Lakótársat keresünk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
L'auberge espagnole (2002)

L'auberge espagnole
Lakótársat keresünk...

Xavier 25 évesen Barcelonába indul, hogy befejezze a közgazdasági egyetemet, és megtanuljon spanyolul. Szüksége van erre a nyelvre, hogy betölthesse az apja egyik barátja által a gazdasági minisztériumban felkínált állást; azonban tervéért fel kell dobnia Martine-nal, barátnőjével négy éve tartó kapcsolatát. Elutazik, és szorgos keresés után végre talál Barcelona központjában egy lakást, amit hét különböző országból érkezett bérlőtársával kell megosztania egyikük olasz, másikuk angol, svéd, dán, német, spanyol és török. Itt ismerkedik össze Isabelle-lel, akibe hamar beleszeret, és egy különleges év veszi kezdetét...


2002 Cédric Klapisch dráma, szerelmi történet, vígjáték 317 3,6
Les poupées russes (2005)

Les poupées russes
Még mindig lakótársat keresünk

Öt év telt el Xavier (Romain Duris), a Lakótársat keresünk főhősének Barcelonában eltöltött kicsapongó és kalandos diákévei után. Xavier immár Párizsban igyekszik írói karrierjét építeni, miközben a felnőtté válás megszokott kérdésén töpreng: vajon érdemes-e élni ezen az ellentmondásos világon? A tökéletes nő után kutatva ágyról ágyra jár, gyakran olyan szekér után fut, amelyik nem veszi őt fel, és sokszor jut arra a felismerésre, "ez a hajó is elment...", míg végül legjobb barátnője a leszbikus Isabelle (Cécile de France), régi szerelme Martine (Audrey Tautou), valamint Wendy (Kelly Reilly) és William (Kevin Bishop) és az egész multikulturális barcelonai baráti társaság segítségével megcsillan számára a reménysugár, mely elvezeti őt az igaz SZERELEM útjára. Vajon készen áll a világ Xavier fogadására?


2005 Cédric Klapisch dráma, szerelmi történet, vígjáték 135 3,2
Casse-tête chinois (2013)

Casse-tête chinois
Már megint lakótársat keresünk

A negyvenéves, kétgyermekes családapa, Xavier nagyon kínlódik a mindennapokkal. Gyermekei és édesanyjuk New Yorkba költöznek, ám nem bírja elviselni a gondolatot, hogy csemetéi nélküle nőjenek fel, így hát átköltözik ő is a tengeren túlra, hogy új életet kezdjen.


2013 Cédric Klapisch dráma, szerelmi történet, vígjáték 72 3,5