Pixar-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Toy Story (1995)

Toy Story
Toy Story - Játékháború

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andy-hez...


1995 John Lasseter animáció, kalandfilm, vígjáték 1080 4,1
A Bug's Life (1998)

A Bug's Life
Egy bogár élete

A kis szigeten élő hangyák életét két dolog is erősen megkeseríti: a falánk sáskák állandóan megdézsmálják kínnal-keservvel összegyűjtött elemózsiájukat, ráadásul ott van púpnak a hátukon Fürge, a zseniálisan kétbalkezes feltaláló, aki még a sáskajárásnál is veszedelmesebb. Az egész boly számára nagy megkönnyebbülés, amikor Fürge nekivág a nagyvilágnak, hogy segítséget hozzon a sáskák ellen. Arra azonban nem számítanak, hogy Fürge vissza is tér, ráadásul egy halom nála is hóbortosabb cirkuszi bogár élén...


1998 Andrew Stanton - John Lasseter animáció, kalandfilm, vígjáték 949 3,6
Toy Story 2 (1999)

Toy Story 2
Toy Story - Játékháború 2.

Ugye mindenki emlékszik még a Toy Story - Játékháború című, korszakváltást jelző rajzfilmre, s abban Woody és Buzz Lightyear szédületes kalandjaira? Hát most itt a folytatás! De minő borzalom: Woodyt elrabolják! Számos rettenthetetlen és számtalan nagyon is rettenthető játék-pajtása, a félelmetes űrbigyó Buzz Lightyear vezetésével mentőexpedícióra indul. Ezúttal az igazi nagyvilággal kell szembeszállniuk: kamionokat térítenek ki útjukból, megostromolnak egy játékáruházat, megmentik Woodyt egy mániákus játékgyűjtő kezei közül, és Buzz Lightyear ősi galaktikus ellensége, a félelmetes Zurg sem ússza meg szárazon...


1999 Ash Brannon - John Lasseter - Lee Unkrich animáció, kalandfilm, vígjáték 782 4,0
Monsters Inc. (2001)

Monsters Inc.
Szörny Rt.

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.


2001 David Silverman - Pete Docter animáció, fantasy, vígjáték 1126 4,1
Finding Nemo (2003)

Finding Nemo
Némó nyomában

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét...


2003 Andrew Stanton - Lee Unkrich animáció, kalandfilm, vígjáték 1274 4,0
The Incredibles (2004)

The Incredibles
A hihetetlen család

Bob Parr egy békés kertvárosban él felesége és gyermekei társaságában. Senki nem tudja róla, hogy nyugdíjba vonulása előtt szuperhős volt, Mr. Irdatlannak hívták, álarcot viselt, és éjszakánként az utcákat rótta, hogy a Jót védve a Gonosz ellen harcolhasson. Később feleségül vette egy kolléganőjét, aki maga is sikeres szuperhős volt, és a nyugodt életet választotta. Most biztosítási kárbecslő, aki sikertelenül küzd az unalommal és a felesleges kilókkal. Arról ábrándozik, hogy visszatér a szakmájába. Így aztán, amikor egy ismeretlen telefonáló a világ megmentése ügyében egy távoli szigetre hívja, nem habozik. Magára erőlteti a kissé már szűknek mutatkozó régi szuperhős-ruhát, és újra nekivág annak, amihez a legjobban ért: szuper tetteket hajt végre, persze kizárólag a jó ügy érdekében.


2004 Brad Bird akciófilm, animáció, kalandfilm, ... 1021 3,8
Cars (2006)

Cars
Verdák

Villám McQueen, a becsvágyó ifjú versenyverda egy szép napon szedi a dísztárcsáit és felkerekedik diadalmas versenygyőzelmek felé. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol örök hírnévre tehetne szert, ha sikerülne legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Játékok, bogarak, szörnyek, halak és szuperhősök után itt a Pixar legújabb kalandja, ezúttal beszélő autók világába helyezve. Humor, akció, szívbemarkoló dráma, hihetetlen technikai effektusok.


2006 Joe Ranft - John Lasseter animáció, vígjáték 795 3,5
Ratatouille (2007)

Ratatouille
L'ecsó

A L'ecsó hőse egy kiváló szaglással megáldott, és legbelül szakács-álmokat tápláló csatornapatkány. Ő Remy, aki a Párizs alatti csatornarendszerben tengeti életét, és nem mindennapi álmokat kerget: séfként szeretne dolgozni egy ínyenc étteremben. Amikor a körülmények abba a párizsi étterembe sodorják, amelyiket saját konyhai példaképe, Auguste Gusteau tett híressé, hősünk végre rátalál egy barátra, aki hisz benne. Linguinira, az étterem szégyenlős szemetesfiújára, aki épp a kirúgás szélén áll. Most, hogy nincs mit veszíteniük, Remy és Linguini megalkotják minden idők legkülönösebb duóját: a fiú esetlen testéhez csatlakozik Remy kreatív képzelőereje, s így együtt fenekestül felforgatják Párizst.


2007 Brad Bird - Jan Pinkava animáció, vígjáték 1174 3,9
WALL·E (2008)

WALL·E
 

2700-at írunk. Egy kis robot, WALL-E már 700 éve teszi a dolgát, amire tervezték: hulladékot semmisít a régen hátrahagyott Földön. Ám egy napon űrhajó száll le a bolygón, és WALL-E számára minden megváltozik.


2008 Andrew Stanton animáció, dráma, kalandfilm, ... 1123 4,2
Up (2009)

Up
Fel

A Disney-Pixar legújabb alkotása a 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról szól, aki a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.


2009 Bob Peterson - Pete Docter animáció, dráma, kalandfilm, ... 1049 4,0
Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3
Toy Story 3.

Mivel gazdájuk egyetemre készül, Woody, Buzz és a többiek egy óvodába kerülnek, hogy más gyerekeknek is örömet okozzanak. Ám a kis lurkók nem bánnak finoman a játékokkal, így a babák megtervezik a nagy szökést.


2010 Lee Unkrich animáció, kalandfilm, vígjáték 804 4,3
Cars 2 (2011)

Cars 2
Verdák 2.

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, mindenidők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyerője csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a győzelem felé vezető út telis tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny első fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.


2011 Brad Lewis - John Lasseter akciófilm, animáció, kalandfilm, ... 293 3,0
Brave (2012)

Brave
Merida, a bátor

Merida hercegnő eltökélt szándéka, hogy a maga útját járja, ám a hagyomány felrúgása rendetlenségbe taszíthatja a királyságot, ráadásul egy szörnyű átok is a lány nyakába hullik. Megtörésében csak bátorságára és íjára támaszkodhat.


2012 Brenda Chapman - Mark Andrews - Steve Purcell akciófilm, animáció, fantasy, ... 501 3,4
Monsters University (2013)

Monsters University
Szörny Egyetem

Mike és Sulley, Iszony City legjobbjainak első egyetemi éve - amikor még nem voltak olyan országos cimborák, mint amilyennek megismertük őket.


2013 Dan Scanlon animáció, fantasy, vígjáték 481 3,6
Inside Out (2015)

Inside Out
Agymanók

Egy kislány új házba költözik családjával, érzelmei pedig ezzel teljes káoszba fordulnak, amin Derű, Bánat, Majré, Undor és Harag más-más módon próbál úrrá lenni apró fejecskéjében.


2015 Pete Docter - Ronnie del Carmen animáció, dráma, fantasy, ... 798 4,3
The Good Dinosaur (2015)

The Good Dinosaur
Dinó tesó

Nem sokkal egy traumatikus eseményt követően Arlo, a jámbor Apatosaurus messze kerül otthonától, s hosszú hazaútja során szokatlan társa lesz: egy embergyermek.


2015 Peter Sohn animáció, dráma, fantasy, ... 176 3,3
Finding Dory (2016)

Finding Dory
Szenilla nyomában

A jámbor, ám feledékeny kék hal ismét rátalál szeretteire, s e nagy kaland során mindenki megtanul egyet s mást a család valódi jelentéséről.


2016 Andrew Stanton - Angus MacLane animáció, kalandfilm, vígjáték 310 3,6
Cars 3 (2017)

Cars 3
Verdák 3.

Egy súlyos baleset után Villám McQueennek össze kell szednie magát és be kell bizonyítania, hogy még mindig ő a legnagyobb ász a versenypályán.


2017 Brian Fee animáció, kalandfilm, sportfilm 109 3,3
Coco (2017)

Coco
 

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.


2017 Adrian Molina - Lee Unkrich animáció, dráma, fantasy, ... 387 4,3
Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2
A hihetetlen család 2.

A hihetetlenek közül Helen kerül a hőstevő-középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Will-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait.

Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy senki nem tudja még mindig, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak – és Fridzsimannek – ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!


2018 Brad Bird akciófilm, animáció, kalandfilm, ... 287 3,8
Toy Story 4 (2019)

Toy Story 4
Toy Story 4.

Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta, első számú feladata vigyázni gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie egy vonakodó új játékot hoz szobájába, egy nagy kaland régi és új barátok oldalán rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára.


2019 Josh Cooley animáció, dráma, fantasy, ... 257 3,9
Onward (2020)

Onward
Előre

Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban.


2020 Dan Scanlon animáció, fantasy, kalandfilm, ... 134 3,6
Soul (2020)

Soul
Lelki ismeretek

Tűnődtél már azon, honnan erednek a szenvedélyeid, az álmaid, az érdeklődéseid? Mitől vagy te... TE? A New York City utcáitól egy különleges, kozmikus világig tartó utazás során Joe Gardner, az általános iskolai tanár megismeri a válaszokat a legnagyobb kérdésekre.


2020 Kemp Powers - Pete Docter animáció, dráma, fantasy, ... 58 4,3