Riddick

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pitch Black (2000)

Pitch Black
Pitch Black - 22 évente a sötétség

A nem túl távoli jövőben egy teherszállító űrhajó kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen bolygón. A negyven utas közül csak néhányan élik túl a landolást - köztük Riddick, a kegyetlenségéről ismert, életfogytiglanra ítélt fegyenc. A bolygó első látásra lakatlannak tűnik, a hőség viszont elviselhetetlen. A maroknyi túlélő alig várja, hogy leszálljon az éjszaka és lehűljön a levegő. Erre vajmi kevés az esély, mert az égitestet három nap veszi körül. A jelek viszont arra utalnak, hogy egy korábbi űrmisszió már felfedezte a bolygót és küldetésük tragikus véget ért. Mindez pontosan 22 évvel ezelőtt történt, amikor a napok együttállása miatt teljes sötétség borult a bolygóra. A következő teljes elsötétülésre pedig nagyon rövid időn belül számítani lehet. Ez a természeti jelenség hamarosan bekövetkezik és a bolygó megelevenedik: ragadozó mutáns lények egész csapata rajzik ki a vulkánszerű kráterek mélyéről és megkezdődik a vadászat. A túlélők kénytelenek a különleges képességekkel rendelkező Riddickre bízni életüket.


2000 David Twohy akciófilm, horror, sci-fi 596 3,5
The Chronicles of Riddick (2004)

The Chronicles of Riddick
A sötétség krónikája

Sötét idők járnak az univerzum fölött. A Halálkufárok serege sorra igázza le a bolygókat. A módszerük egyszerű: a megtámadottak vagy behódolnak nekik, vagy meghalnak. Amikor már minden remény elveszett, a maroknyi túlélő a mítoszokhoz menekül, amelyekből kiolvasható, hogy létezik olyan erő, amelyik megállíthatja a gonoszt. Ám a legendák is tévedhetnek, nem mindig a jó a gonosz hatásos ellenszere. A jóslat szerint a végső összecsapásban mindenki sorsa egyetlen Fúriától függ. Ez pedig nem más, mint a száműzött Riddick, aki akarata ellenére kerül a nagyszabású küzdelem középpontjába.


2004 David Twohy akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 444 3,0
The Chronicles of Riddick: Dark Fury (2004)

The Chronicles of Riddick: Dark Fury
Riddick: A sötét düh

Riddicket fejvadászok kapják el, és megállíthatatlan szerencsevadászokkal és gonosz teremtményekkel kell megküzdenie. Csupán éjszakai látása és kíméletlen harciassága választja el a sorstól, mely rosszabb magánál a halálnál.

Ez az izgalmas sci-fi a kapocs a Pitch Black és A sötétség krónikája között.


2004 Peter Chung akciófilm, animáció, sci-fi 104 3,4
Riddick (2013)

Riddick
 

Riddick ismeretlen ragadozó fajjal találja szemben magát egy felperzselt bolygón, ahol sorsára hagyták. Segélyhívására két hajó válaszol: az egyik fedélzetén zsoldosok, a másikon egy férfi, akit Riddick múltja érdekel.


2013 David Twohy akciófilm, sci-fi, thriller 246 2,9

Riddick Blindsided
Riddick: Elvakítva

Hogyan vált Riddick Lordmarsallból száműzötté?


2013 David Twohy akciófilm, animáció, rövidfilm, ... 29 2,8