Highlander

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Highlander (1986)

Highlander
Hegylakó

Connor MacLeod 1518-ban, a skót felföldön látta meg a napvilágot. Ahogy férfivá érett, a szomszéd klánnal vívott első csata során halálos sebet kapott - s csodák csodája, mégis életben marad. Egy spanyol kalandor, Ramirez veszi pártfogásába, s Connor tőle tudja meg a nagy titkot: mindketten a halhatatlanok rendjébe tartoznak, akiknek csak lefejezéssel lehet elvenni az életét. Felkészíti védencét a velük egyívásúak között folyó halálos párviadal-sorozatra, amelynek végén a halhatatlanok közül csak egyetlenegy maradhat. Küzdelmes évszázadok után, a XX. század végén New Yorkban találkozunk újra MacLeoddal, aki a végső összecsapásra készül: ősellenségével, a gonoszt megtestesítő Kurgannal kell felvennie a harcot az egész emberiség védelmében.


1986 Russell Mulcahy akciófilm, fantasy, kalandfilm 639 3,8
Highlander II: The Quickening (1991)

Highlander II: The Quickening
A hegylakó visszatér

2024-ben a 75 éves, öregségével megbékélt McLeod, a Hegylakó visszaemlékezik hazájára, a Zeist bolygó lakóira, és arra a pillanatra, amikor 500 évvel ezelőtt barátja és tanítója, Ramirez egy csapat lázadó vezetőjének kiálltja ki őt, és felruházza a gyorsulás őserejével. Katana, Zeist diktátora a Földre száműzte Ramirezt és Mcleodot, ahol mindketten "halhatatlanok" lettek, csak a lefejezés ölheti meg őket. Az, amelyik túléli a másikat megkapja a díjat, azaz a választás jogát, hogy megöregszik-e és meghal a Földön, vagy visszatér a Zeist bolygóra?


1991 Russell Mulcahy akciófilm, fantasy, sci-fi 369 2,6
Highlander III: The Sorcerer (1994)

Highlander III: The Sorcerer
Hegylakó 3.: A mágus

Az idők hajnala óta köztünk járnak a halhatatlanok, hogy megküzdjenek a "Jutalomért", amely a végső győztest illeti meg. Connor MacLeod, a hegylakó, látszólag minden vetélytársát legyűrte, most mégis új ellenfele akad. Mégpedig a leghalálosabb, a mágikus képességekkel rendelkező Kane személyében, aki - Connornak hála! - csaknem négy évszázadot töltött egy hegység gyomrába zárva. A japán régészek által akaratlanul kiszabadított bosszúszomjas mágusnak halál és pusztulás jár minden lépése nyomán. Örök kárhozat vár a világra, ha Connor nem váltja be az ősi jóslatot a végső összecsapásnál, mely után csak egyetlenegy maradhat.


1994 Andrew Morahan akciófilm, fantasy 286 2,4
Highlander: Endgame (2000)

Highlander: Endgame
Hegylakó 4.: A játszma vége

Connor MacLeod (Christopher Lambert), az örökéletű harcos visszavonul a halhatatlanok egyetlen nyugalmat adó búvóhelyére, a Szentélybe. Régi barátnője, Rachel (Sheila Gish) meghalt egy robbanásban, MacLeodnak egyre nehezebb szembenéznie halandó szerettei pusztulásával. Hirtelen megtámadja a Szentélyt egykori barátja, mostanra ádáz ellensége, Jacob Kell (Bruce Payne) és gyilkos bandája. Csak MacLeod éli túl a vérfürdőt. Még szülőfalujukból, Glennfinnanból ismerték egymást, ahol egy szerencsétlenség folytán MacLeod halhatatlanná tette Kell-t. Azóta forral bosszút az egykori barát. A múltból még egy vonakodó és boldogtalan halhatatlan tűnik fel: Kate (Lisa Barbuscia), aki viszont Connor bátyjának, Duncan-nek (Adrian Paul) az életére tör. Kiderül, hogy Kell iszonyú mennyiségű erőt szerzett az évszázadok folyamán. Még a MacLeod testvérek egyesült ereje is ezúttal lehet, hogy kevés lesz a győzelemhez...


2000 Douglas Aarniokoski akciófilm, fantasy 189 1,9
Highlander: The Source (2007)

Highlander: The Source
Hegylakó 5.: A forrás

A káoszba zuhant világban a halhatatlanok most a Forrást keresik, ami választ adhat a létezésükkel kapcsolatos kérdésekre.


2007 Brett Leonard akciófilm, fantasy, sci-fi 96 1,5