Halál-trilógia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Amores perros (2000)

Amores perros
Korcs szerelmek

Octavio együtt él édesanyjával, testvérével és annak feleségével. Szerelmes bátyja feleségébe és utálja fivérét, amiért veri az asszonyt. Elhatározza, hogy megszökteti szerelmét, de ehhez pénzre van szüksége. Egy furcsa véletlen során kiderül, hogy kutyája, Cofi profi harcos és ezt a tehetséget használja fel a szükséges összeg megszerzésére. Daniel, a sikeres filmproducer felesége helyett Valeriát választja élete párjául. Új lakásba költöznek, de egy csúnya szerencsétlenség megzavarja kapcsolatuk felhőtlenségét; az asszony tolószékbe kényszerül, ráadásul kiskutyája különös módon eltűnik. El Chivo (A Kecske) bérgyilkos. Legalábbis mostanság. Régen kommunista-partizán volt, de börtönben töltött évei után elhatározta, hogy móresre tanítja a világot. Hajléktalan külső mögé rejtőzik és kutyái társaságában keresi régen elhagyott lányát. Elég egyetlen óvatlan pillanat, s egy véletlen baleset következményeként hármójuk sorsa keresztezi egymást. A három történet egy mexikóvárosi útkereszteződésben fonódik egymásba végzetesen, hogy azután gyökeresen más irányt vegyen, mint amilyen előtte volt.


2000 Alejandro González Iñárritu dráma 622 4,3
21 Grams (2003)

21 Grams
21 gramm

Akár akarjuk, akár nem, mindenkinek szembe kell néznie a halállal. Azt mondják, a halála pillanatában az ember 21 grammot veszít a testsúlyából. Néhány pénzérme, egy darabka csokoládé, egy kolibri súlya. Vajon a lélek teszi ki ezt a 21 grammot? Vajon ezt a 21 grammnyi terhet azok viselik aztán, akik túlélnek minket? A film három emberről szól, akiknek érzelmi és fizikai értelemben egyaránt magasfeszültséggel telített sorsát egy baleset váratlanul egymásba fonja. Közös történetük a szerelem csúcsaira, a bosszú mélységeibe és jóvátétel ígéretéig ragadja őket.


2003 Alejandro González Iñárritu dráma 1042 4,0
Babel (2006)

Babel
Bábel

A távoli Marokkó sivatagának homokján fegyverlövés dördül. Ez a dörrenés indítja el egy amerikai turistapár őrült küzdelmét a túlélésért és köti őket két marokkói fiúhoz, akik akaratlanul bűnözőkké válnak; egy dadushoz, aki két amerikai gyermeket igyekszik illegálisan átcsempészni a mexikói határon és egy siket, problémás japán tinédzser apjához, akit Tokióban a rendőrség köröz. A földrajzi távolság, a kultúra és a nyelv által elválasztott négy csoport a közös végzet, a kétségbeesés és az elszigeteltség felé tart. Néhány nap alatt mindegyikük megtapasztalja a tökéletes elveszettség érzését, elveszve a világban, elveszve a saját maguk számára, amint egyrészt a belső káosz és a rettegés végső határáig, másrészt a kapcsolódás és a szeretet valódi mélységei felé sodródnak.


2006 Alejandro González Iñárritu dráma, thriller 936 4,0