Herbie

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Love Bug (1968)

The Love Bug
Kicsi a kocsi, de erős

Amikor Jim Douglas, a jobb napokat látott autóversenyző belép Peter Thorndyke import autókat árusító üzletébe, Herbie, a kis Volkswagen azonnal gazdára talál. No nem mintha Jim meg akarná venni, vagy egyáltalán érdeklődne iránta. Az önfejű bogárhátú teljesen egyedül dönti el, hogy Jim lesz az új tulajdonosa. Így aztán, amikor a férfi távozik, a kis autó hazáig követi. Másnap Jim arra ébred, hogy egy "lopott" kocsi áll a háza előtt, amit, hogy jóvátegye a "rablást", rövid úton megvetetnek vele. Az újdonsült tulajdonos eleinte egyáltalán nem lelkesedik szerzeményéért. Végül visszaviszi a kocsit az üzletbe, ahol Carole Bennett, Thorndyke csinos beosztottja beleegyezik, hogy együtt menjenek próbaútra a kisautóval. Ekkor Herbie végre megmutatja, mit tud: ha akarja, nincs olyan járgány, amely a nyomába érne...


1968 Robert Stevenson fantasy, sportfilm, vígjáték 165 3,5
Herbie Rides Again (1974)

Herbie Rides Again
A kicsi kocsi újra száguld

Nemrégiben avatták fel Alonzo Hawk legújabb förmedvényét, a világ legmagasabb irodaházát. Úgy tűnik, az utolsó régi, barátságos épületeket is le akarja rombolni, hogy újabb építési terveit keresztülvigye. Az egyik háztulajdonos azonban ellenáll Hawk erőszakosságának, és nem hajlandó beleegyezni a bontásba: az özvegy Steinmetz nagymama a végsőkig ragaszkodik gyönyörű, öreg házához. Alonzo számára kapóra jön, amikor naiv unokaöccse, Willoughby Whitfield hajlandó magára vállalni a közvetítő szerepét, és felkeresi Steinmetz nagyit. Ott azonban széleskörű ellenállásba ütközik: az első, aki feltartóztatja, Herbie, a kis Volkswagen ...


1974 Robert Stevenson akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 168 3,2
Herbie Goes to Monte Carlo (1977)

Herbie Goes to Monte Carlo
A kicsi kocsi Monte Carlóba megy

Herbie már a Le Havre-ból Párizsba vezető úton is olyan furcsán viselkedik, mint "akinek" meg van a saját jól kinyilvánítható akarata. A nemzetközi verseny amerikai résztvevőiként kicsit furcsán érzik magukat a Ferrarik, Mercedesek, Maseratik, Porschék között. Ám meglátni és megszeretni egy pillanat műve, Jim azonnal beleszeret a verseny egyik résztvevőnőjébe, Diane Darcyba. Még el sem kezdődik a futam, amikor két tolvaj a közeli múzeumból ellopja a világ legnagyobb gyémántját. A rendőrség mindenkit átkutat a környéken, a tolvajok Herbie benzintankjába rejtik a lopott kincset és döbbenten figyelik, ahogy Jim és Wheely elhajt a helyszínről. A betörők felderítése pedig éppen annak a magas rangú rendőrnek a feladata, aki az egész akciót kieszelte. A időmérő edzéseken Herbie fülig beleszeret abba a Lancia Scorpionba, amit Diane Darcy, Jim szerelme vezet, és kitartóan a nyomába ered. Ezzel nemcsak Jimet és Wheelyt ejti kétségbe, hanem a két tolvajt is, akik egyszerűen képtelenek visszaszerezni a mesés kincset. Amikor végre elindul a verseny, Herbie startol utoljára, nyomában a két tolvajjal. A Monte Carlóba vezető út tele van meglepetésekkel: helikopteres üldözés váltakozik autós üldözéssel, még aknákat is elhelyeznek az út mentén a mindenre elszánt gazemberek, miközben a mezőnyt Diane vezeti. Már egész közel járnak a célhoz, amikor Herbie hirtelen lefullad és Wheely a benzintartályban felfedezi a gyémántot. Ekkor érik utol őket helikopterrel a tolvajok, ám az ezt követő verekedésben ők húzzák a rövidebbet és Herbie újra elindul. Sorban hagyja el az ellenfeleket, csak a kék Lanciát nem látják sehol. Végül megpillantják azt is, félig belesüllyedve egy csatornába. Autó és sofőre hőseink áldozatos segítsége révén megmenekül és mind a két csapat újra folytatja az utat, sőt Herbie meg az amerikai pilóta elsőnek fut célba?


1977 Vincent McEveety akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 126 3,3
Herbie Goes Bananas (1980)

Herbie Goes Bananas
A kicsi kocsi legújabb kalandjai

Pete Stanchek és barátja, Davie Johns - "D. J."" - azért utazik Puerto Vallartába, hogy magukkal vigyék Pete nagybácsikájának autóját és benevezzenek a híres-nevezetes autóversenyre, a Brazil Nagydíjra. Ez a bizonyos jármű nem más, mint az a Herbie nevű Volkswagen, amelyik jó néhány évvel korábban már megnyerte a Monte Carlo-i Nagydíjat. A bonyodalmakat csak tetézi, hogy amerikai hőseink útjuk során közelebbről is megismerkednek egy 10 év körüli mexikói zsebtolvajjal, Pacóval, aki nemcsak őket szemelte ki magának, hanem három rosszban sántikáló amerikai férfit is megszabadított az értékeitől. Shepard, egy nagy olajcég pilótája, társaival együtt inka kincseket szerzett meg és ezt akarták kijuttatni az országból. Amikor Paco észreveszi, hogy mind a két társaság a sarkában van, Shepard mikrofilmes térképét az aranylelőhelyről Pete pénztárcájába dugja. Őrült hajsza veszi kezdetét, amelyben mindenki üldöz mindenkit. Herbie és tulajdonosai hajóra szállnak, ám Paco is ott rejtőzik a csomagtartóban. A hajóskapitány azonban hamar megelégeli a kis autó szemtelen viselkedését és mindenki szeme láttára a vízbe vetteti a járművet.


1980 Vincent McEveety fantasy, kalandfilm, vígjáték 112 3,0
The Love Bug (1997)

The Love Bug
A kicsi kocsi újra a régi

Herbie, a csodálatos képességekkel rendelkező bogárhátú Volkswagen 1969-ben az év legnépszerűbb filmje címet tudhatta a magáénak, és népszerűsége révén számtalan folytatásnak vált ihletőjévé. 1997-ben készült el a legújabb kicsi-kocsi történet, melyben a megfiatalodott Herbie mellett feltűnik az eredeti film sztárja, Dean Jones is. A kicsi-kocsi ezúttal egy új tulajdonoshoz kerül, és együtt kell megküzdeniük egy ausztrál versenyzővel és az ő ellenséges érzületű, velejéig romlott, gonosz "Herbie-jével", Horace-szal.


1997 Peyton Reed fantasy, kalandfilm, vígjáték 77 2,6
Herbie: Fully Loaded (2005)

Herbie: Fully Loaded
Kicsi Kocsi: Tele a tank!

Maggie vérében van az autóversenyzés, de az óvatos apja megtiltja, hogy valóra váltsa álmát. Kárpótlásul felajánl egy autót a lánynak. Elviszi őt a roncstelepre, ahol Maggie először egy öreg Nissant néz ki magának, mígnem egy ütött-kopott, '63-as VW Bogár hangoskodva felhívja magára a figyelmét. Maggie felfedezi, hogy az "új" autója önálló értelemmel rendelkezik. Herbie arra csábítja, hogy a saját útját járja. A lánynak minden vágya, hogy részt vegyen egy NASCAR-versenyen. Nem telik bele sok idő, mígnem Herbie, Maggie-vel a kormánynál, felsorakozik a startnál.


2005 Angela Robinson kalandfilm, sportfilm, vígjáték 231 2,3