Wallace & Gromit

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Grand Day Out with Wallace and Gromit (1989)

A Grand Day Out with Wallace and Gromit
Wallace és Gromit: A nagy sajttúra

Wallace és Gromit hűtőjéből elfogy a sajt, ezért elhatározzák, hogy vakációjukat a Holdon töltik - hiszen, mint mindenki tudja, az sajtból van.


1989 Nick Park animáció, kalandfilm, rövidfilm 108 4,0

Wallace & Gromit in The Wrong Trousers
Wallace és Gromit: A bolond nadrág

A pénzszűkében lévő Wallace egy albérlőt fogad, aki először kitúrja Gromitot a szobájából, majd pedig kiderül róla, hogy körözött bűnöző.


1993 Nick Park animáció, rövidfilm, vígjáték 101 4,3

Wallace & Gromit in A Close Shave
Wallace és Gromit: Birka akció

Wallace és Gromit ezúttal egy nagyszabású birkalopási ügybe keverednek...


1995 Nick Park animáció, rövidfilm, vígjáték 90 4,4
Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005)

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
Wallace & Gromit és az elvetemült veteménylény

Ahogy közeledik a szokásos éves Zöldségóriás Verseny, kitör a "vege-mánia" Wallace és Gromit szomszédságában. A két vállalkozó kedvű cimbora nagyot kaszál a rágcsálóhárító rendszerrel, amely humánus módon tartja távol a szent kerteket megszállni szándékozó nyúlhadat. Ám hirtelen egy hatalmas, rejtélyes, zöldségdúló "fenevad" kezd garázdálkodni a környéken, éjszakánként megtámadja a városka értékes parcelláit, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül. A verseny házigazdája, Lady Tottington kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, ezért megbízza Wallace-t és Gromitot, hogy kapják el a lényt. Azonban lesben áll Lady Tottington sznob udvarlója, Victor Quartermaine is, aki inkább lelőné a fenevadat, hogy a helyi hős pózában tetszeleghessen - no meg hogy elnyerje szíve hölgyének kezét. Mivel a verseny sorsa forog kockán, Lady Tottington végül kénytelen megengedni Victornak, hogy levadássza a zöldségzabáló fosztogatót. Ám azt nem is sejti, hogy Victor valódi terve végzetes következményekkel járhat a Ladyre - sőt, két hősünkre nézve is...


2005 Nick Park - Steve Box akciófilm, animáció, vígjáték 237 4,0
Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death' (2008)

Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death'
Wallace és Gromit - extra kiadás

A Wallace és Gromit Oscar-díjas alkotóinak 4 végtelenül szórakoztató gyurmafilmje. A bolond nadrágban Wallace találmánya, az önműködő ruhanemű jut fontos szerephez, miközben Gromit, sötét lelkű albérlőjük nyomába eredve, igazi bűnügyet fedez fel. A nagy sajttúra révén hőseink egészen a Holdig repülnek, hiszen sajtot kell szerezniük a sós kekszhez. Hazafelé velük tart egy síelni vágyó sütő, ám Wallace azt hiszi, a háztartási gép a sajt miatt kergeti őket.

Birka akció izgalmas kalandjai során Wallace-ék komoly bajba került bárányokon segítenek. Az ördögien vezető Preston kutya majdnem mindannyiuk vesztét okozza, de Shaun és többiek végül megmenekülnek.

A Vekni és hunyni c. epizódban Wallace pékséget nyit. Kenyereivel osztatlan sikert arat, a csúcson van: szerelmes, és ő lesz a város pékje. Gromit ráébred, hogy főnöke veszélyben van: hamarosan már rejtélyes történések nyomait kutatja.


2008 Nick Park animáció, rövidfilm, vígjáték 46 4,0