Children of the Corn

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Children of the Corn (1984)

Children of the Corn
A kukorica gyermekei

Egy fiatal pár (Burton és Vicky) békés utazgatásra indul, keresztülszelve az autópályát, eljutva a nyugodtnak és kihaltnak tűnő Gatlin városkába. Megérkezésük előtt kisebb baleset éri őket, azonban a városba érve kiderül, még több borzalom vár rájuk, ha ott maradnak. Választási lehetőségük azonban nincs, ezért megpróbálják felvenni a küzdelmet a Gatlin felnőtt lakosságát kiirtó gyermeki hitközösséggel és annak vezetőjével.


1984 Fritz Kiersch fantasy, horror, thriller 223 2,7
Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1992)

Children of the Corn II: The Final Sacrifice
A kukorica gyermekei 2. - A végső áldozat

Apa (John) és fia (Danny) együtt utazik Gatlinbe (ahol korábban szörnyű vérengzést rendeztek a gonosz szektavezér, Isaac hatalmában lévő gyerekek), hogy John végre megcsípjen egy jó sztorit, amivel visszaszerezheti riporteri hírnevét.

Ám a helyszínre érve kellemetlen tapasztalatokat szereznek: a kukoricásban lakozó gonosz szellem ismét a karmai közé kaparintotta a környékbeli fiatalokat, aminek köszönhetően apának és fiúnak végleg rendeznie kell az ellentéteket, különben hamarosan ők is csak egyek lesznek a sok áldozat közül.


1992 David Price (I) horror 75 2,2
Children of the Corn III (1995)

Children of the Corn III
A kukorica gyermekei 3 - Terjeszkedő gyökerek

A gatlini szörnyűségeket követően a kukoricaföldek alatt megbújó ősi Gonosz ismét lecsapni készül az áldozataira. A történet középpontjában ezúttal két fiú áll, akik nevelőszülőkhöz kerülnek a nagyvárosban. A beilleszkedés nehéz, ám a fiatalok még egy ennél is sokkal nagyobb terhet cipelnek a vállukon, hiszen A kukorica gyermekei első két részéből már jól ismert természetfeletti erő a gyerekekkel együtt költözik át a kisvárosi életből a nyüzsgő Chicagóba.

Az istentelen hatalom pedig újra feléled, miközben a véres gyökerek terjeszkedni kezdenek...


1995 James D.R. Hickox horror 59 2,2
Children of the Corn: The Gathering (1996)

Children of the Corn: The Gathering
A kukorica gyermekei 4 - Az aratás

June Roades (Karen Black) minden éjjel ugyanazt a rémálmot látja: egy kisfiú jön hozzá, hogy megmutassa a sebeit, ám mire ô a kötszert hozva visszatér, a fiú valami megmagyarázhatatlan szörnyűséggé változik. June szerencsére nem marad egyedül éjszakai gondjaival, ugyanis poros kis falujában meglátogatja ôt orvostanhallgató lánya, Grace (Naomi Watts). Grace azonban nem sokat segíthet anyjának, ugyanis nemsokára a településen lakók számára sosem látott, valódi rémálom veszi kezdetét. Egyik napról a másikra a faluban élő összes gyerek belázasodik, majd mindannyian zavartan kezdenek viselkedni, hogy aztán egy rejtélyes, a helyi kukoricaföldekről származó gonosz erő hatására magát a poklot szabadítsák rá lakhelyükre. Hihetetlen agresszívvá válnak, korábban megölt gyerekek neveit veszik fel és saját vezetôjük, Josiah (Brandon Kleyla) irányításával a felnôttek legyilkolásába kezdenek. Grace teljesen tanácstalanul áll a borzalmas "kór" előtt, ám már nem sok ideje marad megoldást találni: a gonosz ugyanis már az ô családjába is betör.


1996 Greg Spence horror 76 2,1
Children of the Corn V: Fields of Terror (1998)

Children of the Corn V: Fields of Terror
A kukorica gyermekei 5 - A sikolyok földje

Charlotte barátaival azért érkezett a nebraskai kisvárosba, hogy megtalálják a lány eltűnt öccsét. A fiú egy gyerekekből álló szekta tagja lett, akik a városkörnyéki végeláthatatlan kukoricaföldeken élnek, és vezetőjük Lube minden parancsát gondolkodás nélkül teljesítik. És a parancs egyértelmű: Ölj meg minden betolakodót! A sikolyok földjén a rettegés lesz az úr. Ki a sorok mögött jár, annak a keze véres már.


1998 Ethan Wiley horror, thriller 47 1,7
Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999)

Children of the Corn 666: Isaac's Return
A kukorica gyermekei 6

Hannah Martin a szülőanyját keresi. Útközben felvesz egy sötét idegent, minek következtében különös dolgok kezdenek történni. Hannah nem is sejti, hogy utazása segíthet beteljesíteni Isaac, az eredeti vezér 19 évvel ezelőtti jóslatait.


1999 Kari Skogland horror 42 1,6
Children of the Corn: Revelation (2001)

Children of the Corn: Revelation
A kukorica gyermekei 7

June Roades minden éjjel ugyanazt a rémálmot látja: egy kisfiú jön hozzá, hogy megmutassa a sebeit, ám mire ő a kötszert hozva visszatér, a fiú valami megmagyarázhatatlan szörnyűséggé változik. June szerencsére nem marad egyedül éjszakai gondjaival, ugyanis poros kis falujában meglátogatja őt orvostanhallgató lánya, Grace. Grace azonban nem sokat segíthet anyjának, ugyanis nemsokára a településen lakók számára sosem látott, valódi rémálom veszi kezdetét. Egyik napról a másikra a faluban élő összes gyerek belázasodik, majd mindannyian zavartan kezdenek viselkedni, hogy aztán egy rejtélyes, a helyi kukoricaföldekről származó gonosz erő hatására magát a poklot szabadítsák rá lakhelyükre. Hihetetlen agresszívvá válnak, korábban megölt gyerekek neveit veszik fel és saját vezetőjük, Josiah irányításával a felnőttek legyilkolásába kezdenek. Grace teljesen tanácstalanul áll a borzalmas "kór" előtt, ám már nem sok ideje marad megoldást találni: a gonosz ugyanis már az ő családjába is betör.


2001 Guy Magar horror, thriller 23 1,8
Children of the Corn: Genesis (2011)

Children of the Corn: Genesis
 

Tim és Allie autója lerobban valahol a sivatagban. Éjszakára találnak egy házat, ahol meghúzhatják magukat. A házigazda azonban a lelkükre köti, hogy éjszaka bármit is hallanak, ne menjenek ki a házból. Allie azonban nem tudja ezt betartani, amikor megérkeznek az éjszakai zajok: sikolyok és sírás hangjai.


2011 Joel Soisson horror, thriller 5 ?
Children of the Corn: Runaway (2018)

Children of the Corn: Runaway
 

A fiatal, várandós Ruth megszökik egy rejtélyes és gyilkos gyerekszektából, és a következő évtizedet rejtőzködve tölti, hogy megkímélje gyermekét attól a borzalomtól, amit neki gyerekként át kelle élnie. Ám most valami követi, és vagy szembenéz a gonosszal, vagy örökre elveszíti a gyermekét.


2018 John Gulager horror 2 ?