Kenyér, szerelem...

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pane, amore e fantasia (1953)

Pane, amore e fantasia
Kenyér, szerelem, fantázia

Antonio Carotenuto csendőr főtörzsőrmester nemrég érkezett az isten háta mögötti kis faluba. Itt él a szép, vadóc Maria, azaz Vadmacska, aki titokban szerelmes az egyik ifjú csendőrbe, Pietróba. A fiatalembert azonban kinézte magának a plébános unokahúga, Paoletta is. A két lány között a csendőrkapitány próbál igazságot tenni.


1953 Luigi Comencini szerelmi történet, vígjáték 26 3,7
Pane, amore e gelosia (1954)

Pane, amore e gelosia
Kenyér, szerelem, féltékenység

Antonio Carotenuto főtörzsőrmester nősülés előtt áll. Amikor azonban ifjú beosztottját, Pietrót máshová helyezik, és az volt főnökére bízza menyasszonyát, a szép Vadmacskát, a faluban pletykálni kezdenek róluk.


1954 Luigi Comencini szerelmi történet, vígjáték 19 3,8
Pane, amore e... (1955)

Pane, amore e...
Kenyér, szerelem és...

Ismét színre lép a heves vérű szívrabló, Carotenuto csendőrparancsnok. A Kenyér, szerelem folytatásában a főhős újabb kalandok elé néz. A történet ezúttal a mesés szépségű Sorrentóban játszódik. De Sica partnernője pedig a szintén gyönyörű Sophia Loren. A csendőrparancsnok új beosztást kapott, szülőföldjére helyezik át. Útban hazafelé megismerkedik a bájos özveggyel, Donna Sophiával. Az örök Don Juan pillanatok alatt lángot fog. Az özvegy sem marad közömbös, ugyanis új lakásának megtartása érdekében minden trükköt be kell vetnie, hogy meghódítsa a parancsnokot. A lakásügy körüli bonyodalmak azonban szívügyi bonyodalmakhoz vezetnek. A kisvárosban megindul a pletyka, ami szerfelett rosszul esik Sophia jegyesének, Nicolinónak.


1955 Dino Risi szerelmi történet, vígjáték 23 3,8
Pan, amor y Andalucía (1958)

Pan, amor y Andalucía
Kenyér, szerelem, Andalúzia

A film a festői spanyol vidékre, Andalúziába kalauzol. Carotenuto ide kíséri el - egy zenei fesztiválra - a csendőrség zenekarát. A parancsnokot természetesen nem csupán a muzsika, hanem a sevillai nők is rabul ejtik. Új tájak, új nők és persze új kalandok. Az örök szerelmes szívét egy gyönyörű andalúziai lány, Carmen ejti rabul, aki táncosnőként lép fel a sorrentoi zenekar mellett. Az egyetlen akadálya Carmen és Carotenuto bimbózó románcának, hogy a lánynak már van udvarlója...


1958 Javier Setó vígjáték