Múmia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Mummy (1999)

The Mummy
A múmia

Imhotepet, Osiris főpapját, a Holtak Őrzőjét halálra ítélték az ókori Egyiptomban, Seti fáraó uralkodása alatt a fáraó és emberei ellen elkövetett égbekiáltó bűneiért. Rothadó, mumifikált teste örök tetszhalott állapotra kárhoztatott - az élőholtak sorsára.
Imhotep férgektől nyüzsgő, bomló teteme 3000 éven át feküdt titokban elrejtve Hamunaptra elveszett városában, a legendás Holtak Városában, míg két kincsvadász csapat 1925-ben rá nem bukkant Hamunaptra romjaira...és véletlenül fel nem szabadította a gonosz teremtmény elképesztő erejét.


1999 Stephen Sommers akciófilm, fantasy, kalandfilm 1012 3,5
The Mummy Returns (2001)

The Mummy Returns
A múmia visszatér

1935. Tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhoteppel történt szörnyű találkozás után Rick és Evelyn boldog házasok, és egy eszes kissrác, a nyolc éves Alex szülei. A fiú apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. És ha lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan. Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot. Közben Londonban, a British Museum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotepet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt!


2001 Stephen Sommers akciófilm, fantasy, kalandfilm 774 2,9
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
A múmia: A Sárkánycsászár sírja

A kalandor házaspár, Rick és Evelyn O'Connell Sanghajba érkezik egy titkos megbízás keretén belül, és csakhamar egy ősi kínai uralkodó feltámasztott múmiájával találják szemben magukat - és az ügylethez fiuknak, a régészeti hírnevét megalapozni próbáló Alexnek is alapos köze van...


2008 Rob Cohen akciófilm, fantasy, kalandfilm 461 2,4