Rémségek könyve

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Urban Legend (1998)

Urban Legend
Rémségek könyve

Az ország legbiztonságosabb egyetemének tartott New England-i Pendleton College gótikus kőhomlokzata mögött, az intézmény tiszteletet parancsoló történelmi levegőjében klasszikus városi legendák kelnek életre - halálos következményekkel. Ki áll az események hátterében? És miért? A Pendleton amerikai folklór tanszékének professzora arra hívja fel a figyelmet, hogy a városi legendák rejtett morális üzenetet közvetítenek áldozataik számára. A baj csak az, hogy néhányan szó szerint a saját bőrükön kénytelenek megtapasztalni ezeket az üzeneteket.


1998 Jamie Blanks horror, thriller 168 2,9
Urban Legends: Final Cut (2000)

Urban Legends: Final Cut
Rémségek könyve 2.: A végső vágás

Az Alpine Egyetem filmszakán gyilkos verseny kezdődik a diákok között. A legjobb végzős vizsgafilm készítője átveheti a Hitchcock-díjat, a díjazottat pedig tárt kapukkal várja Hollywood. Amy nagyon szeretné megkapni a díjat. Stábjával csupán egy a baj: tagjai egymás után kegyetlen gyilkosságok áldozatává válnak.


2000 John Ottman horror, thriller 73 2,0
Urban Legends: Bloody Mary (2005)

Urban Legends: Bloody Mary
Rémségek könyve 3.: Véres kor

Mondd háromszor, hogy "Bloody Mary", és I. (ismertebb nevén Véres) Mária eljön érted! A három középiskolás lány jól ismeri a legendát, ám amikor az iskolai bál éjszakáján, rémtörténetek mesélése közben elismétlik a bűvös nevet, maguk sem sejtik, hogy tettük milyen végzetes következményekkel jár. Samanthát és a két barátnőjét még aznap éjjel megerőszakolják. Kiszabadulásuk után a támadóik sorban bizarr és kegyetlen gyilkosságok áldozatai lesznek. Vajon mindez csak rosszul elsült iskolai tréfa, vagy tényleg elszabadult a velejéig gonosz szellem?


2005 Mary Lambert horror, thriller 34 1,6