Miyamoto Musashi trilógia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Miyamoto Musashi (1954)

Miyamoto Musashi
 

Japán, 1600. Az országban háború dúl. Takezo és barátja otthagyják kis falujukat, hogy hírnevet szerezzenek maguknak a csatákban. Azonban rögtön az első ütközetben a vesztes oldalon találják magukat, és épphogy megússzák élve. Takezo hamarosan magára marad, körözött bűnözővé, számkivetetté válik, de célját ezután sem hajlandó feladni: bár vademberként járja a vidéket, továbbra is szamuráj akar lenni.


1954 Inagaki Hiroshi akciófilm, dráma, kalandfilm 20 4,1
Zoku Miyamoto Musashi: Ichijôji no kettô (1955)

Zoku Miyamoto Musashi: Ichijôji no kettô
Duel at Ichijoji Temple

Takezo immár szamurájjá vált, és megkapta a Miyamoto Musashi nevet. Hátra van még azonban a hírnév, a tisztelet és a megbecsülés kivívása, ezért a szerelem helyett a kard útját választja - hiába várt rá évekig szerelme, Otsu. Miután párbajban legyőzi egy híres iskola tucatnyi tanítványát, kihívja mesterüket - azonban a többi tanítvány, féltve iskolája hírnevét, vadászni kezd Takezóra.


1955 Inagaki Hiroshi akciófilm, dráma, kalandfilm 16 3,9
Miyamoto Musashi kanketsuhen: kettô Ganryűjima (1956)

Miyamoto Musashi kanketsuhen: kettô Ganryűjima
Duel on Ganryu Island

Miyamoto Musashi megváltozott. Nagy utat járt be, míg becsvágyó, türelmetlen vademberből, szerény, alázatos és becsületes mesterré vált, aki immár nem vágyik harcra többé. Két tanítványával letelepedik egy kis faluban, és földművelésbe kezd, ám békéjüket a környékbeli közösségeket fosztogató banditák veszélyeztetik. Ráadásul Miyamotónak (miközben szerelmével, Otsuval is igyekszik tisztába tenni kapcsolatát) egy ifjú kardforgató mesterrel is szembe kell néznie, aki mindenáran össze akarja mérni vele erejét egy halálos párbajban.


1956 Inagaki Hiroshi akciófilm, dráma, kalandfilm 15 4,1