Kojak

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Kojak: One for the Morgue
Kojak: Végállomás a hullaház

Kojaknek kétségei vannak azokkal a névtelen bejelentésekkel kapcsolatban, ami egy alvilági vezérre terelik a gyanút a rivális vezér ellen elkövetett gyilkossági kisérlet ügyében.


1973 Richard Donner akciófilm, dráma, krimi 4 ?

Kojak: Siege of Terror
Kojak: A túszmentés

Amikor egy szállítóautó elleni támadás rosszul sül el, Kojak az óra ellen küzd, hogy időben megoldja a helyzetet és kiszabadítsa a túszokat.


1973 William Hale akciófilm, dráma, krimi 4 ?
Kojak: The Marcus-Nelson Murders (1973)

Kojak: The Marcus-Nelson Murders
Kojak és a Marcus - Nelson gyilkosságok

Ez a bűnügyi film nem sorolható a szokványos krimik közé, hiányzik belőle a percekig tartó autós üldözés, az érthetetlenségig fokozott bonyodalom és a patakokban ömlő vér. A cselekmény valóságos alapja az az 1968-ban született bírósági döntés, amely Miranda-határozatként került be a kriminológia és a jogtudomány történetébe. Kojak hadnagy, a népszerű nyomozó keserűen emlékezik vissza régi ügyére, amely két huszonéves lány meggyilkolásával kezdődött, és - a lányok vezetékneve után - Marcus-Nelson gyilkosságok néven szerepelt a sajtóban és a nyomozati jegyzőkönyvekben. Egy tanú vallomása és egy gyors kihallgatás után elítélték a gyilkosságokkal megvádolt fiatalembert. Ám Kojak mégsem képes túllépni az eseten, mivel néhány dolog ellentmondani látszik az elítélt vallomásának.


1973 Joseph Sargent krimi 22 3,7

Kojak: Web of Death
Kojak: Halálos féltékenység

Kojak egyik rendőrtársa megöli felesége szeretőjét és megpróbálja eltussolni az ügyet.


1973 William Hale akciófilm, dráma, krimi 4 ?
Kojak Budapesten (1980)

Kojak Budapesten
 

Hatalmas a szenzáció, ugyanis Budapestre érkezik a Krimi-írók Nemzetközi Konferenciájára a híres amerikai detektív, Kojak! A repülőtéren sikerül lelépnie a riporterek hada elől, de a szállodában már egy csinos szőke nő kémleli érkezését. Nem sokkal ezután pedig egy különös bűntény történik: egy geológus-professzort holtan találnak a lakásán. Beindul hát a nyomozás, amibe a világhírű nyomozó, Kojak is besegít.


1980 Szalkai Sándor krimi, vígjáték 72 3,0
Kojak: The Belarus File (1985)

Kojak: The Belarus File
 

Theo Kojak hadnagy Dana Sutton-val, a szövetségi ügynökökkel áll össze, hogy feltárja a Szovjetunió náci megszállását érintő összeesküvést...


1985 Robert Markowitz krimi 11 3,4

Kojak: The Price of Justice
 


1987 Alan Metzger krimi 10 3,2

Kojak: Ariana
 

Miközben New York utcáit járja, Theo Kojak nyomozó véletlenül botlik bele egy minden valószínűség szerint elveszett külföldi, mint később kiderül, görög kislányba, Ariana-ba. Kojak-nek azonban nincs könnyű dolga, mivel Ariana egy szót sem beszél angolul, mindennek tetejébe ráadásul a legendás detektív még egy újoncot is kap maga mellé. A kezdeti nehézségek ellenére aztán hamar megtalálják a közös hangot Blake-kel, és rövidesen világossá válik számukra, hogy Kojak egyik bosszúszomjas ellensége állhat a dolgok hátterében, és Ariana-t használja fel, hogy tőrbe csalja a nyomozót.


1989 Paul Krasny dráma, krimi 13 3,1
Kojak: Fatal Flaw (1989)

Kojak: Fatal Flaw
Kojak: Végzetes vonzalmak

Kojak egy nehéz és fájdalmas üggyel kell, hogy szembenézzen. Egykori nagy szerelme, Carolyn Alter - aki néhány éve inkább a tévés karrierjét választotta, minthogy Mrs. Kojak legyen - keresi fel azzal, hogy a segítségét kérje. Író férjét ugyanis egy nemrégiben megjelent leleplező cikke után brutális kegyetlenséggel meggyilkolták. Kojak azonnal beleveti magát a nyomozásba és rövidesen el is jut az ügy kulcsfigurájának tűnő, Nannuzzi nevű gengszterfőnökhöz.


1989 Richard Compton dráma, krimi 18 3,0

Kojak: Flowers for Matty
Kojak: Virágok Matty-nek

Kojak egy elegáns estélyen vesz részt, amikor szörnyű tragédia történik. Az egyik pillanatban még önfeledten beszélget régi jó kollégájával és barátjával, Garrett-tel és annak Molly nevű lányával, a másik pillatanban azonban már Matty halott - meggyilkolják. Kojak személyes ügyként kezeli az esetet, és minden követ megmozgat azért, hogy kiderítse, vajon kinek állhatott az útjában Matty. Ám a nyomozás előrehaladtával minden jel erre utal, hogy a kollégája műkincslopásba keveredett.


1990 Paul Krasny krimi 14 3,1

Kojak: It's Always Something
Kojak: Valami mindig történik

Kojak egyik kollegáját, Winston Blake nyomozót be akarják sározni, méghozzá azzal a módszerrel, hogy egy gyilkosságot úgy tüntetnek fel, hogy a zsarura terelődjön a gyanú. A terv be is válik, a detektívet előzetesbe helyezik egy call-girl meggyilkolásának vádjával. Ám Kojak vakon hisz kollégája ártatlanságában, és összefüggést vél felfedezni az informátora halála és az utóbbi bűntény között. Ráadásul az államügyész is gyanússá válik.


1990 Richard Compton krimi 14 3,3

Kojak: None So Blind
Kojak: A könyvelő halála

Tony Salducci a hírhedt maffiafőnök ismét Kojak hadnagy látószögébe kerül, s ezúttal úgy tűnik, hogy talán sikerül is rács mögé dugni. Egy fiatal nő ugyanis szemtanúja lesz egy maffiagyilkosságnak, amelyet egy New York-i olasz étteremben követnek el. Salducci persze nem hagyja annyiban a dolgot, bérgyilkost fogad a szemtanú kivégzésére, ezért a nő biztonságáról a tárgyalás napjáig Theo Kojak gondoskodik.


1990 Alan Metzger krimi 12 3,3