This Is England

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
This Is England (2006)

This Is England
Ez itt Anglia

1983, Margaret Thatcher Angliája: Falkland szigeteki háború, bevándorlók, munkanélküliség, skinheadek, és céltalanul kallódó fiatalság. Az iskolában minden nap megalázott, a háborúban elesett apja emlékétől szenvedő, 12 éves Shaun egy skinhead-banda legifjabb tagjává válik, és békére talál. Ám az elveket többnyire csak divatból követő társaság megoszlik, amikor egy régi tagjuk, a szélsőséges nézeteket valló Combo visszatér a börtönből. Shaun az ő befolyása alá kerül, és a vidám napoknak hamarosan vége szakad.


2006 Shane Meadows dráma 326 4,2
This Is England '86 (2010)

This Is England '86
Ez itt Anglia '86

Shane Meadows saját nagysikerű filmjét, az Ez itt Angliát folytatja ebben a korhű minisorozatban, melynek főhőse, az apa nélkül nevelkedő Shaun (Thomas Turgoose, Gyilkos kilátások) épp utolsó iskolai vizsgája elé kerül, de az élet hamarosan ennél sokkal nagyobb kihívás elé állítja. Még egészen fiatalon keveredett bőrfejűek közé, és ahogy a felnőttkor kapujába ért, azok a dolgok, melyeket korábban mindennél fontosabbnak tartott, egymás után kérdőjeleződtek meg. De ahogy mondani szokták, a múlt nem enged: egykori példaképe, a bőrfejűséget puszta erőszakkal keverő, ezért börtönbe került Combo (Stephen Graham, Blöff) kiszabadul, és úgy érzi, elszámolatlan ügye van Shaunnal.


2010 Shane Meadows - Tom Harper (III) dráma, minisorozat 22 4,2
This Is England '88 (2011)

This Is England '88
 

További betekintést nyerhetünk a 2006-os filmben, illetve a 2010-es This is England '86 sorozatban megismert karakterek életébe. Ezúttal három részből áll ez a széria, 1988. Karácsonyának három napját tárja a nézők szeme elé Shane Meadows. Ez az alkotás sem szűkölködik drámai, és komikus jelenetekben, valamint évek múltán is visszaidézhető realisztikus képsorokban. Vajon létezik-e igazi megbocsátás, és élhetünk -e tovább ugyanúgy azok után, ha hozzánk legközelebb álló személyek árulnak el minket, illetve képesek vagyunk -e valaha túltenni magunk a gyermekkorban szerzett lelki traumákon?


2011 Shane Meadows dráma 12 4,1
This is England '90 (2015)

This is England '90
 

1990. Anglia, akkor hát viszlát Margaret Thatcher, jöhet egy kis Rave, jöhet egy kis felszabadultság a brit társadalomnak. A sorozat ezen év négy évszakából mesél el egy-egy kis időszakot, hol a fiatalabb még bulizós nemzedék mindennapjaiból, hol a már "érettebb" hőseink gyermeknevelős, viszontagságos életéből, drámai fordulatok, valamint megkapó zenei betétek díszkíséretében, ahogy azt már előző részekben megszokhattuk. A finálét nézve pedig azt érezhetjük, hogy megérte a komplett This is England világot megismernünk és részesévé válnunk.


2015 Shane Meadows dráma, minisorozat 10 4,3