2000, ahogy ők látták

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Les sanguinaires (1997)

Les sanguinaires
Időn kívül

A XX. század vége előtt pár nappal a világ fokozott várakozással tekint a 2000-ik év elé. Az általános hisztériát és visszaszámlását elkerülendő egy baráti csapat, élükön Francois-val, elhagyja az ünnepi készülődés helyszínét és a kis Sanguinaires-szigetre utazik. Számos kísértésnek vannak kitéve, hogy megszegjék a saját maguk által felállított szabályokat, melyek lényege, hogy teljesen elvágják magukat a külvilágtól. Ennek ellenére mindenki egészen jól bírja e röpke kalandot. Egyedül Francois nem találja helyét az általa kitalált és megszervezett szituációban. Előbb legközelebbi barátaitól, majd szerelmétől, Catherine-tól is eltávolodik...


1997 Laurent Cantet dráma 1 ?
Tamás és Juli (1997)

Tamás és Juli
 

Tamás és Juli története mindig is nagyon bonyolult volt, a fiú többször is elrontotta az ígéretes kapcsolatot. A hetek közeledésekkel, távolodásokkal és szakításokkal teltek. Talán az évezred utolsó napján, talán még nem késő...


1997 Enyedi Ildikó dráma, szerelmi történet 37 3,7

Das Frankfurter Kreuz
Frankfurt Millennium

1999 szilveszter estéjén helyiek találkoznak egy frankfurti bárban. Arról kezdenek el beszélgetni, hogy miért elégedetlenek az életükkel.


1998 Romuald Karmakar dráma
Dong (1998)

Dong
A lyuk

Az eső szakadatlanul zuhog, s egy titokzatos betegség szedi áldozatait. A hatóságok kiürítik a várost, de egy férfi nem hagyja el a lakását. Az alatta lakó nő sem hajlandó távozni, lakása beázott, kihívja a vízvezeték-szerelőt. A szerelő a nő szobájának mennyezetén egy hatalmas lyukat fúr. A fiatalok ezen a lyukon keresztül érintkeznek, ez a lyuk a kapcsolat, a realitás.


1998 Tsai Ming-liang dráma, fantasy, musical 22 3,8
La primera noche de mi vida (1998)

La primera noche de mi vida
Az első éjszakám

1999 szilveszter estéjén Manuel és várandós felesége, Paloma, aki bármelyik pillanatban lebabázhat, életük egyik legszokatlanabb éjszakájára készülődnek. Paloma szüleihez hivatalosak vacsorára. Mivel Manuelnek nincs kocsija, bérel egy dzsipet. Ennek ellenére Paloma apja, aki folyton veje közönségességét hangoztatja, ragaszkodik hozzá, hogy saját kocsijával személyesen ő menjen értük. Itt kezdődnek a bonyodalmak. Az éjszaka félreértések, stoppolások, kocsi-elvesztések, apróbb balesetek, rendőrökkel és polgárőrökkel való veszekedések sorozatává válik.


1998 Miguel Albaladejo vígjáték 1 ?

La vie sur terre
 

A harmadik évezredben Franciaországban él egy filmrendező, Abderrahmane Sissako, aki Mauritániából származik. Egy napon úgy dönt, hogy visszatér szülőfalujába, Mali kis falvába, melynek neve Sokolo, és meglátogatja régen látott apját. Minden nap kamerával rögzíti kis faluja hétköznapjait, semmi sem változott, mióta elment. Ugyanolyan szegénység honol, mint régen. A kétezredik év első napja is ugyanolyan csöndes és békés. "Elmenni...! Ez töltötte meg a szívemet tüzes lelkesedéssel! Elmenni... Ha megérkezem frissen és fiatalon a hazámba, azt mondom: Hosszú ideig vándoroltam, és most visszatérek rút, kietlen síkságotokra!"


1998 Abderrahmane Sissako dráma, vígjáték
Last Night (1998)

Last Night
Az utolsó éjszaka

A világ hat órán belül véget ér. A film azt mutatja be, hogy töltik különböző emberek életüknek ezeket az utolsó óráit.


1998 Don McKellar dráma, sci-fi 8 ?

Le mur
The Wall

Belgium, 1999. Albert, 35 éves vallon filozófus, aki egy sültkrumpli árusnál dolgozik. Az üzlet pont a flamand-vallon nyelvi határon található. A krumpli a vallon oldalon készül, a vevőket a flamand oldalon szolgálja ki. Albert beleszeret egy flamand nőbe. Az új évben arra ébred, hogy egy hatalmas fal épült a határon, amely az üzletet is kettéválasztja. Ettől kezdve vallonként a flamand területre csak vízummal léphet át.


1998 Alain Berliner szatíra, vígjáték
O Primeiro Dia (1998)

O Primeiro Dia
Éjfél

Két ember, akiknek a sorsa különböző és akik nem is ismerik egymást, összetalálkozik egy, a Copacabana-öbölre néző épület legtetején. Éjszaka van, 1999. december 31-e, egy új korszak kezdete. A fiatal nő öngyilkos próbál lenni, mivel a barátja szakított vele. A fiatal férfi ezzel szemben gyilkosságra készül: mivel a XX. Század utolsó napját nem akarja a börtön falai közt eltölteni, a szabadság fejében meg kell ölnie a legjobb barátját. A két idegen ember sorsa azon a sötét háztetőn összefonódik, hogy talán egy új élet reményével világítson rájuk a nap egy új évezred első reggelén.


1998 Daniela Thomas - Walter Salles dráma
The Book of Life (1998)

The Book of Life
Az élet könyve

Jézus a hűséges Magdaléna kíséretében az évezred utolsó éjszakáján leszáll a JFK-n, hogy kinyissa az Élet Könyvét és ítélkezzen élők és holtak felett. De Jézusnak nem fekszik ez a munka. Különösen a kegyelemosztás nem. New Yorkban egy bárban feltűnik a Sátán. Rosszkedvű, mert érzi, hogy minden törekvése hiábavaló...


1998 Hal Hartley vígjáték 12 3,9