Anthony Mann & James Stewart

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Winchester '73 (1950)

Winchester '73
A 73-as winchester

Lin McAdam egyszerre próbálja megtalálni apja gyilkosát és egyedülálló 73-as Winchester-ét, ahogy az különbözõ elszánt személyek között jár körbe. A birtoklók között van egy õrült útonálló, egy erkölcstelen fegyvercsempész, egy fiatal, barbár indiánfõnök, és McAdam saját gyilkos testvére. A filmben megjelenik Shelley Winters, mint a fegyver egyetlen ellenfele McAdam érdeklõdési körében és Tony Curtis az egyik elsõ szerepében.


1950 Anthony Mann western 94 4,3
Bend of the River (1952)

Bend of the River
A folyó mentén

Anthony Mann westernjében a nagy múltú James Stewart vezeti a pionírok csoportját egy új életbe Missouri-ból az Oregon Csapáson keresztül a Kolumbiai Folyó medencéjébe. Mikor a telepesektől kicsalják a készleteiket és marhájukat, Stewart folyókon kel át, hegyeket mászik meg, és legyőzi a kapzsi útonállókat. Ezáltal biztosítja, hogy a telepesek túléljék az első telüket.


1952 Anthony Mann western 55 4,5
The Naked Spur (1953)

The Naked Spur
A meztelen nyom

Howard Kemp (James Stewart), a nagylelkű vadász a gyilkos Ben Vandergroat (Robert Ryan) nyomában van. Reméli, hogy megkapja az 5000 dollár jutalmat, amiből egy farmot készül venni, hogy letelepedjen. Az úton összetalákozik egykori zsugori szövetségesével, Roy Anderson-nal (Ralph Meeker), az őszülő peches bányakutatóval, Jesse Tate-tel (Millard Mitchell) és Lina Patch-csel (Janet Leigh), a törvényen kívüli társával.


1953 Anthony Mann western 45 4,4
The Far Country (1954)

The Far Country
Cowboy az aranyásók között

Jeff Webster élete legnagyobb lehetoségét látja abban, hogy a Kanadába utazott aranyásók számára marhákat szállít. Ebben látja meggazdagodása útját. Amint azonban Dawsonba ér, rájön, a dolgok egyáltalán nem olyan rózsásak mint hitte...


1954 Anthony Mann western 38 3,8
The Man from Laramie (1955)

The Man from Laramie
Férfi Laramie-ből

Will Lockhart meg akarja találni ki felelős testvére haláláért. Valaki az apacsoknak automata lőfegyvert adott el, amelyek közül az egyik kioltotta Will testvérének életét. Will útja során az öreg Alec Waggonman földjén halad keresztül. Az öreg erőszakos fia, Dave azonban nem tűri a betolakodókat.


1955 Anthony Mann western 49 4,1