Trójai háború adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
L'ira di Achille (1962)

L'ira di Achille
 

A trójai háború tizedik évében az Achilles és Agamemnon közötti feszültség megosztja a görög tábort, miközben ez reményt ad a trójaiaknak.


1962 Marino Girolami dráma, háborús film, kalandfilm, ...
La Guerra di Troia (1962)

La Guerra di Troia
A trójai háború

A trójai háború klasszikus filmváltozata. Paris megszökteti Helenét, ezért Menelaosz, az elhagyott férj kilenc évig ostromolja görög seregével Tróját. Akhilleusz, a hős harcos legyőzi Hektórt, majd meggyalázza a holttestét. Aeneas sereget gyűjt, végül a görögök megépítik a híres falovat...


1962 Giorgio Ferroni akciófilm, dráma, kalandfilm 8 ?
Troy (2004)

Troy
Trója

Az ókori Hellászban a szerelmespár - Parisz, Trója hercege és Helené, a spártai hercegnő - ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elszakítja Helenét férjétől, Meneláosz királytól, és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt, aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett.


2004 Wolfgang Petersen akciófilm, dráma 1363 3,2