Hellboy

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Hellboy (2004)

Hellboy
Pokolfajzat

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.


2004 Guillermo del Toro akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 777 3,4
Hellboy Animated: Sword of Storms (2006)

Hellboy Animated: Sword of Storms
 

Egy professzort megszáll két ősi, egy szamuráj harcos által egy mágikus kardba zárt démon, akik újra testet akarnak ölteni, és a világra akarják szabadítani társaikat. Hellboyra és csapatára vár a feladat, hogy ezt megakadályozzák.


2006 Phil Weinstein - Tad Stones akciófilm, animáció, fantasy 21 3,2
Hellboy Animated: Blood and Iron (2007)

Hellboy Animated: Blood and Iron
 

Hellboy és társai egy régi kastélyba utaznak, aminek új tulajdonosa szerint az épületet kísértetek lakják. Nem sokkal megérkezésük után kiderül, hogy több száz szellemről van szó, akik mind a hírhedt Ondrusko Erzsébet áldozatai voltak. Bruttenholm Professzor évtizedekkel korábban elpusztította a vérszomjas vámpírt, de rejtélyes erők most a feltámasztásán fáradoznak.


2007 Tad Stones - Victor Cook akciófilm, animáció, fantasy, ... 17 3,4
Hellboy II: The Golden Army (2008)

Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II.: Az Aranyhadsereg

Miután az emberiség és a fantázia láthatatlan birodalma közötti fegyverszünet véget ér, úgy tűnik, a világra rászakad a pokol. Egy könyörtelen vezér, aki otthonosan mozog a fenti és a lenti világban egyaránt, szembeszáll vérvonalával, és lények megállíthatatlan seregét kelti életre. És most a bolygó legkeményebb, legdurvább szuperhősén a sor, hogy harcba induljon a könyörtelen diktátor és martalócai ellen. Az igaz, hogy vörös. Az is igaz, hogy szarva van. És az is igaz, hogy sokan félreértik. Ám ha rendesen el kell végezni a melót, akkor ideje szólni Hellboynak. A Paranormális Kutató és Védelmi Iroda egyre bővülő csapata, a tüzes Liz, a vizes Abe és a protoplazmás Johann Hellboy-jal együtt cirkál a földkéreg és a láthatatlan, mágikus burok közt, ahol a fantázia teremtményei testet öltenek. És Hellboynak - aki mindkét világban otthon van, de nem fogadja be egyik sem - választania kell az eddigi élete és egy ismeretlen, hívogató végzet között.


2008 Guillermo del Toro akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 602 3,5
Hellboy (2019)

Hellboy
 

Közeleg az apokalipszis… Hellboy, a démoni jófiú hamarosan kemény fába vágja termetes jobb karját. A pokoli teremtménynek bár nagy tapasztalata van az alvilági lények kiiktatásában – hisz évek óta a természetfeletti szörnyek ellen harcol Bruttenholm professzor irányítása alatt –, arra ő maga sem számít, hogy egy olyan brutális erővel kell megküzdenie, ami számára is érdekes fordulatot hozhat.


2019 Neil Marshall akciófilm, fantasy, horror, ... 154 2,3