Hellraiser

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Hellraiser (1987)

Hellraiser
Kísértetház

Frank-nek (Sean Chapman) birtokában van egy rejtélyes puzzle doboz, melyben az érzéki extázist ígérő szellemek lakoznak. Miután a dobozt kinyitja, a férfi szétszaggatott testének véres maradványai borítják a padlót. Egy idő múlva Frank bátyja Larry (Andrew Robinson), annak felesége Julia (Clare Higgins) és lánya Kirsty (Ashley Laurence) Frank régi házába költöznek. Larry-t költözéskor baleset éri, s vére a padlóra kerül. Ez táptalajként szolgál Frank szellemének. Az élőhalott Frank, hogy új erőre kapjon, ráveszi volt szeretőjét Juliát, hogy szerezzen neki férfiakat, és segítsen vérüket ontani. Közben Kirsty kezébe kerül a sötétség doboza. Kirsty életét csak úgy tudja megmenteni, ha Frank-et visszaadja a démonoknak...


1987 Clive Barker fantasy, horror 261 3,6
Hellbound: Hellraiser II (1988)

Hellbound: Hellraiser II
A pokol mezsgyéje - Hellraiser 2.

Kirsty egy pszichiátriai intézetben van, egy szörnyű szellemeket tartalmazó puzzle doboz pokoli eseményeinek újbóli átélése miatt. Pszichiátere dr. Channard régóta vonzódik a szörnyűséges doboz sötét titkához, melynek köszönhetően a lány is ide került. A doktor szinte extázisba kerül, mikor sikerül Julia-t feltámasztania egy zavarodott beteg vérével. Julia cserébe beavatja a rögeszmés doktort a téren és időn túlmutató titokba. Kirsty-t édesapjának véres víziója arra készteti, hogy a Cenobiták mindenható mestere, Leviathan, a Pokol Labirintusának Ura félelmetes erejével szembeszálljon...


1988 Tony Randel fantasy, horror, thriller 120 3,1
Hellraiser III: Hell on Earth (1992)

Hellraiser III: Hell on Earth
Hellraiser III: Pokol a Földön

J.P. a nightclub tulajdonos, egy művészeti galériában egy bizarr oszlopot vásárol. Tudtán kívül a pokol kapuja került a birtokába. Az oszlophoz van erősítve a mágikus puzzle doboz és az oszlop belsejében a Cenobiták mindenható ura Pinhead várja, hogy életre keljen. Ám ehhez vérre van szüksége... A Cenobiták, akik az örökké tartó öröm tökéletes csábítását ajánlják...de szörnyű fájdalmat adnak helyette. A könyörtelen Cenobita Pinhead J.P.-t használja fel, hogy kiszabadulhasson oszlopbörtönéből. Eljött az ő idejük! Telhetetlen mohó éhségüket már nem elégíti ki néhány gyenge lélek reszkető húsa....többet akarnak. Egy fiatal hírszerkesztőnő lesz a titok egyedüli tudója...


1992 Anthony Hickox fantasy, horror 93 2,9
Hellraiser: Bloodline (1996)

Hellraiser: Bloodline
Hellr4iser: Vérvonal

Szakítva a kultikus Hellraiser-sorozat hagyományaival, a Vérvonal megtekintése alatt egyszerre utazunk el a sötét múltba, a nem kevésbé fényes, kilencvenes évekbeli "jelenbe" és a nyomasztó jövőbe, hogy szembesüljünk a hírhedt, a pokol démonjait a világra szabadító kocka történetével. Ám legyen szó bármelyik idősíkról és azok különbségeiről, egy dologban biztosak lehetünk: a cenobitáknak nevezett démoni lények továbbra is apró húscafatokra tépik mindazokat, akik ujjat mernek húzni velük.


1996 Kevin Yagher fantasy, horror, sci-fi 73 2,8
Hellraiser: Inferno (2000)

Hellraiser: Inferno
Hellraiser: A pokol démonjai

Egy nyomozó különösen szadista és brutális gyilkosságok ügyében nyomoz, és lassan magába szívja őt a cenobiták pokoli, őrült világa.


2000 Scott Derrickson fantasy, horror, krimi, ... 65 3,1
Hellraiser: Hellseeker (2002)

Hellraiser: Hellseeker
Hellraiser: Pokolról pokolra

Egy rosszhírű üzletember megpróbálja összerakni autóbalesetének és felesége halálának részleteit, de az amnéziája és démoni látomásai megnehezítik az életét.


2002 Rick Bota fantasy, horror, krimi, ... 72 2,5
Hellraiser: Deader (2005)

Hellraiser: Deader
Hellraiser: Halálos

Történetünk Londonban kezdődik, ahol a vagány újságírónő, Amy Klein, a crackre rákattant drogosokról szóló riportja után a kezébe került videofilm alapján elkezd vizsgálódni egy Bukarestben egyre népszerűbb, bizarr kultusz ügyében. A főszerkesztője, Charles Richmond kapta a furcsa videót, ami egy bukaresti fiatalokból álló, titokzatos bandáról szól, amelynek tagjai - úgy tűnik - zombivá változnak a bandavezér, Winter és egy másik bandatag, Marla közreműködésével. A banda öngyilkosságra veszi rá a tagjait azzal a céllal, hogy ezáltal feltámassza a halottakat. Charles Amyt bízza meg a történet megírásával. Amy elfogadja a feladatot, de amikor Romániába érkezik, holtan találja Marlát, egy rejtélyes kockával a kezében. A titokzatos tárgyat felviszi a hotelszobájába, kinyitja, és ezzel megkezdődik pokolbeli utazása.


2005 Rick Bota fantasy, horror, thriller 61 2,2
Hellraiser: Hellworld (2005)

Hellraiser: Hellworld
 

A történet kezdetén négy fiatal, Chelsea, Allison, Derrick és Mike a barátját, Adamet gyászolja, aki azért lett öngyilkos, mert teljesen belezavarodott egy bizarr internetes horrorjátékba, a Hellworldbe. Volt barátjuk, Jake őket hibáztatja, mert akkor sem szálltak ki a játékból, amikor már látszott, hogy Adam nem bírja cérnával. A társaság később meghívást kap egy exkluzív Hellworld buliba, amelyet egy elhagyatott villában tartanak. Az eredetileg vonakodó Chelsea is végül úgy dönt, hogy a többiekkel megy. Nagy meglepetésükre a buliban találkoznak Jake-kel. Jake azzal magyarázza, hogy egy fórumon összeismerkedett egy lánnyal, aki meghívta. A házigazda megmutatja nekik a saját hátborzongató műgyűjteményét. Az este azonban egyre rémisztőbb lesz, és kiderül, hogy a fiatalok egy pokoli partira keveredtek. A cyberspace valósággá válik, és ráébrednek, hogy az a horrorvilág, amivel az interneten játszottak, most tényleg az életüket fenyegeti.


2005 Rick Bota fantasy, horror 56 2,1
Hellraiser: Revelations (2011)

Hellraiser: Revelations
 

Mexikóban két barát egy puzzle-re bukkan, ami megnyitja az átjárót a pokolba...


2011 Víctor García fantasy, horror 24 1,9
Hellraiser: Judgment (2018)

Hellraiser: Judgment
Hellraiser: Ítélet

Sean és David Carter nyomozók egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomában járnak, aki rettegésben tartja az egész várost. A nyomozáshoz csatlakozik Christine Egerton detektív, akinek segítségével sikerül egyre mélyebbre ásni az ügyben.


2018 Gary J. Tunnicliffe horror 13 1,7