A vágy villamosa adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Streetcar Named Desire (1951)

A Streetcar Named Desire
A vágy villamosa

Összeomló életéből New Orleansban lakó terhes húgához, Stellához menekül egy régi déli család tanárnővé lett sarja, Blanche, s ott sógora kollégáját, Mitchet szeretné férjül. Sógora, Stanley azonban leleplezi korábbi züllött életét...

Tennessee Williams 1947-ben íródott darabja Stanley és Blanche, a durva valóság és a csalódások teremtette álomvilág kétségbeesett küzdelméről szól. Elia Kazan rendezésében lett átütő siker a Broadwayn és került később filmvászonra a színpadi előadás szenzációs felfedezettjével, Brandóval együtt, aki erotikus kisugárzását és kirobbanó temperamentumot vitt a lengyel bevándorló brutális figurájába.


1951 Elia Kazan dráma 369 4,4
A Streetcar Named Desire (1984)

A Streetcar Named Desire
A vágy villamosa

A férfi brutális és erőszakos, a nő félszeg és szerény. Ebbe az "idillbe" toppan be váratlanul a lány nővére, aki mindenét elvesztette és csak a húga maradt neki.


1984 John Erman dráma 9 ?
A Streetcar Named Desire (1995)

A Streetcar Named Desire
A vágy villamosa

Blanche DuBois megjátssza a vonzó és kiismerhetetlen úrinőt, pedig egyetlen bőrönddel érkezik az örökké forró, fülledt New Orleansba, húga és sógora lerobbant külvárosi lakásába. Blanche érkezése felkavarja a családi idillt, elfojtott vágyak, régi titkok, letagadott szenvedélyek kerülnek fokozatosan napvilágra. A nő és sógora, Stanley Kowalski - aki maga a testet öltött hím - között vonzások és taszítások különös hálózata alakul ki: egyszerre gyűlölik és kívánják egymást... Tennessee Williams kulcsdrámájának újabb televíziós változata, világhírű színészekkel a főszerepekben.


1995 Glenn Jordan dráma 22 2,9