Hellraiser

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Hellraiser (1987)

Hellraiser
Kísértetház

Frank-nek (Sean Chapman) birtokában van egy rejtélyes puzzle doboz, melyben az érzéki extázist ígérő szellemek lakoznak. Miután a dobozt kinyitja, a férfi szétszaggatott testének véres maradványai borítják a padlót. Egy idő múlva Frank bátyja Larry (Andrew Robinson), annak felesége Julia (Clare Higgins) és lánya Kirsty (Ashley Laurence) Frank régi házába költöznek. Larry-t költözéskor baleset éri, s vére a padlóra kerül. Ez táptalajként szolgál Frank szellemének. Az élőhalott Frank, hogy új erőre kapjon, ráveszi volt szeretőjét Juliát, hogy szerezzen neki férfiakat, és segítsen vérüket ontani. Közben Kirsty kezébe kerül a sötétség doboza. Kirsty életét csak úgy tudja megmenteni, ha Frank-et visszaadja a démonoknak...


1987 Clive Barker fantasy, horror 258 3,6
Hellbound: Hellraiser II (1988)

Hellbound: Hellraiser II
A pokol mezsgyéje - Hellraiser 2.

Kirsty egy pszichiátriai intézetben van, egy szörnyű szellemeket tartalmazó puzzle doboz pokoli eseményeinek újbóli átélése miatt. Pszichiátere dr. Channard régóta vonzódik a szörnyűséges doboz sötét titkához, melynek köszönhetően a lány is ide került. A doktor szinte extázisba kerül, mikor sikerül Julia-t feltámasztania egy zavarodott beteg vérével. Julia cserébe beavatja a rögeszmés doktort a téren és időn túlmutató titokba. Kirsty-t édesapjának véres víziója arra készteti, hogy a Cenobiták mindenható mestere, Leviathan, a Pokol Labirintusának Ura félelmetes erejével szembeszálljon...


1988 Tony Randel fantasy, horror, thriller 118 3,1
Hellraiser III: Hell on Earth (1992)

Hellraiser III: Hell on Earth
Hellraiser III: Pokol a Földön

J.P. a nightclub tulajdonos, egy művészeti galériában egy bizarr oszlopot vásárol. Tudtán kívül a pokol kapuja került a birtokába. Az oszlophoz van erősítve a mágikus puzzle doboz és az oszlop belsejében a Cenobiták mindenható ura Pinhead várja, hogy életre keljen. Ám ehhez vérre van szüksége... A Cenobiták, akik az örökké tartó öröm tökéletes csábítását ajánlják...de szörnyű fájdalmat adnak helyette. A könyörtelen Cenobita Pinhead J.P.-t használja fel, hogy kiszabadulhasson oszlopbörtönéből. Eljött az ő idejük! Telhetetlen mohó éhségüket már nem elégíti ki néhány gyenge lélek reszkető húsa....többet akarnak. Egy fiatal hírszerkesztőnő lesz a titok egyedüli tudója...


1992 Anthony Hickox fantasy, horror 91 2,9
Hellraiser: Bloodline (1996)

Hellraiser: Bloodline
Hellr4iser: Vérvonal

Szakítva a kultikus Hellraiser-sorozat hagyományaival, a Vérvonal megtekintése alatt egyszerre utazunk el a sötét múltba, a nem kevésbé fényes, kilencvenes évekbeli "jelenbe" és a nyomasztó jövőbe, hogy szembesüljünk a hírhedt, a pokol démonjait a világra szabadító kocka történetével. Ám legyen szó bármelyik idősíkról és azok különbségeiről, egy dologban biztosak lehetünk: a cenobitáknak nevezett démoni lények továbbra is apró húscafatokra tépik mindazokat, akik ujjat mernek húzni velük.


1996 Kevin Yagher fantasy, horror, sci-fi 71 2,8
Hellraiser: Inferno (2000)

Hellraiser: Inferno
Hellraiser: A pokol démonjai

Egy nyomozó különösen szadista és brutális gyilkosságok ügyében nyomoz, és lassan magába szívja őt a cenobiták pokoli, őrült világa.


2000 Scott Derrickson fantasy, horror, krimi, ... 64 3,1
Hellraiser: Hellseeker (2002)

Hellraiser: Hellseeker
Hellraiser: Pokolról pokolra

A Hellraiser előző rémtörténetében a rejtvény ismét megoldatott, így a démoni Pinhead, cenobitáival együtt újból visszatér közénk, hogy szenvedést és kínhalált hozzon azokra, akik meg akarják akadályozni, hogy ránk szabadítsa a poklok poklát. De Kirsty Cotton (Ashley Laurence), az egyedüli emberi lény, aki már kétszer meghátrálásra kényszerítette Pinheadet, még köztünk jár és kész újból megküzdeni vele és a cenobita szerzetesekkel.


2002 Rick Bota fantasy, horror, thriller 70 2,5
Hellraiser: Deader (2005)

Hellraiser: Deader
Hellraiser: Halálos

Történetünk Londonban kezdődik, ahol a vagány újságírónő, Amy Klein, a crackre rákattant drogosokról szóló riportja után a kezébe került videofilm alapján elkezd vizsgálódni egy Bukarestben egyre népszerűbb, bizarr kultusz ügyében. A főszerkesztője, Charles Richmond kapta a furcsa videót, ami egy bukaresti fiatalokból álló, titokzatos bandáról szól, amelynek tagjai - úgy tűnik - zombivá változnak a bandavezér, Winter és egy másik bandatag, Marla közreműködésével. A banda öngyilkosságra veszi rá a tagjait azzal a céllal, hogy ezáltal feltámassza a halottakat. Charles Amyt bízza meg a történet megírásával. Amy elfogadja a feladatot, de amikor Romániába érkezik, holtan találja Marlát, egy rejtélyes kockával a kezében. A titokzatos tárgyat felviszi a hotelszobájába, kinyitja, és ezzel megkezdődik pokolbeli utazása.


2005 Rick Bota fantasy, horror, thriller 60 2,1
Hellraiser: Hellworld (2005)

Hellraiser: Hellworld
 

A történet kezdetén négy fiatal, Chelsea, Allison, Derrick és Mike a barátját, Adamet gyászolja, aki azért lett öngyilkos, mert teljesen belezavarodott egy bizarr internetes horrorjátékba, a Hellworldbe. Volt barátjuk, Jake őket hibáztatja, mert akkor sem szálltak ki a játékból, amikor már látszott, hogy Adam nem bírja cérnával. A társaság később meghívást kap egy exkluzív Hellworld buliba, amelyet egy elhagyatott villában tartanak. Az eredetileg vonakodó Chelsea is végül úgy dönt, hogy a többiekkel megy. Nagy meglepetésükre a buliban találkoznak Jake-kel. Jake azzal magyarázza, hogy egy fórumon összeismerkedett egy lánnyal, aki meghívta. A házigazda megmutatja nekik a saját hátborzongató műgyűjteményét. Az este azonban egyre rémisztőbb lesz, és kiderül, hogy a fiatalok egy pokoli partira keveredtek. A cyberspace valósággá válik, és ráébrednek, hogy az a horrorvilág, amivel az interneten játszottak, most tényleg az életüket fenyegeti.


2005 Rick Bota fantasy, horror 55 2,1
Hellraiser: Revelations (2011)

Hellraiser: Revelations
 

Mexikóban két barát egy puzzle-re bukkan, ami megnyitja az átjárót a pokolba...


2011 Víctor García fantasy, horror 23 1,8
Hellraiser: Judgment (2018)

Hellraiser: Judgment
Hellraiser: Ítélet


2018 Gary J. Tunnicliffe horror 11 1,6