Freddy Krueger-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Nightmare On Elm Street (1984)

A Nightmare On Elm Street
Rémálom az Elm utcában

Nancy Thompson átlagos középosztálybeli amerikai kamaszlány jól tanul, mindenki szereti. Kellemes mindennapjainak váratlanul rémálmok sorozata vet véget. Amikor közeli barátainak beszámol álmatlan éjszakáiról, a sikolyokról, a hideg verejtékről, kiderül, hogy a többieket is ugyanazok a látomások gyötrik. Aztán egy szép napon Nancy egyik barátnőjét álmában meggyilkolják. A rendőrség az áldozat barátnőjét gyanúsítja. Nancy azonban azt érzi, hogy leomlik a fantáziavilág és a valóság közötti határ, és a képzelete szülte szörnyeteg életre kap, és végez mindegyikükkel. Nancy biztos abban, hogy egyetlen fegyvere van, mégpedig az, hogy ébren marad. Családja annak ellenére azt gondolja, hogy Nancy megháborodott. Nancy tehát keményen ellenáll segítőkész családja minden álomba ringató kísérletének, míg a kimerültség le nem dönti a lábáról. Ekkor kerül sor a mindent eldöntő személyes találkozóra az őt kísértő démoni alakkal.


1984 Wes Craven fantasy, horror, thriller 754 3,8
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
Rémálom az Elm utcában 2.: Freddy bosszúja

Öt éve már, hogy Nancy Thompsont rémálmok gyötörték az Elm utcában, s közben a házba új lakók költöztek. Jesse-t a beköltözés pillanatától kezdve rémálmok gyötrik, de a szülei nem aggódnak, azt hiszik, hogy csak a beilleszkedés nehézségei viselik meg a fiút. Jesse új barátnőjéhez, Lisához fordul, és lassan összeáll a kép az épület lidérces múltjáról és Freddy Kruegerről, akit már évekkel korábban meggyilkoltak. Hiába tudják azonban, hogy Freddy már nem él, a fiú úgy érzi, hogy férfi sötét, titokzatos, gyilkos énje egyre inkább elhatalmasodik benne.


1985 Jack Sholder fantasy, horror, thriller 322 2,8
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
Rémálom az Elm utcában 3.: Álomharcosok

Hét tinédzser kerül a zártosztályra kínzó rémálmokkal. Hamarosan kiderül, hogy mindannyian ugyanazt álmodják, melyben egy elmebeteg gyilkos, Freddy Krueger meg akarja ölni őket. Néhány haláleset után a túlélők felveszik a harcot álmaik megrontója ellen. A mágia erejét vizsgálva kiderül, hogy Freddy átkát csak testének újratemetésével törhetik meg. Amikor minden jóra fordulna, Freddy múltjából újabb meglepetés bukkan elő, ami után senki nem érezheti magát biztonságban (még a valóságban sem).


1987 Chuck Russell fantasy, horror, thriller 298 3,1
A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master (1988)

A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master
Rémálom az Elm utcában 4.: Az álmok ura

A fiatal Kristen rettegve számol be gyanújáról, biztos benne, hogy Freddy Krueger viszatért. Minden éjszaka rémálmok gyötrik, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy beleálmodja barátait is, akik ezáltal maguk is belekerülnek a vérfagyasztó álomba. Mindezek ellenére mégsem veszik komolyan, s amikor a lány meghal, barátjának húga, Alice lép a helyébe, aki hamarosan rájön, hogyan számolhat le Freddyvel.


1988 Renny Harlin fantasy, horror, thriller 260 2,7
A Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child (1989)

A Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child
Rémálom az Elm utcában 5.: Az álomgyermek

Freddy Krueger (Robert Englund) újra lecsap. Elsőként Alice (Lisa Wilcox) barátját öli meg, majd hamarosan elintéz mindenkit, aki a lány környezetébe kerül. Alice egyetlen lehetséges szövetségese Amanda Krueger (Beatrice Boepple), Freddy régóta halott mamája. Krueger mama előélete zaklatott, hiszen azután adott életet szörnyszülött fiának, hogy őrültek házába zárták. Amanda lelke csapdába esett, de ha Alice-nek sikerül megszabadítania, a mama megfékezheti vérszomjas fiacskáját, Freddyt.


1989 Stephen Hopkins fantasy, horror, thriller 225 2,4
Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)

Freddy's Dead: The Final Nightmare
Rémálom az Elm utcában 6.: Freddy halála

Freddy Krueger hosszú évek óta borzolja az idegeket és tartja rettegésben a környéket. Számtalan fiatalt üldözött már a halálba, s úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, semmi sem pusztíthatja el. A környéken mindössze egyetlen tinédzser maradt életben, aki hamarosan rájön, hogyan pusztíthatná el végérvényesen az őrült gyilkost.


1991 Rachel Talalay fantasy, horror, thriller 207 2,5
Wes Craven's New Nightmare (1994)

Wes Craven's New Nightmare
Rémálom az Elm utcában 7.: Freddy feltámad

Heather Langenkamp színésznő, a sorozat egyik szereplője rémálmokkal küszködik, melyben a filmbéli Freddy Krueger szerepel. Álmában azt is megtudja, hogy a Rémálom-filmek valójában arra szolgáltak, hogy megvédjék a világot egy szörnyű démontól, aki Freddy személyiségét magára öltve valósítja meg Wes Craven új forgatókönyvének eseményeit, rögtön, ahogy az író tollából megszületnek. És a sztori nem úgy fest, mintha happy end készülne.


1994 Wes Craven dráma, fantasy, horror, ... 177 2,7
Freddy vs. Jason (2003)

Freddy vs. Jason
 

A Rémálom az Elm utcában szörnyetege, Freddy Krueger pokolra jutott, egyetlen esélye az életben maradásra, ha félnek tőle az emberek. Ők azonban már megfeledkeztek róla. Freddynek ördögi ötlete támad, a hokimaszkos gyilkost, Jason Voorheest, a Péntek 13. elpusztíthatatlan gyilkológépét küldi Springwoodba, így mindenki azt hiszi, hogy a sátáni Freddy tért vissza. Csakhogy Jason túlságosan is belejön az öldöklésbe, és ez már rontja a pengeujjú Freddy hírnevét. Freddy elindul, hogy megállítsa Jasont.


2003 Ronny Yu akciófilm, fantasy, horror, ... 384 2,8
A Nightmare on Elm Street (2010)

A Nightmare on Elm Street
Rémálom az Elm utcában

Freddy Krueger csíkos pulóvere, négykarmú kesztyűje, dermesztő mosolya a műfaj elsőszámú klasszikusává tette az Elm utcát. Freddy most a modern kor filmes technikájának köszönhetően még ijesztőbben tér vissza egy békés kertváros tinédzsereinek életébe. Amíg ébren maradnak, nem eshet bántódásuk... de aki elalszik, nem menekülhet.


2010 Samuel Bayer fantasy, horror, thriller 305 2,4