Scream

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Scream (1996)

Scream
Sikoly

Wes Craven professzionálisan hátborzongató filmjében egy diáklány gyilkosság áldozata lesz a békés kisvárosban. A gyilkos, aki kedvenc rémfilmjeiből merít friss ihletet, újabb célpontot szemel ki magának: mégpedig legutóbbi prédája osztálytársnőjét. Sidney élete azonban már önmagában sem irigylésre méltó: édesanyja egy éve gyilkosság áldozata lett, apja pedig mindig üzleti úton van. Mi sem hiányzik neki kevésbé, mint egy zseniális sorozatgyilkos, aki rémálommá változtatja a városka mindennapjait. Az ámokfutó rajong a horrorfilmekért, és a belőlük leszűrt tapasztalatokkal felvértezve szinte lehetetlen feladatok elé állítja a helyi rendőrséget. Az eredmény: senki nincs biztonságban és mindenki gyanús. A helyi bulvárlap becsvágyó újságírónője, s a bájaira csöppet sem érzéketlen körzeti megbízott rejtett összefüggések után nyomoz, mivel egy évvel korábban Sidney édesanyja is hasonló körülmények között halt meg. Mindenki gyanús - és senki sincs biztonságban. Az egyetlen bizonyíték egy félelmetes maszk.


1996 Wes Craven horror 796 3,5
Scream 2 (1997)

Scream 2
Sikoly 2.

Két év telt el a szörnyű woodsboro-i események óta. Az ifjú túlélők, Sidney Prescott és Randy Meeks úgy döntöttek, hogy elfelejtik a traumatikus élményt és folytatják életüket. A két barát együtt beiratkozik hát a középnyugati Windsor Egyetemre. Az egyetemi városban épp a "Döfés" című film bemutatója tartja izgalomban a diákokat. A film a woodsboro-i gyilkosságok című könyvből készült, szerzője a rámenős riporternő, Gale Weathers, aki testközelből élte át az öldöklést, és pénzre váltotta a véres élményt azzal, hogy írt belőle egy bestsellert. Ám a film bemutatója vérfürdőbe torkollik: egy szellemálarcos gyilkos lemészárol két főiskolást. A fiatalok arra a következtetésre jutnak, hogy valaki le akarja másolni a woodsboro-i rémtetteket, mi több, az illető ezúttal is betéve tudja a horror műfaj szabályait, és imádja a folytatásokat.


1997 Wes Craven horror 525 2,9
Scream 3 (2000)

Scream 3
Sikoly 3.

A Sikoly 3, film a filmben: a színhely Hollywood, a Döfés 3 - Visszatérés Woodsboróba című film forgatása. Sidney a Windsor egyetemen történtek óta visszavonultan él Észak-Kalifornia egy eldugott erdejében, de halott anyja képe még mindig kísérti. Egy napon őt is felhívja a gyilkos, aki a woodsborói borzalmakról szóló film forgatásán újból szedi áldozatait, otthagyva mellettük Sidney anyjának képét. Sidney Hollywoodba utazik, de feltűnik Gale Weathers, a sikeres tévériporter, mint a Woodsboro-ügy szakértője és régi szerelme Dewey Riley is, aki a készülő film technikai tanácsadója. A Döfés 3 színhelyén mindannyian szembesülnek az őket játszó színészekkel, és a kérdéssel, hogy a gyilkos "forgatókönyve" alapján vajon ki lesz a következő áldozat.


2000 Wes Craven horror 447 2,5
Scream 4 (2011)

Scream 4
Sikoly 4.

Tíz év telt el. Sidney Prescott önsegélyező könyve bemutatókörútjának utolsó állomására ér, Woodsboróba. Szülővárosába érve újra találkozik régi barátaival, ám egy másik "ismerős" is felbukkan a színen: a sikolymaszkos gyilkos...


2011 Wes Craven horror 304 3,0
Scream (2022)

Scream
Sikoly

Huszonöt évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait.


2022 Matt Bettinelli-Olpin - Tyler Gillett horror, thriller 148 3,3
Scream VI (2023)

Scream VI
Sikoly VI.

A következő részben a Ghostface-gyilkosságok túlélői maguk mögött hagyják Woodsborót, hogy New Yorkban új fejezetet kezdhessenek az életükben, hátrahagyva ezáltal az átélt szörnyűségeket, azonban a múlt sötét árnya itt is utoléri őket...


2023 Matt Bettinelli-Olpin - Tyler Gillett horror, thriller