Ben Hur adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Ben Hur (1907)

Ben Hur
 

Talán a legkorábbi filmes feldolgozása a keresztény ihletésű hasonló című bestsellernek. A rövid játékidejű, az ókorban játszódó film egy véletlen baleset miatt ártatlanul szenvedő zsidó nemesi család sorsát jeleníti meg.


1907 Frank Oakes Rose - Sidney Olcott dráma, némafilm, rövidfilm 6 ?
Ben-Hur: A Tale of the Christ (1925)

Ben-Hur: A Tale of the Christ
Ben Hur

Ben Hur és Messala, a gyerekkori barátok felnőttként mint legyőzött és hódító találkoznak. Egy véletlen incidens miatt Ben Hurt gályarabságra küldik, vagyonát elkobozzák, anyját és nővérét bebörtönzik. A megpróbáltatásokból szerencséje és szilárd jelleme révén kikerülő férfi évek múltán gazdag rómaiként tér vissza szülőföldjére. Minden vágya, hogy bosszút álljon Messalán és megtalálja szeretteit.


1925 Charles Brabin - Christy Cabanne - Fred Niblo - ... dráma, kalandfilm, némafilm, ... 57 4,2
Ben-Hur (1959)

Ben-Hur
Ben Hur

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messala-val, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messala-t. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa!


1959 William Wyler dráma, kalandfilm, történelmi film 783 4,3
Ben-Hur (1988)

Ben-Hur
 

Jeruzsálem élére kinevezik a Római Birodalom új főkonzulját. Bevonulásakor baleset éri, amiért Hur herceget teszik felelőssé. A hercegen talán segíthetne a főkonzullal érkezett gyermekkori barátja, Messala, Ő azonban segítségére nem is gondol, sőt, bosszút forral…


1988 Al Guest - Jean Mathieson animáció 1 ?
Ben Hur (2003)

Ben Hur
 


2003 Bill Kowalchuk animáció, dráma 2 ?
Ben Hur (2010)

Ben Hur
 

Judah Ben Hur és Messala gyermekként jó barátok, akik falovakkal játsszák el, mintha kocsiversenyen mérkőznének meg egymással. Egy nap aztán Messala nagy hatalmú apja üzen Rómából, hogy törvénytelen fia azonnal jöjjön hozzá, és mondjon búcsút befogadó családjának. Évekkel később látjuk viszont őket, amikor a fiatal férfivá serdült Judah a gyönyörű Eszter jegyese, Messala pedig római tiszt, akinek az a feladata, hogy az új jeruzsálemi helytartó, Poncius Pilatus bevonulásának biztonságáról gondoskodjék. Azt beszélik, felkeléstől lehet tartani a zsidó tartományban, és összeesküvők merényletre készülnek a helytartó ellen. Egy szerencsétlen véletlen következtében Judah nagy bajba kerül, és maga Messala lesz az, aki elrendeli az elfogatását. Az ítélet: gályarabság...


2010 Steve Shill dráma, kalandfilm, minisorozat 17 1,7
Ben-Hur (2016)

Ben-Hur
 

Miután a nemes arisztokrata, Judah Ben-Hur túléli a többévnyi, koholt vádak alapján rárótt rabszolgaságot, bosszúra készül egykori legjobb barátja ellen, aki elárulta őt.


2016 Timur Bekmambetov dráma, kalandfilm, történelmi film 81 2,3