Rush Hour

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Rush Hour (1998)

Rush Hour
Csúcsformában

Az akciófilmek koronázatlan királya, Jackie Chan karrierjének legsikeresebb filmjében a nagy dumás Chris Tuckerrel alkot legyőzhetetlen és kibírhatatlan zsarupárost. Lee felügyelő, a hongkongi rendőrség büszkesége Amerikába utazik, hogy a kínai konzul elrabolt lányát felkutassa. Az FBI szeretné távol tartani őt az ügytől, ezért a nyakába varrják a Los Angeles-i rendőrség legidiótább és legnagyobb pofájú tisztjét (Chris Tuckert), hogy tartsa távol a nemkívánatos vendéget, mutassa meg a helyi nevezetességeket, amíg tart a nyomozás. Két különböző kultúra (helyesebben egy kultúra és egy kulturálatlan) találkozásából nem születhet nagy barátság. Miután fenekestül felforgatják Los Angeles amúgy sem nyugodt életét, rájönnek, hogy csúnyán átverték őket, és ha ezek bedurvulnak, akkor kő kövön nem marad.


1998 Brett Ratner akciófilm, krimi, vígjáték 469 3,3
Rush Hour 2 (2001)

Rush Hour 2
Csúcsformában 2.

A jó detektív sosem nyaral. A leállíthatatlan beszédű Carter nyomozó (Chris Tucker) meglátogatja Hongkongban régi cimboráját, Lee-t (Jackie Chan), és igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt túl lenni a lehető legtöbb nőn, bulin és egyéb kalandon. Csakhogy Lee éppen egy helyi maffiavezér nyomában van. Carter pihenését tehát megszakítja néhány hatalmas pofon, bandaháború, robbantásos merénylet, pénzhamisítás és a nyomukban loholó kigyúrt gorillahad.


2001 Brett Ratner akciófilm, kalandfilm, krimi, ... 368 3,1
Rush Hour 3 (2007)

Rush Hour 3
Csúcsformában 3.

A Távol-Kelet legjobb és a kincses nyugat legnagyobb dumájú rendőre újra kénytelen összefogni. Az egyik gyors, a másik lassú; az egyik ravasz, a másik bamba; az egyik határozott, a másik nem tudja eldönteni, érdemes-e határozottnak lennie. Mindenben különböznek, és csak azért nem utálják egymást jobban, mert mindketten nagyon félnek a másiktól. Ez teszi őket olyan eredményessé: ha ők akcióba lendülnek, biztos az eredmény - a totális káosz.


2007 Brett Ratner akciófilm, vígjáték 267 2,8