The Crow

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Crow (1994)

The Crow
A holló

Egy Eric Draven nevű fiatal rockzenészt az Ördög Éjszakáján menyasszonyával együtt brutálisan meggyilkolják. Pontosan egy évvel később Eric egy rövid időre visszatér az élők sorába, hogy valóra váltsa a Holló legendáját: néhányan azok közül, akik értelmetlen halált haltak, lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút álljanak, és lelkük végre nyugalomra leljen.


1994 Alex Proyas akciófilm, fantasy, krimi, ... 722 3,9
The Crow: City of Angels (1996)

The Crow: City of Angels
A holló 2.: Az angyalok városa

Létezik egy hely, ahol nyugtalan lelkek kóborolnak, magukban hordozva szomorúságukat. Arra várnak, hogy rendezzék evilági dolgaikat, csak akkor egyesülhetnek lélekben újra szeretteikkel. Olykor egy fekete holló mutatja az utat. Olykor a szeretet hatalma erősebb a hollónál. Az angyalok városában csak áldozatok vannak, drog és sötétség. Élő küzd halottal, és a holló erejének forrása a kapocs világ és túlvilág között.


1996 Tim Pope akciófilm, fantasy, thriller 185 2,4
The Crow: Salvation (2000)

The Crow: Salvation
A holló 3.: A szabadulás

Alex Corvis, a barátnőjével együtt brutális gyilkosság áldozatává válik. Nem sokkal később Alex egy rövid időre visszatér az élők sorába, hogy valóra váltsa a Holló legendáját: néhányan azok közül, akik értelmetlen halált haltak, lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút álljanak, és lelkük végre nyugalomra leljen. Egy holló képében próbál tehát a végére járni, hogy ki és miért akarta a halálukat. Segítségére van Erin, Lauren testvére is, s idővel egyre sötétebb dolgokra bukkannak.


2000 Bharat Nalluri akciófilm, dráma, horror, ... 98 2,3
The Crow: Wicked Prayer (2005)

The Crow: Wicked Prayer
A holló: Gonosz ima

Jimmy Cuervo egy volt fegyenc, aki félresiklott életét próbálja helyrehozni új szerelmével, Lily-vel. Mielőtt azonban elhagyhatnák a várost, összetűzésbe kerülnek a helyi motoros banda tagjaival - akik megölik őket. A Holló azonban életre kelti Jimmy lelkét, aki bosszúra szomjazva indul szerelme gyilkosai után.


2005 Lance Mungia akciófilm, fantasy 56 1,6