Leprechaun

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Leprechaun (1993)

Leprechaun
Gyilkos kobold

Dan egy írországi utazás során ellopja egy kobold aranyát, de hazatérve az Államokba nem élvezheti a gazdagságot, mert a kobold követi őt. Dannek sikerül bezárnia a lényt, aki azonban 10 év múlva kiszabadul és még mindig szeretné visszakapni a kincsét.


1993 Mark Jones fantasy, horror, vígjáték 71 2,4
Leprechaun 2 (1994)

Leprechaun 2
Gyilkos kobold 2.

A gonosz kis kobold házasodni akar, de a kiszemelt lányt elveszti, mert annak apja feláldozza érte az életét. Így a koboldnak 1000 évet kell várnia, míg újra házasodhat, de ő türelmetlen...


1994 Rodman Flender fantasy, horror, vígjáték 34 2,4
Leprechaun 3 (1995)

Leprechaun 3
Gyilkos kobold 3.

Las Vegasban egy zálogoshoz furcsa szobrot hoz be egy csavargó. A boltos azonban óvatlanul életre kelti a lényt, mely nem más, mint egy vérszomjas kobold. Az Írországból származó törpe szó szerint foggal-körömmel védelmezi aranykincsét, és lecsap a mohó emberekre, akik szemet vetnek rá. A kaszinók városában persze nem kevesen vannak ilyenek.


1995 Brian Trenchard-Smith fantasy, horror, vígjáték 36 2,0
Leprechaun 4: In Space (1997)

Leprechaun 4: In Space
Gyilkos kobold 4. - Az űrben

Űrhajó közeledik egy távoli bolygó felé, ahol a remény szerint komoly ásványkincsekre bukkanhatnak. A felderítő osztag egy csoport tengerészgyalogos zsoldos, de kiderül, hogy a háttérből egy titokzatos, őrült Doktor irányítja a műveleteket. Amikor hatalmas aranykincset találnak a bolygón, még nem sejtik, hogy annak gazdája, egy kobold is követni fogja őket az űrhajóra. Az apró, de vérszomjas lény minden megtesz, hogy visszaszerezze a kincsét.


1997 Brian Trenchard-Smith fantasy, horror, sci-fi, ... 35 1,7
Leprechaun in the Hood (2000)

Leprechaun in the Hood
Gyilkos kobold 5.

Három rapper a nagy kiugrásra vár, így Las Vegasba utaznak, hogy felfedezzék őket. Egyik éjjel kifosztják mentoruk lakását, de balszerencséjükre magukkal viszik a gettóba azt az aranyat is, ami valaki másé... a koboldé.


2000 Rob Spera akciófilm, fantasy, horror, ... 30 1,2
Leprechaun: Back 2 tha Hood (2003)

Leprechaun: Back 2 tha Hood
Gyilkos kobold 6.

Emily Woodrow (Tangi Miller) és barátai azt hiszik, végre rájuk mosolygott a szerencse, amikor egy kincsekkel teli ládára bukkannak. Csakhogy a láda tulajdonosa a gonosz Leprechaun (Warwick Davis), aki a pokolból tér vissza, hogy visszaszerezze a kincsét. A gyilkos kobold egyenként végez a társaság tagjaival.


2003 Steven Ayromlooi fantasy, horror, vígjáték 15 1,3
Leprechaun: Origins (2014)

Leprechaun: Origins
 

Két fiatal pár, akik Írországban túráznak, felfedezi, hogy az ország egyik leghíresebb legendája valójában a véres valóság. A "Leprechaun" filmek előzménye.


2014 Zach Lipovsky fantasy, horror 8 ?
Leprechaun Returns (2018)

Leprechaun Returns
 

A Gyilkos kobold ismét felébred álmából, hogy egy társaság életére törjön.


2018 Steven Kostanski fantasy, horror, vígjáték 3 ?