Sherlock Holmes (Gibbons)

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Hound of the Baskervilles (2000)

The Hound of the Baskervilles
A sátán kutyája

Egy nap vidéki körorvos keresi fel Sherlock Holmest, a híres detektívet Baker Street-i otthonában. Beszámol páciense és barátja, Sir Baskerville halálának különös körülményeiről. Látogatása során elmeséli azt az évszázados legendát, amely szerint a Baskerville családot szörnyű átok sújtja: valamennyi leszármazottjára véres, borzalmas halál vár; a ködös és kietlen lápvidéken egy ördögi lény ólálkodik, arra várva, hogy lecsapjon áldozatára. Holmes megbízza hű segítőtársát, Dr. Watsont, hogy kísérje el az ifjú örököst Baskerville Hallba és segítsen fényt deríteni a rejtélyre. A komor kastély és a körülötte elterülő kihalt pusztaság mintha valóban természetfeletti titkokat rejtene. Csakhogy Sherlock Holmes szerint a nyomok bűntényre utalnak.


2000 Rodney Gibbons dráma, horror, krimi 10 2,9
The Royal Scandal (2001)

The Royal Scandal
Botrány a királyi házban

Sherlock Holmes-t és Dr. Watson-t Bohémia királya kéri fel, hogy szerezzék vissza régi leveleit, melyeket gyönyörű szeretőjéhez, Irene Adler-hez írt. Katasztrofális következményekkel járna, ha a levelek illetéktelen kezekbe kerülnének.


2001 Rodney Gibbons krimi, thriller 3 ?
The Sign of Four (2001)

The Sign of Four
A négyek jele

Sir Arthur Conan Doyle kifürkészhetetlen Sherlock Holmes-a visszatér, hogy megoldjon egy, a Brit birodalom távoli sarkában történt, véres titkokkal övezett rejtélyt. Minden évben egyszer, Mary Morsten apjának egy évtizeddel történt eltűnése óta, az asszony egy kivételes szépségű igazgyöngyöt kap postán egy ismeretlen feladótól. Az ez évi csomagban egy olyan nyugtalanító levél is van, mely arra készteti az asszonyt, hogy nyomozásra kérje fel Holmes-t és jó barátját, Dr. Watsont, mely mindhármójukat a kapzsiság, csalás és halál ösvényére vezeti.


2001 Rodney Gibbons krimi 9 ?
The Case of the Whitechapel Vampire (2002)

The Case of the Whitechapel Vampire
A kápolna vámpírja - Halál a kolostorban

Az apátságban egy szerzetest titokzatos harapásnyomokkal a torkán holtan találnak, hittestvérei Sherlock Holmes-t (Matt Frewer) kérik fel a furcsa haláleset felderítésére. A haláleset egy időben történt a Hasfelmetsző Jack által elkövetett gyilkosságokkal, olyan bizarr körülmények közepette, melyek megkérdőjelezik Sherlock Holmes szilárd, a logikába vetett hitét. Az elszánt detektív azonban kitartóan keresi a gyilkost, aki a szerzetesek szerint nem más, mint a legendák vámpír-démona.


2002 Rodney Gibbons krimi, thriller 3 ?