Blade

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Blade (1998)

Blade
Penge

Penge se nem ember, se nem vámpír. Mikor az anyja terhes volt, megharapta egy vámpír, és így genetikailag örökölte a vérszerkezet-torzulást. Erős és gyorsan gyógyul sebe, de mégis tud fényben járni, mivel félig embernek született. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő, akinek megmentette az életét. Frost a vámpírok uralmát akarja megteremteni a földön, annak ellenére, hogy ő csak egy átalakult, megfertőződött és nem tiszta vérű. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.


1998 Stephen Norrington akciófilm, horror, thriller 909 3,4
Blade II (2002)

Blade II
Penge 2.

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit! A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újratoborozza a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest...


2002 Guillermo del Toro akciófilm, horror, sci-fi, ... 690 3,1
Blade: Trinity (2004)

Blade: Trinity
Penge: Szentháromság

A sivatag mélyén a vámpír lordok életre keltik a faj ősatyját, Drakulát. Hogy megnehezítsék az ellenük harcoló félig ember-félig vámpír Penge dolgát, a vérivók rágalomhadjáratot indítanak ellene. Gyilkos szörnyetegként mutatják be, és felkeltik iránta az FBI érdeklődését. A Cumberland ügynök vezette FBI-csatlósokkal vívott küzdelem után Penge szövetséget köt az emberekből álló vámpírvadász klánnal, amelyet tanítómesterének gyönyörű lánya, Abigail illetve Hannibal King vezet. Oldalán a két rettenthetetlen ifjúval Penge az ősi ellenfél nyomába szegődik.


2004 David S. Goyer akciófilm, fantasy, horror, ... 539 2,5