Kocka

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Cube (1997)

Cube
Kocka

Hat teljesen különböző és idegen ember egy napon szürreális börtönben találja magát. Labirintusszerű, egymáshoz illeszkedő, tökéletes kockákból áll a tér, tele apró halálos csapdákkal. Rendőr és rabló, pszichológus és matematikus, építész és egy autista felnőtt. Egyikük sem tudja, miért került oda. Ki alkotta a labirintust és miért? Félnek az ismeretlentől és egymástól. Amíg nem találják meg az utat a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez, kevés esélyük marad az életben maradásra.


1997 Vincenzo Natali dráma, sci-fi, thriller 828 3,8
Cube 2: Hypercube (2002)

Cube 2: Hypercube
Kocka 2: Hiperkocka

Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek - egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az Időfogaskerék, a Borotvagömb és a Fény kockája állja útjukat. Az egyik fogoly azonban birtokában van a titoknak, mely kijuttathatja őket a csapdából. De csak egy valaki élheti túl a hiperkockát.


2002 Andrzej Sekula horror, sci-fi, thriller 408 2,8
Cube Zero (2004)

Cube Zero
Kocka 3.

Senki sem önszántából résztvevője a történéseknek. De mindenki túl akarja élni. Kockaszobákat, kockaszobák térhálójának labirintusát kell legyőzniük.
Minden szobában ott rejtőzhet? nem, ott is rejtőzik a szörnyű és kínokkal teli halál. El kell kerülniük, ha ki akarnak jutni. És ha megtalálják az Igazi kijáratot? Nem biztos, hogy az megváltást, vagy akár szabadulást jelenthet...


2004 Ernie Barbarash dráma, horror, sci-fi, ... 268 2,7