Csupasz pisztoly

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Csupasz pisztoly

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.


1988 David Zucker akciófilm, krimi, paródia, ... 912 4,1
The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear (1991)

The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear
Csupasz pisztoly 2. 1/2: A félelem szaga

Bekövetkezett a legrosszabb! Az, amitől a rémálmainkban rettegtünk! Igen, a Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Frank Drebin visszatért, s nyomában nyakunkon a dermesztő rémület. A zseniálisan ügyefogyott hadnagy - oldalán szorgosan ügyködő babájával, a bájosan bugyuta Jane-nel - a fondorlatos Quentin Hapsburg kapitálisan környezetkárosító tervét igyekszik meghiúsítani. Miközben Drebin vadul védi a Föld környezetét, a sajátját egy csöppet sem kíméli. Legendás kétbalkezét bevetve csatatérré változtatja Bush elnök díszvacsoráját, s ahol ő elhalad, se szem, se szék nem marad szárazon!


1991 David Zucker akciófilm, krimi, paródia, ... 729 3,8
Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994)

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet

Fergeteges, nem környezetszennyező, gyorsan felszívódó és főleg Oscar-díj mentes vígjáték. A tisztes ősz halántékú, komikus nézésű úriember e filmjével egy időben örvendeztette meg rajongóit a "Leslie Nielsen csapnivaló golfiskolája - könnyített verzió" című oktatófilmjével. Frank nyugalomba vonult. Azonban otthon sem várja őt békesség: felesége mindenáron gyereket akar. Frank azonban mióta leadta pisztolyát, már nem érzi férfinek magát. Visszahívják egy rendkívül bonyolult merénylet előkészületeinek leleplezésére. Drebin hadnagy a spermabankban felgöngyölíti a gyanúsított szeretőjét. A többi ráadás. Csodálatos hölgyekkel ölelkezik, amit így nyugtázott egy interjújában: "Mindig keményen dolgoztam, szerintem megérdemlem!"


1994 Peter Segal akciófilm, krimi, paródia, ... 653 3,5