Reiff für die Insel

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Neubeginn
Katharina megoldja: Az újrakezdés

Katharina Reiff szakít hűtlen barátjával, Clemens-szel, és új fejezetet nyit az életében. Elutazik 16 éves lányával, Nelével anyjához, Mariannéhoz, aki fogadót vezet egy apró észak-német szigeten. Katharina út közben felfigyel egy férfira, akit két "sötét alak" követ. Felveszi mint stoppost, és átviszi a szigetre, sőt, elszállásolja az anyjánál. Valami nem stimmel a magát Müller-Schmidtz-nek nevező férfi körül, Katharina mégis vonzódik hozzá, és rendre kisegíti. Bujtatja a rendőrség elől, akit Thies, régi ismerőse képvisel. Amikor a férfi üldözői is partra szállnak, a sziget lakói összefognak, hogy tisztázzák az ügyet Katharina és családja érdekében.


2012 Anno Saul dráma, krimi, vígjáték 1 ?

Katharina und der ganz große Fisch
Katharina megoldja: Az igazi "nagyhal"

Katharina Reiff arról híres, hogy mindenkin segíteni akar. Az anyja, Marianne panziójában lakik az észak-német Föhr szigeten, és az ügyvédi szakvizsgájára készül, míg Nele, a lánya, egy halászbárkán dolgozik. Már épp leadná a szakdolgozatát, amikor útjába akad a sziget új lelkésze. Alexander Larsen a világvége előjeleit véli felfedezni a szigeten történt gyújtogatások és egyéb jelenségek mögött. Katharina is "jeleket" lát, de világi magyarázatot talál rá egy ingatlanmágnás fel akarja vásárolni a szigetet. Egy módon lehet ezt megakadályozni, ha elhitetik a püspökkel, hogy a sziget egyetlen templomába aktív gyülekezet jár, így az egyház nem adhatja el az itteni birtokait. Ebben segít neki Thies, a sziget rendőre, akit felfüggesztettek az állásából, és küldtek helyette egy új kollégát, Fiete Finnsent. Katharina útja kereszteződik ex-barátjával és -főnökével, Clemens-szel, aki az ingatlanmágnás Gilbertsen nevében intézi a telkek felvásárlását a szigeten. Ideje, hogy Katharina fricskát adjon neki is.


2013 Anno Saul dráma, krimi, vígjáték

Katharina und die Dänen
Katharina megoldja: A dán makrélamaffia

Jonas Mikkelsen, a híres krimiíró rosszul lesz Helge éttermében, a Dűnében, ahol Thies is dolgozik. A szemüvege beleesik a vécébe, és mivel anélkül szinte vak, nem tud dolgozni az aktuális regényén. Katharina Reiff új "megbízása", hogy elhárítsa a kiadó és a biztosító embereit, akik kártérítést követelnek Helgétől, aki kénytelen bezárni a Dűnét egy időre. Katharina nyomozni kezd, és rájön, hogy az ételmérgezéseket a makréla okozza, amit lánya, Nele és barátja, Finn árusít a kikötőben. Kiderül, hogy a fiú romlott halat vett olcsón csempészektől, hogy fenn tudja tartani a vállalkozását Nelével. Katharina közben összemelegedik Mikkelsennel, akiről kiderül, hogy írói blokkal küzd, de Katharina lesz a múzsája, és ontja magából az ötleteket. Végül segít megrendezni egy "jelenetet" a dán csempészek elriasztására, amellyel kihúzzák Finnt a csávából.


2014 Oliver Schmitz dráma, krimi, vígjáték 1 ?

Katharina und der große Schatz
Katharina megoldja: A vikingek kincse

A szigeten golyósport-bajnokságot rendeznek. Thies csapata nyer, és a képük felkerül a netre. Jens Jeschen ott figyel fel a versenygolyóra, amely szerinte 1000 éves régiség, csillagászati gömb. El akarja lopni a Dűnéből, ahol vitrinben tartják, de Helge és Thies lefüleli. A dulakodásban Jeschen beveri a fejét, és amnéziásnak tetteti magát. Katharina veszi a szárnyai alá. Kiderül, hogy a férfi régész, és egy viking vezér sírját sejti a szigeten. Thies és a többiek nem hisznek a kincs létezésében, de Katharina igen, ezért segít Jeschennek. A szigetlakókon elhatalmasodik az "aranyláz", és véletlenül fény derül a kincs lelőhelyére. Jeschen odahívja berlini kollégáját, Bettina Fintét, hogy ásatásokat végezzenek, de kiderül, hogy csak el akarják adni a leleteket. Katharina, Thies és a többiek nem hagyják, visszaszerzik a leleteket, és a golyót, amellyel Thies és csapata végül megnyeri a sziget bajnokságát. Közben mindenki magánéleti problémákkal küszködik: Thies fia, Niklas elszökik otthonról, hogy az apjával lehessen. Marianne a téli időszakban a pénzhiány ellen küzd. Nele Izlandra készül a barátjához, Finnhez. Katharina magányos, de végül észreveszi, hogy Thies szereti.


2015 Anno Saul dráma, krimi, vígjáték
Katharina und der Schäfer (2015)

Katharina und der Schäfer
Katharina megoldja: A juhász

Lindenthal üdülőtulajdonos minigolf-pályáját megszállja egy birkanyáj, és Katharinát kéri meg, hogy intézkedjen. Finnsen rendőrrel együtt rátalálnak a juhászra, akire rádőlt egy fa. A rejtélyes férfi nem akarja elárulni kicsoda, de Katharina ügyvédi titoktartás mellett kihúzza belőle. Igazából Emanuel Lombardónak hívják, és operaénekes. A tanúvédelmi program keretében egy Jansen nevű juhász mellé rendelték, de az kórházba került, így egyedül jött a szigetre. Szerelmes egy Irina nevű tanítványába, aki egy alvilági bandavezér, Ramon barátnője. Ellene akar tanúskodni, hogy megmentse szerelmét. Közben Marianne bált rendez a szigeten, amire elvárja a családját is. Katharina és Thies kölcsönösen azt várja, hogy a másik elhívja, de végül összejön. Nele a halgazdálkodói segédvizsgára készül, ezért rettentő feszült. Nem jut ideje tanulni, mert nagyanyja a bál rendezése miatt rátestálja a panzió vezetését. Katharina rájön, hogy meg akarják ölni a juhászt. Megpróbálja elrejteni előbb a fogdán, aztán egy erdei kunyhóban, de Manuel nem hagyja, hogy Katharina a szárnyai alá vegye. Amikor Irina felbukkan a szigeten, a nyilvánvaló csapda ellenére felkeresi. Rálőnek, de megússza egy karcolással. Végül elkapják a bérgyilkost, aki zenésznek adta ki magát, és Marianne panziójában szállt meg. A bál jól sikerült, Katherina és Thies pedig még közelebb kerül egymáshoz.


2015 Oliver Schmitz dráma, krimi, vígjáték 1 ?