Rambo

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
First Blood (1982)

First Blood
Rambo - Első vér

Egy vietnámi veterán - Rambo - egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt felhívja magára a túlbuzgó helyi seriff figyelmét, aki távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, így letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó háborús emlékeket ébreszt a veteránban, aki fogvatartóira támad és megszökik. A seriff és emberei hajtóvadászatot indítanak utána, ám Rambo totális háborúval válaszol üldöztetésére.


1982 Ted Kotcheff akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 784 4,1
Rambo: First Blood Part II (1985)

Rambo: First Blood Part II
Rambo 2.

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel.


1985 George P. Cosmatos akciófilm, kalandfilm, thriller 536 3,3
Rambo III (1988)

Rambo III
Rambo 3.

Trautman ezredes az afganisztáni háborúban az oroszok elleni tevékenysége miatt fogságba esik. Rambo kapja azt a veszélyes és minden eddiginél lehetetlenebbnek tűnő feladatot, hogy a front mögé kerülve, az oroszok által uralt területen felkutassa és kiszabadítsa a foglyul ejtett ezredest. A mindenre elszánt Rambo, az orosz területekre érkezve megtudja, hogy az ezredest egy megerősített erődben tartják. Ez a létesítmény első ránézésre bevehetetlennek tűnik: mindenhol állig felfegyverzett őrök figyelik a környéket és magát az erődítményt is. Rambonak, az őrök éberségét kijátszva sikerül bejutni. Az azonban, hogy ki is kerül-e ebből a pokolból, erősen kétséges.


1988 Peter MacDonald akciófilm, háborús film, kalandfilm, ... 485 2,8
Rambo (2008)

Rambo
John Rambo

John Rambónak ezúttal egy keresztény segélyszervezet csapatát kell megvédenie Burmában. Miután néhány misszionárius a helyi katonák fogságába esik, Rambo elindul, hogy kiszabadítsa őket.


2008 Sylvester Stallone akciófilm, háborús film, thriller 701 3,6
Rambo: Last Blood (2019)

Rambo: Last Blood
Rambo V: Utolsó vér

Rambónak szembe kell néznie múltjával és ismét használnia harci tudását, hogy bosszút álljon a mexikói kartellen, amely elrabolta egy barátja lányát.


2019 Adrian Grunberg akciófilm, kalandfilm, thriller 184 2,9