A szállító

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Transporter (2002)

The Transporter
A szállító

A szállító magányos profi. A szuperjárgányán hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíztak, majd elporzik. Sosem kérdez, és sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait. Egyetlen egyszer mégis kivételt tesz. Kinyitja az egyik rábízott csomagot. A zsákban beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál. Nehéz szívvel kézbesíti ugyan, de amikor nemsokára a féltett autója felrobban, visszatér a címzetthez, és olyat tesz, amit még soha: megmenti a küldeményt, sőt, a lány rábeszélésére még azt is megpróbálja kinyomozni, ki akarja megölni őket és miért.


2002 Corey Yuen akciófilm, thriller 759 3,3
Transporter 2 (2005)

Transporter 2
A szállító 2.

A szállító hallgatag férfi. Sohasem kérdez, csak megbízásokat teljesít. Nincs múltja és nincs jövője, csak a jelennek él. A szállító a tökéletes profi: hideg és érzelemmentes. Frank Martin ezúttal Miamiban dolgozik, legújabb megbízatása pedig minden eddiginél egyszerűbb: egy kisfiút fuvaroz reggelenként az iskolába. Frank hálás a lazításért, ráfért már a hajszás melók után. De nem tudja, hogy az egyik kolumbiai drogbáró egyszerre szeretne végezni Észak-Amerika legjobb kábítószer-ellenes nyomozóival, amikor azok a miami gyűlésen találkoznak. És a gyerek is érintett az ügyben.


2005 Louis Leterrier akciófilm, thriller 498 2,7
Transporter 3 (2008)

Transporter 3
A szállító 3.

Frank ismét féktelen száguldozásra kényszerül: útitársa egy felvágott nyelvű ukrán lány, megbízója egy kegyetlen gyilkos, együttműködéséről pedig egy csuklójára erősített bomba gondoskodik.


2008 Olivier Megaton akciófilm 436 2,5
The Transporter Refueled (2015)

The Transporter Refueled
A szállító: Örökség

Frank Martin a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. Dögös új megbízói azonban csőbe húzzák, így hamarosan kegyetlen emberkereskedőkkel találja szemben magát. Nagyobb lett a tét, fejlettebbek a kütyük, de a három egyszerű szabály változatlan: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz.


2015 Camille Delamarre akciófilm, krimi 50 1,9