Star Trek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Star Trek: The Motion Picture (1979)

Star Trek: The Motion Picture
Űrszekerek

Hatalmas, pusztító engergiafelhő közeledik a Föld felé. Az Enterprise űrhajón kívül se közel, se távol nincs alkalmas űrcirkáló, amely közelebbről szemügyre vehetné, szembeszállhatna vele. A baj az, hogy az Enterprise sincs jó állapotban, éppen most javítják a dokkban a sok fényéves utazás után. James T. Kirk kapitány azonban visszatér a fedélzetre, hogy átvegye a parancsnokságot. Kirk kapitány és a régi legénység hamarosan útra kel, hogy elhárítsa a veszélyt. Felveszik a harcot a földön kívüli mesterséges intelligencia irányította energiafelhővel.


1979 Robert Wise dráma, kalandfilm, sci-fi 226 3,7
Star Trek: The Wrath of Khan (1982)

Star Trek: The Wrath of Khan
Űrszekerek II.: Khan haragja

A XXIII. században járunk. Az U.S.S. Enterprise szövetségi űrhajó rutin gyakorlómanővereit végzi, és úgy tűnik, James T. Kirk admirális (William Shatner) beletörődött abba, hogy ez az ellenőrző körút talán pályájának utolsó küldetése lesz. De Khan visszatért. Genetikus szuperlényekből verbuvált száműzött csapata segítségével Khan (Ricardo Montalban) - a XX. századi Föld briliáns renegátja - rajtaüt a Regula Egyes űrállomáson, ellopja a Genezis Project nevű, szigorúan titkos berendezést, magához ragadja egy másik szövetségi űrhajó irányítását, és most halálos csapdát készül állítani ősi ellenségének, Kirknek - amely az univerzális Armageddonnal fenyeget.


1982 Nicholas Meyer kalandfilm, sci-fi 201 3,8
Star Trek III: The Search for Spock (1984)

Star Trek III: The Search for Spock
Űrszekerek III.: Spock nyomában

Az Enterprise utasai hazafelé tartanak, a Khannal való összecsapás után. A gyakorlótisztek többsége új megbizatást kap. A dokkba visszatérő Enterprise legénysége megcsodálja a flotta új hajóját, a USS Excelsiort, amely nagyobb és gyorsabb is az Enterprise-nál. Mielőtt azonban lepihenhetne a legénység, valaki belép Spock lezárt szobájába; annak ellenére, hogy a kapitány parancsba adta: egykori elsőtisztje kabinjába tilos a bemenet. Kirk a helyszínre siet, ahol valaki Spock hangján megkérdezi tőle, miért hagyta testét a Genezis bolygón. A kérdező nem más, mint az ideösszeroppanás határán álló McCoy doktor. Röviddel ezután Morrow admirális bejelenti, hogy az Enterprise-t nem fogják felújítani, hanem leszerelik. A legénységnek megtiltja, hogy a Genezis programról bárkivel beszéljenek; Scottyt az Excelsior főmérnökévé nevezik ki, a többieket szabadságra küldik.


1984 Leonard Nimoy kalandfilm, sci-fi 166 3,5
Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

Star Trek IV: The Voyage Home
Űrszekerek IV.: Hazatérés

A 23. században járunk, és egy rejtélyes földönkívüli hatalom az óceánok elpárologtatásával és az atmoszféra elpusztításával fenyegeti a Földet. Kirk és legénysége kétségbeesett kísérletet tesz az emberiség megmentésére, és ehhez vissza kell utazniuk az időben 1986-ba, San Franciscóba, ahol a punkok, pizzák és fizetős buszok világát találják, mely legalább annyira idegen, mint bármi, amivel eddig a galaxis távoli zugaiban találkoztak. Ez egy izgalmas, akciódús küldetés a Starship Enterprise-nak!


1986 Leonard Nimoy kalandfilm, sci-fi 171 3,7
Star Trek V: The Final Frontier (1989)

Star Trek V: The Final Frontier
Űrszekerek V.: A végső határ

A Nimbus III. bolygón ad találkát egymásnak a Föderáció, a klingon-, és a romulán birodalom egy-egy nagykövete. A tárgyalás célja a három hatalom konfliktusainak békés megoldása lenne, de nem történt semmilyen előrehaladás a romulán nagykövet érkezése óta. Egy renegát vulkáni, Sybok, feladva népe érzelemmentes életmódját, túszul ejti a három diplomatát és a túszok kormányától követelései meghallgatását várja. A Klaa kapitány irányította klingon hajó és az Enterprise is a helyszínre siet. Kirk legénysége érkezik elsőnek, de maguk is csapdába esnek - Kirk későn döbben rá, hogy a túszejtés csak álca volt, Syboknak az Enterprise-ra van szüksége. A vulkáni a galaxis közepe felé irányítja a csillaghajót, ahol az ősi hiedelmeknek megfelelően Sha Ka Ree-nek, az ő istenének kell lennie.


1989 William Shatner sci-fi 138 2,9
Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)

Star Trek VI: The Undiscovered Country
Űrszekerek VI.: A nem ismert tartomány

Az Enterprise űrhajó legénysége ezúttal a világűr békéjéért száll harcba. Hosszú háborúskodás után a Szövetség és a Klingon Birodalom béketárgyalásokra készül. De Kirk kapitányt (William Shatner) aggasztja a világűr ősellenségeivel kötendő béke. "Ezek állatok." - figyelmeztet. Amikor egy Klingon űrhajót támadás ér, s az Enterprise űrhajót teszik felelőssé a támadásért, ismét háborús helyzet alakul ki. A két birodalom a végső leszámolásra készül...


1991 Nicholas Meyer akciófilm, sci-fi 147 3,7
Star Trek: Generations (1994)

Star Trek: Generations
Star Trek: Nemzedékek

Csillagnapló: a 23. század. A Csillagflotta nyugalmazott tisztjei, James T. Kirk (William Shatner), Montgomery Scott (James Doohan) és Pavel Chekov (Walter Koenig) díszvendégek az újonnan megkeresztelt Enterprise-B fedélzetén. Ám a próbaút váratlan fordulatot vesz, amikor az űrhajó találkozik két bárkával, melyek bent rekedtek a Nexus-ban, egy titokzatos energiasávban. Egy életveszélyes mentőakció során Kirk kisodródik az űrbe. Hét évtizeddel később Jean-Luc Picard kapitány (Patrick Stewart) és az Enterprise-D legénysége megment egy Soran nevű El Aurian-i fizikust (Malcolm McDowell). Picard nem tudja, hogy Soran halálos tervet forral, melynek része az Enterprise és életek millióinak elpusztítása. Most Picard egyetlen reménye a Nexusban van... és a múlt legendás kapitányában.


1994 David Carson kalandfilm, sci-fi 157 3,3
Star Trek: First Contact (1996)

Star Trek: First Contact
Star Trek: Kapcsolatfelvétel

Egy rutin járőrözés során Picard kapitány azt a hírt kapja a Csillagflotta főparancsnokságáról, hogy a Borg belépett a Föderációs Űrtérbe, és egyenesen a Föld felé tart. A borg nem álnok faj - félig gép, félig élő emberlények - akik a föld jövőjét fenyegetik. Annak ellenére, hogy Picard azt a parancsot kapja: ne avatkozzon be, mégis odavezényli az Enterprise-t, ahol a Csillagflotta a leghalálosabb ellenségével harcol... Miután a Föld elleni támadás meghiúsul, a borgok azt tervezik, hogy visszamennek az időben, és a Földet történelmének legsebezhetőbb időszakában lepik meg: a harmadik világháború utáni sötét időkben. Az Enterprise legénysége követi az időben a Borgot. Az időpont 2063. április 4. - egy nappal azelőtt, hogy Zefram Cochran időrakétájával, a Phoenix-szel megtette első legendás útját. Ez a történelmi űrutazás vezetett el a "kapcsolatfelvételhez", azaz a földlakók és egy másik világ értelmes lényeinek találkozásához, és ennek következményeképpen a Bolygók Egyesült Föderációjához. A Borg ezt a kapcsolatfelvételt akarja megakadályozni...


1996 Jonathan Frakes kalandfilm, sci-fi 172 3,8
Star Trek: Insurrection (1998)

Star Trek: Insurrection
Star Trek: Űrlázadás

A Szövetség kezdetétől fogva világos volt a Legfőbb Elv: a Csillagflotta egy expedíciója sem avatkozhat be más civilizációk természetes fejlődésébe. De Picard most olyan parancsokkal szembesül, melyek ellentmondanak ennek a rendeletnek. Ha engedelmeskedik, Ba'ku 600 békés lakosát fogják erőszakkal eltávolítani nagyszerű világukból, állítólag milliók érdekében, akik élvezhetik Ba'ku Élet Vize-szerű hatását. Ha Picard nem engedelmeskedik, kockáztatja az űrhajóját, a karrierjét, az életét. De Picard számára csak egy választás létezik. Fel kell lázadnia a Csillagflotta ellen, és az űrlázadás élére kell állnia, hogy megmentse az Édent.


1998 Jonathan Frakes kalandfilm, sci-fi, szerelmi történet 137 3,1
Star Trek: Nemesis (2002)

Star Trek: Nemesis
Star Trek: Nemezis

Picard kapitány (Patrick Stewart) és az Enterprise űrhajó legénysége új missziót teljesít a Föderáció részére. Közben jó dolgok is történnek a fedélzeten, például Riker (Jonathan Frakes) és Deanna Troi (Marina Sirtis) esküvője. A mézesheteket viszont megtöri egy újabb fenyegetés. A Romulus nevű bolygó új prétora, a Picard-klón Shinzon béketárgyalásokat akar kezdeni a Föderációval. Közben szövetségeseivel mégis megtámadja az Enterprise számítógép rendszerét és orvul foglyul ejti Picard-ot, akinek genetikai adottságaira szüksége van ahhoz, hogy tovább élhessen. Egy napon viszont átveheti teljesen Picard lényét. A kapitány élete legnehezebb helyzetébe kerül, amikor szembesül fiatal, szép és gonosz önmagával. Újraértékeli életét és felteszi magának a "mi lett volna ha" kérdést. Ám nem gondolkodhat sokáig, a Föld sorsa forog veszélyben.


2002 Stuart Baird dráma, kalandfilm, sci-fi 157 3,4
Star Trek (2009)

Star Trek
 

Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!


2009 J.J. Abrams akciófilm, kalandfilm, sci-fi 793 3,8
Star Trek Into Darkness (2013)

Star Trek Into Darkness
Sötétségben - Star Trek

Miután a Csillagflottát súlyos áldozatokat követelő támadás éri, Kirk kapitány hajtóvadászatot indít a felelős, egy két lábon járó tömegpusztító fegyver ellen, és az Enterprise útja sok veszélyt magában rejtő vidékre vezet.


2013 J.J. Abrams akciófilm, kalandfilm, sci-fi 639 3,7
Star Trek Beyond (2016)

Star Trek Beyond
Star Trek: Mindenen túl

Kirk kapitány eleget tesz egy segélykérésnek, ám a felderítetlen területen olyan ellenség vár lesben az Enterprise-ra, aki nem csak a Csillagflottát, hanem a teljes Föderációt fenyegeti pusztulással.


2016 Justin Lin akciófilm, kalandfilm, sci-fi 360 3,3