Az őrült nők ketrece

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
La cage aux folles (1978)

La cage aux folles
Őrült nők ketrece

Íme, a kissé furcsa pár: Armand és Albert békésen éldegél mint férj és, szóval férj. Van egy éjszakai lokáljuk és néhány ártatlan kedvtelésük. Már éppen bele is süppednének ebbe a polgári édes életbe, de a sors nem úgy akarja. A sors eszköze Armand egy szem fiacskája, aki a fejébe veszi, hogy megnősül. Ez még hagyján, ám kiszemelt jövendőbelije éppen Keeley szenátor lánya és szemefénye. Keeley körülbelül annyira konzervatív, mintha átaludta volna az utóbbi két évszázadot. Lehet, hogy a tükörbe sem néz, ha nincs rajta alsónadrág. A szenátor és neje hamarosan háztűznézőbe érkezik. Tudni szeretnék, hogy féltett lánykájuk megfelelő körülmények közé kerül-e majd. Vajon miféle bravúrokra képes ez a faramuci páros, hogy egy tisztes házaspár látszatát keltse?


1978 Edouard Molinaro vígjáték 87 3,9
La cage aux folles II (1980)

La cage aux folles II
Kémek a lokálban

Az őrült nők ketrece című vígjáték "furcsa párját", Renatót és Albint néhány évvel öregebben látjuk viszont. Renato éppen arról próbálja lebeszélni barátját, hogy a Marléne Dietrich-számot a lokál új műsorában is elénekelje. Amikor azonban kiderül, hogy Renato valójában egy csinos fiatal lányt szemelt ki helyette a szám előadására, Albin bosszút esküszik. Elegáns dámának öltözve, fényes nappal hódító útra indul. Renato titokban követi, szeretné megóvni őt a megaláztatásoktól. Mindkettőjük legnagyobb megrökönyödésére Albin asztalához elegáns fiatalember lép, hevesen magához öleli, majd taxival egy hotelbe vonszolja...


1980 Edouard Molinaro vígjáték 28 2,9
La cage aux folles 3 - 'Elles' se marient (1985)

La cage aux folles 3 - 'Elles' se marient
Őrült nők ketrece 3.: Az esküvő

A csőd szélén áll Albin és Renato, a transzvesztita pár lokálja. A legjobbkor érkezik tehát a hír, hogy Albin hatalmas vagyont örökölt egy skót nagybácsitól. Albin Skóciába utazik az örökségért, ám ott kellemetlen csalódásban lesz része. Ugyanis csak akkor veheti át a tízmillió fontot, ha megnősül és gyermeke születik. Albin már-már lemondana a vagyonról, ám az élelmes és gyakorlatias Renato szerint kár lenne veszni hagyni ennyi pénzt. Úgy dönt, hogy kézbe veszi a dolgok irányítását, megszervezi, hogy teljesüljenek a feltételek.


1985 Georges Lautner vígjáték 12 2,8