Poltergeist

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Poltergeist (1982)

Poltergeist
Poltergeist - Kopogó szellem

Freelingék tipikus amerikai család három gyerekkel, és egy békés kaliforniai kertvárosban élnek. Egyik éjjel legkisebb gyermeküket, Carol Anne-t megszólítja egy hang, mely valahonnan a tévékészülék belsejéből jön. És hamarosan megszállják házukat a szellemek, melyek eleinte játékos gyermekekként nyilvánulnak meg. Ám hamarosan a játék durvaságba fordul: repkedni kezdenek a tárgyak és a bútorok, forgószél tört ki a lakásban, és pusztulással fenyegeti a házat és lakóit. És miközben a szülők a középső fiút próbálják megmenteni az udvaron álló fától, mely rátámadt, a kis Carol Anne eltűnik: elnyeli őt a Poltergeist világa. A szülők pedig kétségbeesésükben két szakemberhez fordulnak segítségért: egy parapszichológushoz és egy ördögűzőhöz.


1982 Tobe Hooper horror, thriller 362 3,5
Poltergeist II: The Other Side (1986)

Poltergeist II: The Other Side
Kopogó szellem 2. - A túlsó oldal

A szörnyű szellemek visszatérnek, hogy újra megütközzenek JoBeth Williams-szel és Craig T. Nelsonnal egy fiatal látnok (Heather O'Rourke) lelkéért.


1986 Brian Gibson fantasy, horror 57 2,7
Poltergeist III (1988)

Poltergeist III
Kopogó szellem 3.

Carol Anne szülei nem látnak más kiutat lányuk megmentéséhez, mint azt, hogy elköltöztetik a lányt nagynénjéhez, abban bízva, hogy ott nem talál rá az ördögi Kane. Az ördög elől azonban nem lehet elbújni. Kane addig keresi Carol Anne-t, amíg meg is találja, és elhatározza, ezúttal végleg megszerzi a kislány lelkét...


1988 Gary Sherman dráma, horror, thriller 38 2,2