Fantozzi

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Fantozzi (1975)

Fantozzi
 

Egy vegyipari részvénytársaság számviteli ügyintézője, Ugo Fantozzi - felesége bejelentése szerint - tizennyolc napja nem tért haza munkahelyéről. Miután kiderítik, hogy a hatalmas cégnél valóban dolgozik ilyen nevű munkatárs, a keresésére indulnak. Hamarosan meg is találják: véletlenül befalazták szegényt, eltűnését senki nem vette észre. A groteszk filmvígjáték a főszereplő, Paolo Villaggio regényéből készült. Hőse a hetvenes évek közepétől máig a modern ipari társadalomban csetlő-botló olasz kisember jelképe lett.


1975 Luciano Salce vígjáték 25 3,5
Il secondo tragico Fantozzi (1976)

Il secondo tragico Fantozzi
Fantozzi 2

A fergeteges vígjáték készítői a folytatásban felülmúlták önmagukat is: a peches könyvelő története, aki a világ legelborultabb cégénél dolgozik, ezúttal még nagyobb katasztrófákba torkollik - és még a Patyomkin páncélos is feltűnik a színen...


1976 Luciano Salce vígjáték 5 ?
Fantozzi contro tutti (1980)

Fantozzi contro tutti
Fantozzi mindenki ellen

A népszerű olasz sorozat újabb darabjának kisember hőse, Fantozzi mániákus tévénéző, különösen az éjszakai vetkőzős műsorokat kedveli - no meg a sportot. Kollégáival most épp a még tavaly befizetett sítúrára indulnak Dél-Tirolba, ahol azonban - május lévén - hónak már nyoma sincs. A vendégek "alternatív" programok között választhatnak. Fantozzi végre rászánja magát a hosszú ideje halogatott fogyókúrára. Egy hónappal a balszerencsés kirándulás után otthon, békés meccsnézés közben felesége közli vele, hogy beleszeretett egy másik férfibe. Fantozzi munkahelyén is óriási változások vannak: az igazgató halála után kinevezett új főnök, az egykori kerékpárvesenyző, a cég alkalmazottai számára kötelezővé teszi a kerékpársport űzését.


1980 Neri Parenti - Paolo Villaggio vígjáték 15 3,7
Fantozzi subisce ancora (1983)

Fantozzi subisce ancora
Fantozzi tovább tűr

A tipikus olasz kisember, Fantozzi akarata ellenére nagyapa lesz, aztán új főnöke parancsára kénytelen sportolni. A politikát illetően pedig hasztalan próbálkozik úgy tiltakozni a választások ellen, hogy nem megy el szavazni.


1983 Neri Parenti vígjáték 12 3,3
Superfantozzi (1986)

Superfantozzi
 

Fantozzi, az örök kisember a világtörténelem bármely korszakában és mindenhol létezett. Isten ugyan előbb teremtette őt, mint Ádámot, de midőn látta, hogy az első ember - oldalbordájával egyetemben - kissé tökéletlenre sikeredett, gyorsan megalkotta az új, szép, diadalmas emberpárt, Ádámot és Évát is. Az ókortól napjainkig vezető útjuk állandóan keresztezte egymást - ám míg Ádám mindig a győztesek, Fantozzi folyton a vesztesek között bukkant fel.


1986 Neri Parenti vígjáték 12 3,3
Fantozzi - Il ritorno (1996)

Fantozzi - Il ritorno
Fantozzi visszatér

Fantozzit kirakják a mennyországból, és visszaküldik a Földre, amíg odafönt helyet találnak neki. A feltámadt Fantozzi számos lehetetlen kalandba keveredik második életében is: például segítenie kell retro-punk unokáján, korrupt főnöke helyett pedig be kell vonulnia a börtönbe. Aztán épp minden rendbe jönne, amikor visszaszólítják a mennybe.


1996 Neri Parenti vígjáték 7 ?
Fantozzi 2000 - La clonazione (1999)

Fantozzi 2000 - La clonazione
Fantozzi 2000 - A klónozás

Fantozzi meghal, de a főnökének annyira hiányzik, hogy egy hajszálából klónoztatja a világ legszerencsétlenebb könyvelőjét. Így aztán megint van kit ugráltatnia nap mint nap.


1999 Domenico Saverni vígjáték 1 ?