valamint Clouseau felügyelő, akinek szakmai hozzáértéséről az a vélemény alakult ki egyik felettesében még, a törvény balkezében, hogy "adjon nekem valaki tíz olyan embert, mint Clouseau, és én lerombolom a világot". Csoda, ha ezek után eltűnik a hercegnő gyémántja?


1963 Blake Edwards krimi, vígjáték 199 3,9
A Shot in the Dark (1964)

A Shot in the Dark
Felügyelő életveszélyben

Egy milliomos házában történt gyilkosság kinyomozásával a kétbalkezes Clouseau felügyelőt bízzák meg. A gyanú a szép szobalányra Maria-ra terelődik, de a felügyelő érzései azt súgják, hogy a lány ártatlan. Titokzatos személyek pedig állandóan akadályokat gördítenek a nyomozás elé, sőt egy ponton a felügyelő élete is veszélybe kerül, de az igazságra a baklövések ellenére - vagy éppen azért - fény derül, s Clouseau megmentheti Maria-t.


1964 Blake Edwards krimi, vígjáték 69 3,7
Inspector Clouseau (1968)

Inspector Clouseau
Clouseau felügyelő

A londoni rendőrségnek nagy fejtörést okoz, hogy elfogják a Nagy Vonatrablás elkövetőit. Végül több bandatagot is elkapnak, sőt 3 vezetőt is, de kettőnek sikerül megszökni. Végső kétségbeesésükben a híres francia rendőr, Clouseau felügyelő segítségét kérik, aki meg is érkezik, de viselkedésével, különös munkamódszerével nem kis bonyodalmat okoz...


1968 Bud Yorkin krimi, vígjáték 21 2,7
The Return of the Pink Panther (1975)

The Return of the Pink Panther
A rózsaszín párduc visszatér

Clouseau felügyelő ismét akcióban! Minden idők legkétbalkezesebb nyomozója ezúttal a tőle megszokott buzgalommal egy titokzatos műkincsrabló nyomát ütheti bottal, hogy azután hamisítatlan francia akcentusával előbb egy tengermelléki arab sejkség, majd pedig egy alpesi városka bűnüldöző gárdáját taszítsa teljes kétségbeesésbe.


1975 Blake Edwards krimi, vígjáték 117 3,7
The Pink Panther Strikes Again (1976)

The Pink Panther Strikes Again
A Rózsaszín Párduc újra lecsap

Clouseau nyomozó megint Dreyfus nyomában van, aki a kastélyából származó csodafegyverével eltünteti az Egyesült Nemzetek székházát. Ettől néhány ország annyira megijed, hogy meghajtja a fejét Dreyfus akarata előtt és bérgyilkosokat küldenek a felügyelőre. Egyikük, a szépséges Olga Clouseau ágyában köt ki, majd egy másik bérgyilkos a társával végez az igazi célpont helyett. Természetesen az igazság győzedelmeskedik!


1976 Blake Edwards krimi, vígjáték 95 3,7
Revenge of the Pink Panther (1978)

Revenge of the Pink Panther
A Rózsaszín Párduc bosszúja

A rettenthetetlen és elnyűhetetlen Clouseau felügyelő - pardon, főfelügyelő - ezúttal egy drogbáróval kerül szorosabb kapcsolatba. Pontosabban a drogbáró megunt szeretőjével, Simone-val. A nagyhatalmú üzletember Douvier ugyanis, - aki mellesleg egy kiterjedt nemzetközi kábítószerhálózat vezetője - attól tart, hogy szeretője Simone elárulja őt. Ezért Simone-nak meg kell halnia. Closeau felügyelő - pardon főfelügyelő - mint rendesen, most is véletlenül keveredik bele az ügybe: önhibáján kívül megmenti Simone életét. Pedig jobban tenné, ha a sajátjára vigyázna, ugyanis Douvier őt is el akarja tenni láb alól. Innentől kezdve Clouseau élete tele van izgalmakkal. Kirabolják, női ruhába bújtatják, majd lepuffantják és miután halottá nyilvánították részt vehet a saját temetésén egy csinos papi reverendában. És közben bombák robbanak és töltények süvítenek.


1978 Blake Edwards krimi, vígjáték 66 3,5
Trail of the Pink Panther (1982)

Trail of the Pink Panther
A rózsaszín párduc nyomában

Ismét ellopták a világ leghíresebb és legértékesebb gyémántját, a Rózsaszín Párducot. Lugash elnöke ragaszkodik a legzseniálisabb detektívhez, Clouseau felügyelőhöz, aki el is indul, hogy kiderítse a rejtélyes rablást. Líbiai ügynökök jelentik, hogy merénylet készül ellene, de Dreyfus felügyelőnek esze ágában sincs visszarendelni, sőt örül a hírnek, hiszen már fóbiájává vált Clouseau, s reméli, hogy így megszabadul tőle. Közben Lugash elnöke is rájön, hogy hibát követett el, mert a biztosító társaságok már 12 milliót kifizettek a kormánynak, amit bajosan tudna visszaadni. Így hát mindenki szegény felügyelő ellen van, akiről rövidesen azt a hírt közlik, hogy eltűnt...


1982 Blake Edwards krimi, vígjáték 54 3,0
Curse of the Pink Panther (1983)

Curse of the Pink Panther
A Rózsaszín Párduc átka

Dreyfus főfelügyelő talán még sosem volt ilyen boldog - Clouseau felügyelőnek ugyanis nyoma veszett. Dreyfus titokban azt reméli, hogy nem is kerül elő, ezért nagy szenvedést okoz neki, hogy az eltűnt személy - jelen esetben Clouseau - utáni neki kell nyomoznia. Ám hogy ne legyen hiány balfácánokban, Dreyfus versenyt hirdet a legrosszabb nyomozó címért. A versenyt Clifton Sleigh, egy New York-i zsaru nyeri... Mondanunk sem kell, hogy mindeközben a híres Rózsaszín Párduc drágakövet ismét ellopják. A csapat nyomozásba kezd...


1983 Blake Edwards krimi, vígjáték 40 3,0
Son of the Pink Panther (1993)

Son of the Pink Panther
A Rózsaszín párduc fia

Bár Clouseau már meghalt, a francia rendőrség mégsem alhat nyugodtan. A néhai felügyelő fia ugyanis szintén rendőri pályára adja magát és amikor megjelenik a kapitányságon, ahol hajdan apja is dolgozott mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy sem természetben, sem pedig ügyességben - vagy inkább ügyetlenségben - nem különbözik apjától. A rendőrség tehát meg van áldva vele. Amikor pedig ismét ellopják a Rózsaszín Párducot, végképp elszabadul a pokol...


1993 Blake Edwards vígjáték 42 2,0
The Pink Panther (2006)

The Pink Panther
A rózsaszín párduc

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben meggyilkolják a francia focicsapat edzőjét, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a "Rózsaszín párduc". Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. Több gyanúsított is akad: az edző volt barátnője, egy mellőzött focista, a milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os. Végül a titkárnője, Nicole és Ponton segítségével Clouseau-nak sikerül lelepleznie a gyilkost.


2006 Shawn Levy kalandfilm, krimi, vígjáték 347 2,6
The Pink Panther 2 (2009)

The Pink Panther 2
A rózsaszín párduc 2

Jacques Clouseau felügyelő nemzetközi vizekre evez, hogy külföldi kollégái segítségével kézre kerítsen egy tolvajt, aki történelmi ereklyéket lopkod szerte a világban.


2009 Harald Zwart vígjáték 209 2,5