Rémecskék

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Critters (1986)

Critters
Rémecskék

A történet „egy távoli” galaxisban kezdődik: a rémecskék kiszabadulnak a szigorúan őrzött börtönből, és elindulnak a Földre, hogy csillapítsák éhségüket. A börtön igazgatója két vadászt fogad fel, hogy elkapja a szökevényeket. A szörnyvadászok üldözőbe is veszik őket. A Brown család egy kicsi farmon él. Egy hangulatos vacsora után hullócsillagot vesznek észre, amely éppen a házuk mögötti domboldalba csapódik. Apa és fia együtt indulnak el megnézni. A vacsora folytatódik, de most már nem csak a Brown család asztalán.


1986 Stephen Herek horror, sci-fi, vígjáték 177 2,7
Critters 2: The Main Course (1988)

Critters 2: The Main Course
Rémecskék 2.

A Rémecskék visszatérnek. A Földön megmaradt tojások kikelnek, újabb és újabb bélpoklos kis szőrmókok szabadulnak a békés kisvárosra, Grovers Bandre. A problémákat a helyi tizenéves nagymenő, Wesley okozza, aki a megtalált rémtojásokat a város legellenszenvesebb figurájának a boltjába szállítja. Nana nagyinak is megtetszenek a különös tojások, és úgy dönt, hogy benevezi őket a város hagyományos húsvéti tojásgurító versenyére. Ez pedig, mint tudjuk, egy horrorfilmben nem igazán jó ötlet. Az ünnepi istentisztelet alatt a rémecskék kikelnek, és mintha csak tudnák, hogy ez a nap a böjt vége, lukulluszi lakomát csapnak a város lakosaiból. Közben megérkeznek az előző részből már ismert rémecskevadászok, hogy a kis dögöket megsemmisítsék. Megpróbálják a vérengzést megállítani, kezdetben kevés sikerrel, mert a rémecskék egyre éhesebbek…


1988 Mick Garris horror, sci-fi, vígjáték 116 2,4
Critters 3 - You Are What They Eat (1991)

Critters 3 - You Are What They Eat
Rémecskék 3.

A rémecskék, ezek a sáros teniszlabdára emlékeztető, csintalan kis űrlények továbbra sem adják fel azt a tervüket, hogy egyszerűen felfaljanak mindent, amivel a mi szép bolygónkon találkoznak. Féktelen étvágyukat és rosszindulatukat még az az ócska New York-i ház sem veszi el, amelyben átmenetileg meghúzták magukat. A lakóknak persze más terveik vannak, nem szeretnék, ha az emberiség és a jövevények első kapcsolatfelvételén ők lennének a díszebéd. A ház tetejére menekülnek - köztük a háziúr fiával, akit Leonardo Di Caprio alakít - és reménykednek benne, hogy vagy túljárnak a rémecskék eszén vagy azok jóllaknak, mielőtt a tetőre érnek.


1991 Kristine Peterson horror, sci-fi, vígjáték 108 2,1
Critters 4 (1991)

Critters 4
Rémecskék 4.

A rémecske vadászok a jobbak: a rémecskéket kihalás fenyegeti, ezért az intergalaktikus bizottság úgy dönt, hogy az utolsó néhány tojásukat meg kell őrizni. Űrhajó érkezik értük a földre, és elindul, hogy biztonságba helyezze őket. Csakhogy a rémecskék még a tojásban is képesek bajt okozni. Az űrhajó fedélzetén kitör a pánik, a legénység tagjai egymás ellen fordulnak, egy atomerőmű felrobbanni készül, és ha még mindez nem volna elég, a tojások megrepednek: a rémecskék kikelnek, és jó szokásukhoz híven teljessé teszik a felfordulást.


1991 Rupert Harvey horror, sci-fi, vígjáték 69 1,6

Critters: Bounty Hunter
 

A Fejvadász szőrös, apró, hegyes fogú, vad és éhes szörnyetegek után kutat egy szétdúlt családi házban.


2014 Jordan Downey horror, rövidfilm, sci-fi, ... 7 ?
Critters Attack! (2019)

Critters Attack!
Rémecskék támadása

Visszatérnek a kultsorozat rémecskéi, a pattogó, labdaszerű, falánk szőrgombócok. Drea bébiszitteri munkát vállal a professzornál, aki azon az egyetemen van, ahová szeretne bekerülni. Trissyre, Jake-re és a kis Philipre kell vigyáznia. Miközben kirándulnak, rejtélyes idegenek zuhannak a Földre, és elkezdik felfalni az összes élőlényt, amivel találkoznak. Miközben Dreáék az idegenek elől menekülnek, találkoznak Biancával, a gyönyörű, nőnemű idegennel, a száműzött, királyi menekülttel.


2019 Bobby Miller horror, sci-fi, vígjáték 10 1,9