Mutiny on the Bounty adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Mutiny on the Bounty (1935)

Mutiny on the Bounty
Lázadás a Bountyn

Roger Byam csatlakozik a Bounty legénységéhez, amely Bligh kapitány vezetésével indul tudományos expedícióra Tahiti szigete felé. A kapitány igazi maximalista zsarnokként viselkedik mindenkivel szemben, de az elégedetlen legénység megenyhül az egzotikus szigeten töltött hónapok alatt. Hazafelé azonban Fletcher Christian hadnagy vezetésével lázadás tör ki. Byam nem vesz részt a felkelésben, később mégis megvádolják, hogy támogatta az áruló hadnagyot.


1935 Frank Lloyd dráma, kalandfilm, történelmi film 60 4,2
Mutiny on the Bounty (1962)

Mutiny on the Bounty
Lázadás a Bountyn

1787-ben járunk, a Bounty hadihajó a déli tengereket szeli. Az első tiszt, Fletcher Christian előkelő úri modora miatt hamar szálka lesz a kapitány szemében, aki túl kemény szabályokat érvényesít a hajón. A pohár akkor telik be, amikor Christian vizet akar adni egy haldokló matróznak, azonban Blight kapitány megakadályozza. Az első tiszt ekkor erőszakkal átveszi a hatalmat a hajón.


1962 Lewis Milestone dráma, kalandfilm, szerelmi történet, ... 150 4,0
The Bounty (1984)

The Bounty
A Bounty

1789. áprilisában az elviselhetetlen bánásmód miatt lázadás tört ki a brit királyi haditengerészet Bounty nevű hajóján. A pártütők vezetője Fletcher Christian hadnagy volt, aki az embertelen Bligh kapitányt koronahű embereivel - egy iránytű és a gondviselés sorsára bízva - mentőcsónakba ültette a nyílt tengeren. A maradék legénység a világ szeme elől elrejtőzve a Tahiti melletti apró Pitcairn szigeten ütött tanyát. A paradicsomi állapotok - no meg a minden tekintetben "vendégszerető" tahiti lányok összes bája - ellenére a kis csapat tagjai között hamarosan feszültség üti fel a fejét. Miközben Bligh kapitány csodával határos módon a mentőcsónakkal szárazföldet ér, a zendülőknek a halálbüntetés rémével kell farkasszemet nézniük, ha valaha is rájuk akadnak.


1984 Roger Donaldson dráma, kalandfilm, történelmi film 186 3,8