Tales for All

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Le martien de Noël (1971)

Le martien de Noël
Karácsonyi marslakó


1971 Bernard Gosselin sci-fi
La guerre des tuques (1984)

La guerre des tuques
A bernáthegyi

A jégvárért folyik a vérre menő hógolyócsata a karácsonyi szünidőben. Azonban váratlanul a csata színterére érkezik a mindig szeretetteljes, s a két banda által nagyra értékelt lompos-bozontos bernáthegyi.


1984 André Mélançon kalandfilm 4 ?
The Peanut Butter Solution (1985)

The Peanut Butter Solution
Minél hosszabb, annál rosszabb

Hajmeresztő kalandokat kínál az egész családnak ez a természetfeletti elemekkel tarkított vígjáték, amely egy 11 éves fiúról szól, aki egy kísértetjárta házba lépve olyannyira megrémül, hogy másnapra az össze haja kihullik. Még szerencse, hogy két barátságos szellem megszánja őt, és átnyújtanak neki egy titkos receptet, melynek segítségével újra kinőhet a haja, ám amikor a fiú véletlenül összekeveri a hozzávalókat, az eredmény egyszerre lesz világraszóló és katasztrofális.


1985 Michael Rubbo fantasy, vígjáték 5 ?
Bach et bottine (1986)

Bach et bottine
Bach és Broccoli

Megható, ha az ember kamaszodván egyszer csak - így vagy úgy - kikerül a család kötelékeiből, s mivel nem maga választotta, hanem a körülmények alakultak így - kétségbeesetten küzd egy bátorító pillantásért. Főhősünknek bizony még egy nevelőszülőért is meg kell küzdenie.


1986 André Mélançon vígjáték 5 ?
The Great Land of Small (1986)

The Great Land of Small
Apró népség nagy birodalma

Jenny és David a két jó barát a juharfaerdő közepén egy varázslatos kis lénybe botlik: Fritzbe, az Apró birodalom küldöttjébe, kinek aranyporát ellopta a kapzsi vadász, és most mindnyájuk életére tör. Egyedül csak Mimmick, a bölcs indián segíthet rajtuk, kinek révén a gyerekek eljutnak Fritz birodalmába, megismerkednek annak királyával, összebarátkoznak egy jó szándékú púpossal, és mire észbe kapnak, egy olyan kalandba keverednek, amely mindkét világ sorsára óriási hatással lehet.


1986 Vojtech Jasný fantasy
Cudowne dziecko (1987)

Cudowne dziecko
A kis mágus


1987 Waldemar Dziki dráma, fantasy
La grenouille et la baleine (1987)

La grenouille et la baleine
Ebihal és a bálnák

Ebihal 8 éves és otthonosan mozog a tenger világában. Különleges képességei révén érzékeli, hogy a közeli tengeröbölbe egy sebesült bálna került a társával. Nagyapjával titokban mentőakciót szerveznek a tengeri lény megmentésére, amiben kivételes feladatot kap a kislány kedvence is, a játékos kék delfin.


1987 Jean-Claude Lord dráma, vígjáték 1 ?
Bye bye chaperon rouge (1988)

Bye bye chaperon rouge
Piroska és a farkas

Fanny meteorológusként dolgozó anyjával él az erdőben. Apja rég elhagyta őket, de a lány soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer újra láthatja őt. Egy nap, mikor elindul, hogy meglátogassa a közelben élő nagymamáját, Fanny előbb egy barátságos farkassal, aztán egy városi fiúval, végül pedig egy madarásszal találkozik, aki kísértetiesen emlékeztet rég nem látott apjára. Élete új fordulatot vesz.


1988 Mészáros Márta fantasy 10 2,3
Tommy Tricker and the Stamp Traveller (1988)

Tommy Tricker and the Stamp Traveller
Trükkös Tomi és a bélyegutazás

A québeci iskola tanulói között elszánt versengés dúl, ki tud minél értékesebb bélyeggyűjteményt kiállítani. Az egyik fiú még arra is ráfanyalodik, hogy Tomi édesapjának kollekciójából megszerezze a nagyágyút. Tominak minden leleményére szüksége lesz, hogy a világkörüli útra indult bélyeget időre visszaszerezze.


1988 Michael Rubbo fantasy, kalandfilm 21 3,7
El verano del potro (1989)

El verano del potro
Nyári vakáció


1989 André Mélançon dráma
Campioana (1990)

Campioana
Csillag születik

Corina tizenéves és tehetséges tornász. A dévai tornaiskola a legerősebb iskolák egyike, amely felvételt hirdet, s az ország legtehetségesebb fiataljait szeretné felvenni és foglalkoztatni a majdani nagy tornaverseny és győzelem reményében. Corina minden álma és vágya, hogy egyszer híres tornász csillag váljék belőle. Addig azonban nagyon nehéz és hosszú az út. Ahhoz, hogy valakiből igazi tornász váljék, nagyon kemény napi edzés szükséges, rengeteg idő, semmi szabadidő vagy játék, és feltétlen engedelmesség. Ráadásul Corinának kétszer annyira keményen kell dolgoznia, s míg ő a tornateremben fáradhatatlanul gyakorol, addig lánybarátnői kint a szabadban játszogatnak.


1990 Elisabeta Bostan dráma, sportfilm
Motýlí cas (1990)

Motýlí cas
A repülő tornacipő

Alex édesapja egy tengerjáró hajón szolgál, s Afrikából igen különös ajándékot küld az odahaza szomorkodó fiúnak. Ez aztán teljesen megváltoztatja a korábbi helyzetét az iskolában, de odahaza az édesanyja sem érti a hirtelenjött titkolózásokat. A legjobban Lucy szenved, Alex mellőzött barátnője, s elhatározza, hogy a végére jár a titkolódzásnak.


1990 Bretislav Pojar fantasy 1 ?
Pas de répit pour Mélanie (1990)

Pas de répit pour Mélanie
A mi boszorkányunk

Két városi lány egy vidéki falucskában tölti a nyarat, ahol összebarátkoznak egy titokzatos idős hölggyel, akit a falubeliek boszorkánynak csúfolnak. Mikor a néni ékszereinek és szeretett kismalacának nyoma vész, a lányok elhatározzák, hogy segítenek megtalálni az elveszett értékeket, mi több, még azt is megakadályozzák, hogy a hölgyet akaratán kívül berakják az idősek otthonába.


1990 Jean Beaudry dráma, kalandfilm, vígjáték 1 ?
Vincent et moi (1990)

Vincent et moi
Vincent és én

A 13 éves kanadai lány, Joey megszállott Van Gogh-rajongó. Ő maga is kiválóan tud rajzolni, festeni, de különleges képessége az, hogy tökéletesen élethű festményeket tud készíteni példaképe stílusában. A "mánia" akkor kezdődött nála, amikor súlyos betegségéből a festő virágos képei hatására gyógyult ki. De van, aki a kislány tehetségét más, önös célokra akarja felhasználni, és a festőpalánta szinte észrevétlenül komoly veszélybe sodródik.


1990 Michael Rubbo dráma, fantasy 6 ?
Tirelire Combines & Cie (1992)

Tirelire Combines & Cie
A takarítógép

A zsebpénzzel volt a baj, mármint, hogy szűkre szabták. Ben egyedül él az édesapjával, akinek nincs munkája. Attól fél az istenadta kölyök, hogy a nyakukra jön a végrehajtó, ezért a társával, Charles-szal takarító bt-t alakít. Hamarosan Maggie-t, a videóst is beveszik a buliba, aki reklámfilmet készít róluk. Így aztán a barátjával, Charles-szal minden takarítói munkát elvállalt a városban. A rövid és látványos sikerek után azonban komoly nehézségei támadtak a cég vezetésével. Szóval nem könnyű felnőttnek lenni. Leül, hogy végiggondolja az egészet.


1992 Jean Beaudry vígjáték 2 ?
The Return of Tommy Tricker (1994)

The Return of Tommy Tricker
Trükkös Tomi visszatér

Folytatódik a trükkös Tomi bélyegutazása, kalandokban bővelkedőn. Az első részben a québeci iskola tanulói között elszánt versengés dúlt a legértékesebb bélyeggyűjteményért. Tominak most mindent be kell vetnie, hogy találkozhasson végre azzal az emberrel, aki feltalálta a bélyegvándorlást. Charles azonban 1930 óta egy bélyegben raboskodik. Ha Tomi és barátai használnák a régi trükköt, miszerint, ha egy bélyegbe zárt embert újra postára adnának, s megérkezik a borítékon szereplő címre, akkor rögtön szabaddá is válhat. Tomi álma még, hogy legyen egy szigete, s gyerekkirálysága.


1994 Michael Rubbo fantasy, kalandfilm 2 ?
Dancing on the Moon (1997)

Dancing on the Moon
Holdfénykeringő

A kanadai film egy felcseperedő kislány nyarát kíséri végig. Madeline gyerekként kezdi meg élete tizenharmadik nyarát családjával és barátnőivel. Nagynénje látogatása és a vakáció egyéb eseményei azonban már érettebbé változtatják, a felnőttek világa felé sodorják.


1997 Kit Hood dráma
Whiskers (1997)

Whiskers
 


1997 Jim Kaufman fantasy, vígjáték
Hathi (2000)

Hathi
Elefánt

Az indiaiak 5 ezer év óta együtt élnek az elefántokkal. Hol hadban álltak az velük, hol meg imádságba foglalták létezésüket, nevüket. Egy i.e. harmadik századi szöveg, az Arthasasztra szerint, aki elefántot öl, az halált érdemel. A "háti" hindi nyelven annyit jelent - elefánt. "Mahut"-nak hívják mindazokat, akik foglalkoznak az elefántokkal. Ez a foglalkozás apáról fiúra száll, mindaddig, amíg az utolsó elefánt el nem tűnik a föld színéről. Archaikus, dokumentarista mese egy szépséges elefántról és gazdájáról, Makbulról.


2000 Philippe Gautier dráma
Mon petit diable (2000)

Mon petit diable
Ördögfióka

József tízéves fiú, édesanyja halála után apjához kerül, egy határmenti faluba és iskolába. József egy pillanat alatt maga mögött hagyja gyermekkora faluját, Magant, elveszíti legjobb barátját, múltját és egy teljesen új, ismeretlen élet várja. A kisfiú egy katolikus misszionáriushoz kerül, s lépésről-lépésre megtanul újra szeretni, új iskolatársait elfogadni, új családjába beilleszkedni. Megismerkedik egy ex-katonával, akivel együtt főznek, miközben Tom Chacha háborús történeteivel szórakoztatja a kisfiút. Az új iskolájában két jóbarátra lel, Karsan és Arvin a nevük. És reménytelenül szerelmes lesz a gyönyörű irodalom tanárnőbe. József egy napon találkozik egy utcagyerekkel, a tinédzser Sanduval, aki szegény, mint a templom egere. Ettől a naptól kezdve megváltozik az élete, s naponta visz Sandu számára egy kenyeret. 20 év múlva találkoznak, valahol, messze a falujuktól.


2000 Gopi Desai dráma, vígjáték
La forteresse suspendue (2001)

La forteresse suspendue
A titkos erőd

Lassan véget ér a nyár. Egy kanadai kempingben vakációznak a tinik őseikkel. A családok évről-évre idejárnak kikapcsolódni. No persze, ha a két banda hagyná szüleit. Reggel nyolctól este hatig háborúsdit játszanak, tűzszünet nélkül. A kempingezők kemény magja és a "túlpartiak" küzdenek egymással, rendíthetetlenül. Nagy hősök, még a piócától is megrémülnek. A háborúsdinak azonban komoly szabályai vannak, sőt száz oldalas szabálykönyve vagyon. Többek között - "Sárbombába piócát tenni tilos!", vagy például a 23-as szabály "b" bekezdése szerint, a csúzli használata tilos. Foglyot ejteni nem buli, a 3-as szabály "b" bekezdése kimondja, hogy sebesült nem lehet fogoly, mi több a foglyot 6 után el kell engedni és etetni is kell. A két banda fegyvere szinte földszagú, úgy mint a "békaszahar", békapisi, sárgolyó, piócák és siklók a kádban, békák a zuhanyzóban, hangyák az ágyban, földigiliszta egy pohár tejben...", csupa finom dolog.


2001 Roger Cantin kalandfilm 3 ?
Regína (2001)

Regína
 

A Regína egy különös hangvételű "musical-komédia", ráadásul a távoli északról, Izlandról. Ettől olyan különleges. Regína igazi teenager, aki egyik napról a másikra felfedezi az éneklés örömét. A dalban van minden ereje. Legjobb barátja Péter, akivel együtt utaznak el a nyári szünidőre, s rátalálnak "Szivárványországra". Regína édesanyja beiratkozik a tánciskolába, ahol a tánctanár eléggé fura alak. Még nem tudni, miben sántikál. Péter papája, Atli szerelmes lesz Regína édesanyjába. A két gyerek szívsütit készít a szerelmes szülőknek. Regína öreg barátja Oliver, aki minden titkok tudója.


2001 María Sigurðardóttir vígjáték, zenés film 2 ?
Daniel and the Superdogs (2004)

Daniel and the Superdogs
Daniel és a szuperkutyák

Daniel tizenéves tinédzser, édesapjával él békében és csendességben. Édesanyját egyik napról a másikra elveszíti, s ettől még érzékenyebbé és zárkózottabbá válik. Egyetlen közeli barátja, Farkas, a kutyája. Farkas is nehezen viseli Catherine, az édesanya hiányát. Daniel nagymamája, édesapja, és két jóbarátja segít abban, hogy ne érezze magát magányosnak. Daniel életében a legfontosabb a kutyatelep, ahol sok igaz barátra talál.


2004 André Mélançon dráma 3 ?
Summer with the Ghosts (2004)

Summer with the Ghosts
Vakáció szellemekkel

Az ifjú Caroline édesapja filmrendező, és épp Ausztriában forgat, ahová lányát is magával viszi. A forgatás helyszínéül a stáb egy régi kastélyt nézett ki, melynek felderítése során Caroline megismerkedik Jakobbal, az osztrák kisfiúval. A két gyermek hamarosan összebarátkozik, és Jacob bemutatja a lánynak egyszerre hátborzongató és izgalmas barátait: a kastélyban lakó szellemeket. A kísértetek nem nézik jó szemmel a nyugalmukat megzavaró stábot, ezért ahol tehetik, szabotálják a forgatást, amit a két gyermek persze igyekszik megakadályozni - lehetőleg úgy, hogy a felnőttek ne szerezzenek tudomást arról, hogy miféle jelenségek garázdálkodnak a falak között, s ezzel nem ritkán még nagyobb galibát okoznak, mint földöntúli barátaik.


2004 Bernd Neuburger ?
Un cargo pour l'Afrique (2009)

Un cargo pour l'Afrique
Vissza Afrikába


2009 Roger Cantin dráma, vígjáték
La gang des hors-la-loi (2014)

La gang des hors-la-loi
A törvényen kívüliek

A 12 éves Nicolas, akinek apja, nagyapja, de még a dédnagyapja is halász volt, egyedül él édesanyjával egy tengerparti faluban, miután édesapját pár évvel ezelőtt elnyelte egy óriási tengeri vihar. Közeledik a nyári szünet, ami csak egy dolgot jelenthet: Nicolas ismét kedvenc sportjának, a baseballnak hódolhat. Csakhogy mikor barátaival összegyűlnek, hogy felálljanak a szezon első meccséhez, megdöbbenve tapasztalják, hogy egykori pályájuk helyén a falu előjárói épp egy szemétlerakót létesítettek. Nicolas érzi, hogy ezt nem hagyhatják annyiban, és barátaival felkerekedik, hogy magakadályozzák a polgármestert szörnyű terve végrehajtásában, és legnagyobb meglepetésükre az akcióba becsatlakozik Nicolas nagyapja és annak cimborái is.


2014 Jean Beaudry kalandfilm 1 ?