Kaptár

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Resident Evil (2002)

Resident Evil
A Kaptár

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.


2002 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi, ... 846 3,1
Resident Evil: Apocalypse (2004)

Resident Evil: Apocalypse
Kaptár 2.: Apokalipszis

A feldúlt és tönkretett Raccoon City szívében, még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) – a Védernyő Vállalat elit csapata, a Különleges Taktikai és Mentési Munkálatok (S.T.A.R.S.) team nemrégiben lefokozott tagja – és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a team vezetője, az életükért küzdenek. Az életükért küzdenek, a Nem-Holtak, és az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, még a Nem-Holtaknál is gyorsabb és halálosabb veszélyt jelentő, Lickerként ismert gonosz lények, támadó rajai ellen. Úgy tűnik, elhagyta őket a szerencse, készleteik kimerültek, amikor Alice (Milla Jovovich) ismét felbukkan, és megmenti a kis csoportot. Így most már együtt vívják végsőkig elszánt küzdelmüket a túlélésért, hogy megmeneküljenek, még mielőtt a Védernyő Vállalat el nem törli az egész kísérletet a Föld színéről.


2004 Alexander Witt akciófilm, horror, sci-fi 546 2,6
Resident Evil: Extinction (2007)

Resident Evil: Extinction
A Kaptár 3.: Teljes pusztulás

Ki áll bosszút a halottakért? Ki felel azokért, akik meghalni sem tudnak, és prédára lesve Nem-Holtként bolyonganak a fertőzött sivatagokban? Alice (Milla Jovovich) eddig is az egyik utolsó olyan harcos volt, aki életét és békés halálát áldozná a Védernyő Vállalat ellen induló megtorlásért; de amióta egy biogenikus kísérlet során plasztikázták a géntérképét és emberfölötti képességeket szerzett, már csak a háború a célja. Régi társaival és új szövetségeseivel portyázik az elnéptelenedett Las Vegasban, zombik, gyilkos varjak és új mutánsok ellen harcol: le kell győznie a vírust és bosszút kell állnia az eddigi áldozatokért.


2007 Russell Mulcahy akciófilm, horror, sci-fi 483 2,8
Resident Evil: Afterlife (2010)

Resident Evil: Afterlife
A Kaptár: Túlvilág

Alice harca az élőhalottakkal és az Umbrella Corporationnel új fejezethez érkezett. A lány egy nem várt segítséget kap egy régi baráttól, aki Los Angeles felé vezeti őt, ami az információk szerint biztonságos hely lesz. Ám megérkezvén a városba kiderül, hogy Alice és új vezetője egy halálos csapdába sétált be...


2010 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi 398 2,4
Resident Evil: Retribution (2012)

Resident Evil: Retribution
A Kaptár: Megtorlás

Alice folytatja harcát a Védernyő vállalat és az élőholtak ellen, ezúttal régi ellenségével szövetkezve.


2012 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi, ... 268 2,1
Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Resident Evil: The Final Chapter
A Kaptár: Utolsó fejezet

Alice és társai versenyt futnak az idővel: az élőhalottak tábora egyre nő, s új mutáns szörnyek is megjelentek a térségben. Alice visszatér Raccoon Citybe, ahol minden kezdődött egykor, s habár elveszítette természetfeletti képességét, mindent megtesz a Védernyő szervezett támadásai ellen.


2016 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi, ... 132 2,1