Rambo

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
First Blood (1982)

First Blood
Rambo - Első vér

Egy vietnámi veterán - Rambo - egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt felhívja magára a túlbuzgó helyi seriff figyelmét, aki távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, így letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó háborús emlékeket ébreszt a veteránban, aki fogvatartóira támad és megszökik. A seriff és emberei hajtóvadászatot indítanak utána, ám Rambo totális háborúval válaszol üldöztetésére.


1982 Ted Kotcheff akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 757 4,0
Rambo: First Blood Part II (1985)

Rambo: First Blood Part II
Rambo 2

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel.


1985 George P. Cosmatos akciófilm, kalandfilm, thriller 516 3,3
Rambo III (1988)

Rambo III
Rambo 3

Trautman ezredes az afganisztáni háborúban az oroszok elleni tevékenysége miatt fogságba esik. Rambo kapja azt a veszélyes és minden eddiginél lehetetlenebbnek tűnő feladatot, hogy a front mögé kerülve, az oroszok által uralt területen felkutassa és kiszabadítsa a foglyul ejtett ezredest. A mindenre elszánt Rambo, az orosz területekre érkezve megtudja, hogy az ezredest egy megerősített erődben tartják. Ez a létesítmény első ránézésre bevehetetlennek tűnik: mindenhol állig felfegyverzett őrök figyelik a környéket és magát az erődítményt is. Rambonak, az őrök éberségét kijátszva sikerül bejutni. Az azonban, hogy ki is kerül-e ebből a pokolból, erősen kétséges.


1988 Peter MacDonald akciófilm, háborús film, kalandfilm, ... 466 2,8
Rambo (2008)

Rambo
John Rambo

John Rambónak ezúttal egy keresztény segélyszervezet csapatát kell megvédenie Burmában. Miután néhány misszionárius a helyi katonák fogságába esik, Rambo elindul, hogy kiszabadítsa őket.


2008 Sylvester Stallone akciófilm, háborús film, thriller 679 3,6
Rambo: Last Blood (2019)

Rambo: Last Blood
Rambo V: Utolsó vér

Rambónak szembe kell néznie múltjával és ismét használnia harci tudását, hogy bosszút álljon a mexikói kartellen, amely elrabolta egy barátja lányát.


2019 Adrian Grunberg akciófilm, kalandfilm, thriller